ΑΘΗΝΑ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ: ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ!

Η νεαρή πολιτικός επισκέφθηκε χθες Δένδρα και Πλατανούλια υποστηρίζοντας ότι μέσω εξαγωγών θα γίνει η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα

Δεκαπέντε χρόνια ακριβώς έχουν περάσει από την τελευταία φορά που Τυρναβίτης συμμετείχε στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ειδικότερα, από το 2004, μετά δηλαδή την ολόκληρωση της θητείας του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Κατσαρού (με καταγωγή από το Αργυροπούλι), ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε την Τυρναβίτισσα

Αθηνά Σιαφαρίκα, γέννημα θρέμμα της περιοχής, προκειμένου να διεκδικήσει μια έδρα στην επόμενη Βουλή.

Η δραστήρια δικηγόρος είναι κόρη του μαθηματικού και πρώην διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου, Παύλου Σιαφαρίκα, και της Αγλαΐας Τσιγάνη, εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής. Η Αθηνά, μετά την αποφοίτησή της (1η στη σειρά!) από το Ενιαίο Λύκειο Τυρνάβου, συνέχισε τις σπουδές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, διαθέτοντας, ήδη στα 31 της χρόνια, ένα «βαρύ» βιογραφικό. Αυτό άλλωστε αποτέλεσε τον λόγο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επέλεξε τόσο για το Μητρώο Στελεχών, όσο και για το εθνικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό μας.

Δυναμική και αυτοδημιούργητη, με εμπειρία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς των Βρυξελλών, και προσωπική επιλογή του κ.Μητσοτάκη, συμβολίζει το στοίχημα του προέδρου της ΝΔ για Ανανέωση. Δεδομένου, μάλιστα, ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγάλει 3 τουλάχιστον έδρες στο νομό μας, η πιθανότητα εκλογής της δυναμικής συντοπίτισσάς μας θα σημάνει εκπροσώπηση του Τυρνάβου στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Ιδίως δε, μετά την εκλογή του Γιάννη Κόκκουρα, στο Δήμο Τυρνάβου και του Αντρέα Μπρέζα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τυχόν εκλογή της Αθηνάς διαμορφώνει νέα δυναμική για την περιοχή μας, εκτοξεύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας. Ας της ευχηθούμε, λοιπόν καλή επιτυχία. Επιτυχία που θα ωφελήσει τον τόπο μας…

ΣΕ ΔΕΔΝΡΑ – ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ – ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ

“Ο δρόμος για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, για τη διατήρηση και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, περνά μέσα από την αναθεώρηση του εξαγωγικού πλαισίου που μέχρι σήμερα οδηγεί τα προϊόντα του νομού μας στις ξένες αγορές.

Η διαδικασία αυτή προκρίνει την ανάγκη για έναν ευρύτερο σχεδιασμό και υποστήριξη του αγροτικού κόσμου, ώστε να διαμορφωθούν οι ικανές και αναγκαίες συνθήκες προώθησης των αγροτικών προϊόντων, με διασπορά και εναλλακτικές αγορές που θα απορροφούν την παραγωγή μας και θα αποκαθιστούν τα επίπεδα τιμών”, σημείωσε η υποψήφια βουλευτής Λάρισας, Αθηνά Σιαφαρίκα.

Η κ.Σιαφαρίκα επισκέφθηκε τους αγροτικούς οικισμούς Πλατανούλια, Αμυγδαλέα και Δένδρα, όπου και συνομίλησε με τους προέδρους των κατά τόπους συνεταιρισμών, κ.κ.Τασιούλα και Μπαντραλέξη, όπως επίσης και με κατοίκους των περιοχών αυτών.

Αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής που συνομίλησαν με την υποψήφια βουλευτή Λάρισας της ΝΔ επισήμαναν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το εμπάργκο της Ρωσίας στα ευρωπαϊκά προϊόντα, αλλά και την έλλειψη εναλλακτικών αγορών για τα προϊόντα της περιοχής, με αποτέλεσμα τη δραστική υποχώρηση των τιμών πώλησής τους, αλλά και τους κινδύνους να παραμείνει αδιάθετη η φετινή παραγωγή.

“Μία βασική παράμετρος για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, ως βασικού πυλώνα του νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου που προωθεί η Νέα Δημοκρατία και έχει ανάγκη η χώρα, είναι η ενίσχυση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, αλλά και η δικτύωση των αγροτών μας στην παγκόσμια αγορά, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά και εναλλακτικές, στις περιπτώσεις που στη διεθνή πολιτική σκηνή επικρατούν “αναταράξεις”. Η προτεινόμενη λύση οφείλει να είναι πολυεπίπεδη: σε πρώτο επίπεδο, η Ελλάδα θα πρέπει να πιέσει για εξομάλυνση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας, πάντα στο πλαίσιο των διεργασιών της αγροτικής ευρωπαϊκής οικονομίας. Σε δεύτερο επίπεδο, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος αποκατάστασης της ζημίας για τους τοπικούς παραγωγούς. Σε τρίτο και τελευταίο επίπεδο, θα πρέπει να υπάρξει ένας ευρύτερος σχεδιασμός για την αναγνώριση και διεπαφή με αγορές ικανές να απορροφήσουν την παραγωγή μας και να αποκαταστήσουν τα επίπεδα τιμών. Θέλουμε εύρωστη αγροτική παραγωγή, αλλά και εύρωστες αγορές στις οποίες αυτά να κατευθύνονται”, τόνισε η κ.Σιαφαρίκα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ