ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε κλίμα συγκίνησης στο 5ο Γυμνάσιο Λάρισας έγινε η καθιερωμένη “τελετή αποφοίτησης” για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στις 18 Μαΐου 2019 στο υπόστεγο του σχολείου. Η τελετή συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου, τους διδάσκοντες, τις μαθητικές κοινότητες και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Την επιμέλεια της τελετής αποφοίτησης είχε η Διεύθυνση του σχολείου.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι Υποδιευθύντριες του σχολείου, η κ. Γούλα Μαρία και η κ. Κανάκη Βικτωρία απευθύνοντας έναν συγκινητικό χαιρετισμό. «..Σας ευχόμαστε να΄ναι η ζωή σας ένα μακρύ και όμορφο ταξίδι, γεμάτο εμπειρίες, επιτυχίες, χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές. Και να θυμάστε: Αξίζετε, μπορείτε, θα πετύχετε. Κι εμείς οι καθηγητές του 5ου Γυμνασίου Λάρισας θα είμαστε πάντα εδώ περήφανοι για όλους σας»

Ακολούθησε η αποχαιρετιστήρια ομιλία της Διευθύντριας του σχολείου, κ. Ζωής Δεληζώνα η οποία μέσα από αυτή έκανε μια ανασκόπηση όλων των δράσεων της φετινής χρονιάς «…Κι επειδή οι αποχαιρετισμοί είναι άβολοι, καθώς μας κάνουν να δούμε την εξάρτηση που έχουμε από πρόσωπα και καταστάσεις και πόσο μάλλον, αν η διάδραση φθάσει στο Ζενίθ των συναισθημάτων και επιτευγμάτων – κι αυτή η Γ΄ τάξη το έχει πετύχει…. θα προτιμήσω να σταθώ στο πακετάρισμα των αποσκευών σας. Ας σταματήσουμε το χρόνο τη στιγμή εκείνη που γεμίζετε  τις βαλίτσες του ταξιδιού σας με αναμνήσεις από τα ταξίδια σας στην Αθήνα, το Βόλο, την Πάρο και την Νάξο, τις διδακτικές σας επισκέψεις, τους περιπάτους, τις πεζοπορίες, τις δράσεις σας, τα προγράμματά («πολεμάμε τη ρητορική του μίσους», «είμαστε διαφορετικοί… όχι αδιάφοροι»), τις σχολικές γιορτές, τα τραγούδια, τις πράξεις αλληλεγγύης, τη συμμετοχή σας και τις βραβεύσεις σας στους διαγωνισμούς των μαθηματικών (Ευκλείδης, Θαλής), στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό bravoschoοls που σας καθιστά πρεσβευτές στο δίκτυο σχολείων για τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, τις διακρίσεις σας, τη συμμετοχή σας στο «Σχολείο Ανοικτό στην Κοινωνία», τη «ζωντανή βιβλιοθήκη» και τις διαδραστικές βιωματικές αναγνώσεις στους συμμαθητές σας, τη συμμετοχή σας στο Ολοκαύτωμα, στο πρόγραμμα και στο Φεστιβάλ:

«Κι αν ήσουν εσύ», την υποδοχή των παιδιών προσφύγων και το νοιάξιμό σας για αυτά, τη συμμετοχή σας στο θέατρο φόρουμ: «η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας», τις συνελεύσεις σας, τότε που την άμεση δημοκρατία την κάνατε πράξη, τις επισκέψεις στα μουσεία, τις πινακοθήκες και τις βιβλιοθήκες της πόλης μας, αλλά και το γέλιο σας, τα δάκρυά σας, το θυμό σας, τα άγχη σας, τα καρδιοχτύπια σας, τις φιλίες σας, τα όνειρά σας, τα οράματά σας. Και μαζί με αυτά τις γνώσεις,  τις αξίες, τις συμπεριφορές, τους πολιτισμούς, τους κώδικες, τα χρώματα, τις γεύσεις, τις νότες, τις εξισώσεις, τα συναισθήματα, ό,τι δηλαδή μπορεί να χωρέσει η λέξη «σχολείο»… και προέτρεψε τα παιδιά: «Ανοίξτε τα φτερά σας, ζυγιάστε τα καλά και σαν το γλάρο Ιωνάθαν, κοιτάξτε για λίγο τον ζεστό ήλιο, πάρτε μια βαθιά ανάσα και πετάξτε ακόμη πιο ψηλά….»

Αποχαιρετισμό απηύθυνε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων η Πρόεδρος κ. Καματέρη Έλενα, στη συνέχεια μίλησε  ο Πρόεδρος του 15/μελούς Αστέρης Αραμπατζής και οι μαθήτριες της Β τάξης Κλείτση Άννα και Βερονίκη Τσαπράκα, που αποχαιρέτησαν με συγκίνηση τους συμμαθητές τους με τους οποίους άλλωστε συνεργάστηκαν αρμονικά.

Στη συνέχεια δόθηκαν φάκελοι σε κάθε μαθητή που περιείχαν αποχαιρετιστήρια φυλλάδια και επαίνους συμμετοχής σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, σε δράσεις του σχολείου, σε διαγωνισμούς και Φεστιβάλ

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι μαθήτριες της Γ τάξης: Βαρβάρα Λάμαρη, Αναστασία Τοκμακίδου και Φαίδρα Καρανάσιου με την επιμέλεια της μουσικού του σχολείου κ. Μωϋσιάδου Εύας. Τραγούδησαν επίσης ο κ. Λεκάκης Ιωάννης, Φυσικός και η κ. Μπρούζα Έφη, μαθηματικός.

Ακολούθησε δεξίωση με μπουφέ που ετοίμασαν οι γονείς των παιδιών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, τον οποίο και ευχαριστούμε για την ουσιαστική συμβολή και στήριξή του. Η εκδήλωση έκλεισε με χορό και τραγούδια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ