«…ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ» ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Λάρισας  , συνδιοργανώνουν και παρουσιάζουν  την παράσταση παραδοσιακής μουσικής και χορού: «…της αγάπης και της ξενιτιάς»,  την Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 21:00, στο Κηποθέατρο  Αλκαζάρ.

Πρόκειται για μια καλλιτεχνική εκδήλωση  όπου   μαθητές της Α΄και Β΄λυκείου του Μουσικού Σχολείου θα παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα  με το οποίο συμμετείχαν στο  Διεθνές Φεστιβάλ-Συνέδριο Ελληνικών Λαογραφικών Χορών και Χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α.

Οι μαθητές προετοιμάστηκαν με μεράκι και την πολύτιμη αρωγή και υποστήριξη της  Χορευτικής Ομάδας του Δήμου Λαρισαίων, έχοντας ως  στόχο  τη σύνθεση  των τριών παραδοσιακών στοιχείων, ποίησης, μουσικής και χορού που αντιπροσωπεύουν  την πιο άμεση και  έγκυρη έκφραση του λαϊκού πολιτισμού.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν το Μουσικό Σχολείο Λάρισας να αποσπάσει τιμητικά το 1ο βραβείο για την ποιότητα της δουλειάς των μαθητών.

Η παράσταση αυτή υπόσχεται ένα υπέροχο και συγκινησιακό ταξίδι ανάμεσα στο χώρο και το χρόνο, μια περιπλάνηση στις διάφορες περιοχές του ελληνισμού,  με οδηγό την παράδοση  του τόπου μας  που παραμένει ένας  σημαντικός  δίαυλος επικοινωνίας ως τις μέρες μας αντανακλώντας  ένα ζωντανό κομμάτι του ε πολιτισμού μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ