ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

“Κανείς μόνος…” είναι το μήνυμα της υποψήφιας βουλευτή

Ένα εντυπωσιακό γεγονός δημιούργησε στο κέντρο της πόλης, η υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής  Ευαγγελία Λιακούλη, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, επιλέγοντας  να εκφράσει την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της πολιτικής, με έμφαση στην κοινωνική πολιτική και τον άνθρωπο.

Με τη συνοδεία πολλών γυναικών της Λάρισας, η κ. Λιακούλη οργάνωσε μια ξεχωριστή σε επαφή με τους πολίτες της πόλης, με  ένα κοινωνικό μήνυμα, κατά της μοναξιάς, της αλλοτρίωσης και της κρίσης των ανθρώπινων σχέσεων. Με μπλουζάκια που μπροστά είχαν το μήνυμα «Κανείς μόνος» και στην πλάτη «Στον Τόπο μας, στηρίζουμε τους Ανθρώπους μας», η μεγάλη παρέα των γυναικών, διέσχισε το εμπορικό κέντρο της πόλης και συζήτησε με τους πολίτες για την καμπάνια ευαισθητοποίησης και την επιλογή του συγκεκριμένου κοινωνικού  μηνύματος, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ανταπόκριση του κόσμου και η συζήτηση που ανέπτυξε για το θέμα.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εμφάνισης της ομάδας, η κ Λιακούλη, τόνισε:

« Αναλάβαμε σήμερα μια πρωτοβουλία μαζί με μια ομάδα γυναικών της πόλης, που έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες αγωνίες  για τα σύγχρονα φαινόμενα που μας προβληματίζουν και αφορούν στο παρόν και το μέλλον της ζωής μας. Επιλέξαμε αυτή την περίοδο, λίγο πριν τις εκλογές, γιατί οι πολίτες είναι ήδη στο πλαίσιο της αναζήτησης και της σκέψης για τις επιλογές τους και για το πώς και ποιοι θα επιλύσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους, οπότε είναι μια περίοδος «ανοιχτή» για προβληματισμό και ευαισθητοποίηση.

Η πολιτική, δεν είναι μια αόριστη έννοια. Είναι οι Άνθρωποι, είναι οι σχέσεις, η εμπιστοσύνη που αναπτύσσεται μεταξύ μας και η συνέπεια όσων την υπηρετούν. Με αυτές τις σκέψεις διαμορφώσαμε ένα κοινωνικό μήνυμα που είναι πολυσήμαντο. «Κανείς μόνος», σημαίνει ότι είμαστε όλοι μαζί, στα εύκολα και στα δύσκολα της ζωής και της χώρας. Σημαίνει ακόμη, ότι δεν αποδεχόμαστε να υπάρχει Άνθρωπος δίπλα μας  που οι συνθήκες της ζωής του είναι δύσκολες και αυτό να μην αποτελεί θέμα και της δικής μας ζωής. Σημαίνει αλληλεγγύη, συναίσθημα και σχέση. Ο κόσμος μας αλλάζει.

Η πόλη μεγαλώνει, επεκτείνεται, αλλάζει. Οι Άνθρωποι δυσκολεύονται στις σχέσεις τους, έχουν πια διαφορετικό πρόσημο στις επιλογές τους και οι συνθήκες της οικονομικής  και αξιακής κρίσης, συνέβαλαν καθοριστικά στην αποξένωσή τους. Παράλληλα, τα προβλήματα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, διαρκώς αυξανόμενα δραματικά, οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση, την ίδια ώρα που η ανεργία καλπάζει και τα νέα παιδιά, αναζητούν λύσεις στο εξωτερικό.

Τα νοσοκομεία μας απαξιώνονται καθημερινά, το ΕΣΥ εκπέμπει ΣΟΣ, η παροχή των υπηρεσιών του κράτους δεν είναι αντάξια και ανταποδοτική της φορολογικής αφαίμαξης των πολιτών, με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση, που μοιραία οδηγεί στην κοινωνική απομόνωση και στην μη συμμετοχή σε δράσεις που ενισχύουν τις σχέσεις και την αλληλεγγύη.

Η κοινωνική πολιτική, οι κοινωνικοί πυλώνες στήριξης των πολιτών σε κάθε έκφανση της ζωής τους , είναι το χρέος της πολιτικής και των πολιτικών. Στείλαμε το μήνυμα ότι εμείς στον Τόπο μας στηρίζουμε τους Ανθρώπους μας . Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί. Διαμορφώνουμε τις πολιτικές από κάτω προς τα πάνω και διεκδικούμε  για όλους,  μια ζωή που αξίζει να ζεις, σε έναν τόπο που περήφανα κατοικείς. Κανείς μόνος !».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ