ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η ΑΘΗΝΑ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ

Γυναίκα, “γαλάζια” και πρωτοεμφανιζόμενη στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Λάρισα, η Τυρναβίτισσα Αθηνά Σιαφαρίκα φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο στις προσωπικές της επαφές με τους απλούς πολίτες ή τους εκπροσώπους φορέων, όσο και στις εμφανίσεις της σε τοπικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της -είναι μόλις 31 ετών- ο πολιτικός της λόγος είναι αδιαμφισβήτητα μεστός και περιεκτικός, με προτάσεις και επιχειρήματα που διαπνέονται από ειλικρίνεια και ρεαλισμό. Είτε πρόκειται για οικονομική πολιτική είτε για γεωστρατηγικές αναφορές στη διεθνή σκηνή, η Αθηνά Σιαφαρίκα τοποθετείται με σαφήνεια και ευθύτητα, απαντώντας ακόμη και στα πιο σύνθετα ζητήματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα.

Ζητά από τη γενιά της -την γενιά της κρίσης- να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των πολιτικών που θα επηρεάζουν την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια και δεν διστάζει να δώσει την πραγματική διάσταση της κρίσης και του brain drain. “Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να μιλήσουν με τα εγγόνια τους, διότι θα πρέπει να μάθουν αγγλικά για να μπορέσουν να συνεννοηθούν μαζί τους. Το brain gain δεν είναι απλώς ένα σύνθημα: εκεί έξω είναι τα αδέλφια μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας.

Είναι και προσωπική υπόθεση, αλλά και θέμα εθνικής επιβίωσης να γυρίσουν, όσοι τουλάχιστον μπορούν. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, σε μια χώρα που γηράσκει, σε μια χώρα που οι παλαιότεροι “αποστρατεύονται” από την αγορά εργασίας, χωρίς να έχουν να μεταδώσουν την πείρα τους σε νεότερους συναδέλφους τους, θα ζούμε έναν διαρκή εθνικό μαρασμό”, έχει τονίσει επανειλημμένα στις συνεντεύξεις της η υποψήφια βουλευτής Λάρισας της ΝΔ. Αυτή τη στιγμή, χρειάζονται άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τη δουλειά, να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα οικονομικής και κοινωνικής απραξίας και σίγουρα η Αθηνά Σιαφαρίκα είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ