“ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ” ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γ. Κατσιαντώνης έστειλε μήνυμα από τη Βερδικούσια, ενώ επισκέφθηκε και άλλα χωριά της επαρχίας Ελασσόνας

“Η οικογένεια αποτελεί τη «σημαία» μας, την επιταγή μας για την ανάπτυξη της χώρας, και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς ούτε να το λησμονήσει. Είναι από τις λίγες φορές που βλέπω πλατείες γεμάτες από παιδικές παρουσίες και χαμόγελα, γιατί η Βερδικούσια, το χωριό των Πολυτέκνων όπως είναι ευρέως γνωστό,

κρατά Θερμοπύλες… απέναντι στην απειλή του δημογραφικού που έχει εξαπλωθεί ως ιός σε όλη τη χώρα”.

Με αυτά τα λόγια ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, επισήμανε από τη Βερδικούσια κατά την επίσκεψή του, την αναγκαιότητα άμεσων ενεργειών για τον τόπο που υφίσταται την υπέρτατη δημογραφική συρρίκνωση και γήρανση του πληθυσμού.

“Οφείλουμε να ξυπνήσουμε τις μνήμες μας, να θυμηθούμε ότι ο αγροτικός πληθυσμός της Χώρας υπήρξε στο παρελθόν η δημογραφική «δεξαμενή» της, από την οποία αντλήθηκε, κατεξοχήν, ο νεανικός πληθυσμός, που ενίσχυσε τις περιοχές της.

Και πιο πρόσφατα τους χιλιάδες νέους που έφυγαν στα ξένα για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη, αφού ειδικά τα τελευταία χρόνια τέθηκαν «υπό διωγμό» από την ίδια τους την Πατρίδα, ως «θύματα» της οικονομικής κρίσης, της μάστιγας της ανεργίας, των ευκαιριών που δεν έδωσαν οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων τεσσάρων ετών. Και είναι βαριά η ξενιτιά, γιατί την έζησα για 28 ολόκληρα χρόνια.

Αν θέλουμε πραγματικά να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον της Ελλάδας μας και των παιδιών μας, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά  Απαιτούνται γενναίες αλλαγές στο φορολογικό τομέα και στην εκπαίδευση ,  κίνητρα μέσα από την αύξηση της επιχειρηματικότητας, δουλειές  για να μπορέσουν οι οικογένειες να κάνουν παιδιά, έμπρακτη στήριξη στις έγκυες και νέες μητέρες.

Το πρόγραμμα της Ν.Δ είναι σαφές και προσδιορισμένο προς αυτή την κατεύθυνση. 2000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, και αφορολόγητο όριο που θα προσαυξάνεται κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί, είναι κάποιες από τις προτεραιότητες που έχει βάλει η παράταξή μας”.

ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

“Περπατώ τα τελευταία χρόνια, στα χωριά των συνταξιούχων , και τα αποκαλώ έτσι, γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων εκεί είναι οι γονείς μας και οι παππούδες μας, που κρατούν Θερμοπύλες για να κρατήσουν ζωντανό τον τόπο τους  Και αναρωτιέμαι… που πήγε ο έμπρακτος σεβασμός στους μόχθους μιας ζωής;”

Σε κάθε γωνιά του χάρτη στο Νομό Λάρισας, βρέθηκε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, και έδωσε το χέρι του στους συνταξιούχους που δε λύγισαν από τις “πληγές” που προκάλεσε η κυβέρνηση των τελευταίων 4 ετών, με το ανελέητο και επί 17 φορές “ψαλίδι” στα δουλεμένα χρήματα τους.

Σε Βλαχογιάννι, Μεσοχώρι, Αγιονέρι, Παλαιόκαστρο, Μαγούλα, Ευαγγελισμό, Πραιτώρι, Αμπέλια, Μεγάλο Ελευθεροχώρι, , Αμούρι, Δομένικο, Στεφανόβουνο, Γαλανόβρυση, Αετοράχη, Τσαριτσάνη, παντού η ίδια εικόνα…

“Οι νέοι μας διώχτηκαν στα ξένα, ενώ τα χέρια τους διψάνε για δουλειά, και οι συνταξιούχοι προσπαθούν με τα λίγα να ζήσουν τα παιδιά τους. Το εγγόνι, ο γιος και η κόρη, θέλουν να προσφέρουν σε αυτούς που τους μεγάλωσαν, αλλά δε μπορούν. Πάντα ήταν η ώρα να μιλήσουμε με πράξεις, αλλά το σχέδιο της τελευταίας κυβέρνησης δεν είχε έλεος για τη μεσαία τάξη.

Τα ανάποδα πρέπει να γίνουν ίσια. Οι νέοι μας να έχουν την ευκαιρία να προκόψουν με δουλειές στον τόπο τους, και οι συνταξιούχοι να νιώθουν το σεβασμό μας στην πράξη! Όχι με επιδόματα, όχι με ψαλίδια, όχι με τους γονείς μας και τους παππούδες μας στους δρόμους, αλλά με μόνιμο μηχανισμό προστασίας, και εφαρμογής στο δίκαιό τους”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com