Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Η ΝΔ ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙ “ΦΙΛΕΤΑ” ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ μιλά για τη δημόσια υγεία

Υλοποιούμε ένα προοδευτικό ,αριστερό σχέδιο για τη Δημόσια υγεία  που έχει στόχο να μειώσει και να εξαλείψει τις ανισότητες στο τομέα της Δημόσιας υγείας.  Έγιναν σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια , με ένα πλέγμα μεταρρυθμιστικών αλλαγών και παρεμβάσεων για καλύτερη φροντίδα ,με καθολικότητα και ισότητα.

Δόθηκε έμφαση στην πρόληψη και υπήρξαν παρεμβάσεις για καλύτερη φροντίδα μετά την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο,για την ενίσχυση των κλινών αποκατάστασης ,την ανακουφιστική φροντίδα , για την στρατηγική για τον καρκίνο από την πρόληψη μέχρι τη φροντίδα τελικού σταδίου. Οι άνθρωποι σήμερα που εργάζονται στο ΕΣΥ ,πρέπει να κατανοήσουν το πολιτικό σχέδιο της Ν.Δ για να χαριστούν τα φιλέτα της Δημόσιας Υγείας στον Ιδιωτικό Τομέα με τελευταία την κινητοποίηση  των διαγνωστικών Κέντρων στη παράνομη απόφασή τους για την πληρωμή του 80% των εξετάσεων από τους ασφαλισμένους.

‘Η μεγάλη εικόνα στο Σύστημα Υγείας είναι ότι ξεπεράστηκε οριστικά η φάση της αποδιοργάνωσης του ΕΣΥ και της διακινδύνευσης για το μέλλον του,και σήμερα είναι όρθιο ,λειτουργικό και κυρίως προσβάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις με περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες, Καταφέραμε την Ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία,ενίσχυση  του  ΕΣΥ με προσωπικό -υποδομές-εξοπλισμό και ιδρύσαμε νέα νοσοκομεία.

Μειώθηκε η οικονομική επιβάρυνση των ασθενών μέσω της νέας πολιτικής τιμολόγησης – αποζημίωσης φαρμάκων και για πρώτη φορά υπάρχει δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα για 800.000 παιδιά Δημοτικού. Τα εκλογικά διλήμματα είναι ξεκάθαρα θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει το Σύστημα υγείας της χώρας μας όρθιο ,λειτουργικό και προσβάσιμο σε όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ