ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Η ανακοίνωση – διαμαρτυρία της διοίκησης της Ομοσπονδίας

Η  Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Μ αποφάσισε την κήρυξη  3ωρης Πανελλαδικής  στάσης εργασίας στις 27/6/2019 από  τις 12:00 -15:00 . Η κρίση  στον κλάδο του Μετάλλου συνεχώς βαθαίνει και οι εργαζόμενοι  οδηγούνται στην ανεργία και την εξαθλίωση:

1.FRIGOGLASS – Αιφνιδιαστικό κλείσιμο, 90 εργαζόμενοι  στην ανεργία.

2.ΣΙΔΕΝΟΡ – Συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις για υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

3.BSH- ΠΙΤΣΟΣ – Παρά  την ανακοίνωση κερδοφορίας της μητρικής εταιρείας  Bosch η διοίκηση επιμένει να κλείσει το εργοστάσιο  της ΠΙΤΣΟΣ το 2020.

4.ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ – Άμεση   επαναλειτουργία όλων των μονάδων του εργοστασίου και γρήγορη  έκδοση δικαστικής απόφασης πριν αυτή η καθυστέρηση αποβεί μοιραία  για το μέλλον των εργαζομένων.

5.ΛΑΡΚΟ– Οδηγείται  στο κλείσιμο  με τις παλινωδίες και τους πειραματισμούς  των υπευθύνων.

6.ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ– Αβέβαιο μέλλον  σε στρατηγικό κλάδο.

7.ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ– “Αόριστες λύσεις» χωρίς επίσημες και διαφανείς  ενημερώσεις

8.ΕΑΒ– Οικονομική ασφυξία λόγω έλλειψης κεφαλαίων κίνησης, άμεσες προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού. Να ισχύσει η επιχειρησιακή  Σ.Σ.Ε χωρίς τις αυθαίρετες τροποποιήσεις  και διαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών, υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε.

9.ΕΑΣ – Έλλειψη χρηματοδότησης – ΄Αθλια οικονομική κατάσταση της εταιρείας, άμεση λύση στα χρόνια προβλήματα, μέτρα ανάπτυξης,υπογραφή Σ.Σ.Ε

10.ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ– Απολύσεις –Μειώσεις παραγωγής

11-ΕΛΒΟ – Κλείσιμο εργοστασίου

12.SPIDER –Ν.ΠΕΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ–  Κλειστό  Εργοστάσιο  – Μεταφορά  δραστηριότητας στο εξωτερικό, απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Δεν πρέπει να διαφεύγει  ότι και άλλα εργοστάσια  του κλάδου βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, με διαθεσιμότητες και στάσεις πληρωμών.

Συνεχή θανατηφόρα  εργατικά ατυχήματα εξ αιτίας της εντατικοποίησης της δουλειάς και της μη εφαρμογής μέτρων προστασίας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:

Εξ αιτίας της βαθιάς κρίσης που μαστίζει τον κλάδο του Μετάλλου, της ανεργίας, της μη καταβολής δεδουλευμένων, των διαθεσιμοτήτων, της άρνησης υπογραφής κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας.

Στο αιφνίδιο κλείσιμο  κερδοφόρων  επιχειρήσεων , που στο βωμό περισσότερου κέρδους κλείνουν παραγωγικές και κερδοφόρες μονάδες  οδηγώντας στην ανεργία σημαντικότατο αριθμό  μεταλλεργατών.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:

Διότι καθημερινά προκαλούνται θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα με θύματα μεταλλεργάτες, εξ αιτίας  της εντατικοποίησης της εργασίας και της μη εφαρμογής μέτρων προστασίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Από τα  πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν  ξεκάθαρα και να δεσμευτούν  για ένα πρόγραμμα στήριξης  της εγχώριας παραγωγής και των εργοστασίων αμυντικής βιομηχανίας της χώρας που σε αυτές τις επικίνδυνες  συνθήκες για τη χώρα αφήνονται μεθοδευμένα να καταρρεύσουν, Λάρκο, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ναυπηγεία Ελευσίνας, ΕΑΣ, ΕΑΒ.

Για πλήρη εφαρμογή μέτρων προστασίας των εργαζομένων και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Για  πραγματικά ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, τα Συνδικάτα να υπογράφουν για τις αμοιβές και όχι να καθορίζονται από το Υπουργείο Εργασίας.

Η αποβιομηχάνιση της χώρας είναι ραγδαία, η ανεργία μαστίζει  την κοινωνία μας . Η αδιαφορία και η  μετακύληση  ευθυνών  διογκώνει  τα προβλήματα.

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ   ΑΠΑΙΤΟΥΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ – ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ  ΣΗΜΑΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ  ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ   ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΣΤΟ  ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ Σ.Σ.Ε – ΑΜΕΣΗ ΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ  ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΜΜΕΝΩΝ  ΚΛΑΔΙΚΩΝ  ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΊΑΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ – ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com