ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ!

Ό,τι και να σχολιάσει κανείς για τους ανεγκέφαλους που επιμένουν να τα βάζουν με ανυπεράσπιστα ζώα είναι λίγο, ωστόσο το μένος ορισμένων ξεπερνά κάθε προηγούμενο αφού έφτασαν στο σημείο να επιδίδονται σε… δολιοφθορές ακόμη και στο νερό των αδέσποτων!

Τρανό παράδειγμα ασυνειδησίας το περιστατικό που καταγράφηκε πρόσφατα στη Γιάννουλη Λάρισας, όπου απαράδεκτοι θεώρησαν καλό να προσθέσουν απορρυπαντικό στο νεράκι που φιλόζωοι είχαν τοποθετήσει για τα αδέσποτα, που υποφέρουν λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το νόμο 4235/14, όπως και με σχετική εγκύκλιο του Αρείου Πάγου που έχει σταλεί σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας επιτρέπεται η σίτιση και το πότισμα αδέσποτων από φιλόζωους, χώρια που η στέρηση νερού θεωρείται παθητική κακοποίηση του ζώου.

Ας το επισημάνει κάποιος στους «κυρίους» που ενοχλούνται, αφού οι προσπάθειες να επικαλεστεί κανείς το οποιοδήποτε συναίσθημά τους για ανυπεράσπιστες ψυχές που βρίσκονται εκτεθειμένες στο δρόμο εξαιτίας της ανθρώπινης ανευθυνότητας μάλλον πέφτουν στο κενό!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ