Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΠΑΡΑΓΩ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩ

Την εταιρεία «Μπρέτας ΕΠΕ» που επεξεργάζεται, τυποποιεί και εμπορεύεται αγροτικά προϊόντα βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας επισκέφθηκε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Μπαργιώτας, και ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Γνωρίζοντας ο βουλευτής ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στη διεθνή αγορά (ΗΠΑ, Γερμανία, Σκανδιναβία, Ιαπωνία) αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που εξάγουν ελληνικά προϊόντα.

«Στόχος μας πρέπει να είναι το δίπολο «Παράγω και Εξάγω». Να αυξηθεί η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων προς όφελος της ανάπτυξης. Προς αυτή την κατεύθυνση, χρειάζεται να ενεργοποιηθούν πολιτικές τόνωσης της εγχώριας παραγωγής μέσα από την παροχή συγκεκριμένων κινήτρων, φορολογικών και άλλων. Η ανάπτυξη προϋποθέτει εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη δε νομοθετείται, αλλά κερδίζεται καθημερινά. Θέλει γενναίες αποφάσεις που δεν πήρε η κυβέρνηση.

Για την ακρίβεια, υπήρξε η πιο αντιμεταρρυθμιστική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Έχω ξαναπεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «αλλεργία» στις μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μόνο από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς να βγάλουν την χώρα από την κρίση και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για σταθερή ανάπτυξη.

Χωρίς μεγάλες επενδύσεις δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε. Και για να τις προσελκύσουμε, πρέπει να υπάρξει μεταρρυθμιστικό μπαράζ σε φορολογία, δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη κλπ. Και όχι νομοσχέδια –όπως ο τελευταίος αναπτυξιακός νόμος- που έχει την ίδια επιδοματική λογική με τους προηγούμενους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ