ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΤΑ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΓΑΛΕΡΑ

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής Βασιλική Τσίτα, σε ομιλία της σε νέους στο Δαμάσι. Ειδικότερα δήλωσε: «η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων για μια χώρα όπως η Ελλάδα θα είναι τραγικό λάθος.

Το 12ωρο εργασίας όπως και η επέκταση της εργάσιμης εβδομάδας σε 7 μέρες είναι προτάσεις που δε λέγονται φανερά, ωστόσο φανερά υπονοούνται. Τα στοιχεία όμως του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες, εργάζονται περισσότερο, σε σχέση με τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Η Ελλάδα είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών, με το μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες τον χρόνο, τη στιγμή που οι Γερμανοί εργάζονται μόλις 1.363 ώρες. Το μέλλον αυτής της χώρας δε βρίσκεται στο να τη μετατρέψουμε σε Γαλέρα, το μέλλον της  βρίσκεται  στην υιοθέτηση της νοοτροπίας της οικονομίας που επενδύει στην έρευνα και στην τεχνολογία και που εξελίσσει συνεχώς τις μεθόδους παραγωγής.

Οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να αντιληφθούν που οδηγούν οι αντιλήψεις περί αυτοματισμών της αγοράς. Το μέλλον το δικό σας και του τόπου βρίσκεται στη συγκρότηση μιας ισχυρής προοδευτική παράταξης που θα προωθεί την ισότιμη ανάπτυξη, τις ίσες ευκαιρίες και θα υπερασπίζετε το κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα των εργαζομένων »

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ