ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σε μεγάλη συγκέντρωση στην Ελασσόνα μίλησε ο Χρ. Κέλλας

Μαζική ήταν η προσέλευση των Ελασσονιτών στην κεντρική ομιλία, που πραγματοποίησε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην πόλη της Ελασσόνας, όπου παρουσίασε τα κυριότερα σημεία του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας

«ισχυρή λαϊκή εντολή για την ανόρθωση της χώρας».

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο Λαρισαίος πολιτικός επικεντρώθηκε στα εθνικά θέματα, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών, επισημαίνοντας:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι “τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα”! Ως νέα κυβέρνηση της χώρας θα απαντούμε αμέσως σε κάθε παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας, ενώ θα στηρίξουμε σθεναρά την Κύπρο και τα δικαιώματά της.

Όσον αφορά την Αλβανία, προειδοποιούμε ότι, αν θέλει να κρατήσει ζωντανή την ευρωπαϊκή της προοπτική, θα σεβαστεί και θα προστατεύσει πλήρως την Εθνική Ελληνική Μειονότητα! Δεν πρόκειται να βλέπουμε απαθείς τις διώξεις, τις αρπαγές των περιουσιών και τις δολοφονίες των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας!

Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία ήταν ένα ιστορικό λάθος! Θα αγωνιστούμε για τη διασφάλιση της ονομασίας των προϊόντων μας και θα διοργανώσουμε επικοινωνιακή εκστρατεία για την πραγματική Μακεδονία. Έχουμε στα χέρια μας το διαπραγματευτικό όπλο του βέτο για την ένταξή των Σκοπίων στην ΕΕ, που δεν θα προχωρήσει, αν δεν ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις!».

Στη συνέχεια, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε αναλυτικά στη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, εστιάζοντας στα ειδικότερα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων και των αγροτών, σημειώνοντας:

«Η κτηνοτροφία αποτελεί πυλώνα για την οικονομία της Ελασσόνας. Κάποιοι κερδοσκοπούν στην πλάτη των κτηνοτροφών μας με τα “βαφτίσια” γάλακτος και κρέατος, προκαλώντας την κατρακύλα των τιμών. Το αίσχος αυτό θα σταματήσει! Θα εντατικοποιήσουμε και θα αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους και δεν θα αφήσουμε τους απατεώνες σε χλωρό κλαρί! Επιπλέον, θα απλοποιήσουμε και θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης των σταυλικών εκμεταλλεύσεων και θα δώσουμε βάρος στην ανάπτυξη της ορεινής κτηνοτροφίας αιγοπροβάτων.

Σε ό,τι αφορά την αγροτική παραγωγή, έχουμε τονίσει ότι θα αλλάξουμε και θα εκσυγχρονίσουμε τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ. Αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα, με την καταστροφική χαλαζόπτωση, ήταν κάτι πρωτοφανές. Βρέθηκα στις πληγείσες περιοχές απ’ την πρώτη στιγμή και οι εικόνες ήταν αποκαρδιωτικές!

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναλάβει επιτελικό ρόλο και θα βρίσκεται σε μόνιμη επικοινωνία με τις Περιφέρειες. Θέλουμε οι κτηνίατροι και οι γεωπόνοι να είναι στα μαντριά και τα χωράφια και να μην περιορίζονται στην απλή καταγραφή και μέτρηση των επιδοτήσεων. Η νέα κυβέρνηση θα βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις παραγωγών ανά προϊόν, ώστε να προάγουμε τη στρατηγική ανάπτυξή τους.

Προσθέτως, ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στο δημογραφικό, το οποίο χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια του Έθνους», υπογραμμίζοντας ότι «η νέα κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, με κύρια αυτά της αποκατάσταση των επιδομάτων των πολύτεκνων και των τρίτεκνων που έκοψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη χορήγηση επιδόματος 2000 ευρώ για κάθε παιδί».

Περαιτέρω, παρουσίασε το σχέδιο της ΝΔ για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια τονίζοντας:

«Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου, που άνοιξε τις φυλακές για τους βαρυποινίτες και θα επαναφέρουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Το έχουμε τονίσει, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και εγώ ως υπεύθυνος για θέματα Παιδείας, ο νόμος για το άσυλο των Πανεπιστημίων θα καταργηθεί! Η Ελληνική Αστυνομία κάνει άριστα τη δουλειά της, όταν την αφήνουν, και θα τη στηρίξουμε στο έργο της με την πρόσληψη 1500 νέων αστυνομικών, την επανασύσταση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και την παροχή νέου εξοπλισμού. Θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας σε όλη την επικράτεια.

Ακόμη, θα δώσουμε τέλος στην πολιτική των “ανοιχτών συνόρων”! Η χώρα δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι”! Τα σύνορά μας, χερσαία και θαλάσσια, θα φυλάσσονται και αυτό αποτελεί δέσμευση του Προέδρου μας. Όσοι μπαίνουν στη χώρα παράνομα και δεν εμπίπτουν στο καθεστώς του ασύλου, για το οποίο δεσμεύεται η χώρα μας από τη διεθνή νομοθεσία, θα επιστρέφουν πίσω στην Τουρκία και τις πατρίδες τους, ενώ η εξέταση των αιτημάτων ασύλου θα ολοκληρώνεται σε έξι εβδομάδες».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του:

«Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, ούτε μπήκα στην πολιτική για να αποκτήσω επάγγελμα. Ξέρω, από πρώτο χέρι, τι σημαίνει να πληρώνεις εφορία και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ πασχίζεις να σου μείνει κάτι στην άκρη, στο τέλος του μήνα. Μπήκα στην πολιτική γιατί αγαπώ τον τόπο μας! Θέλω να δω την Ελασσόνα και τον Νομό μας να προοδεύουν! Ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη, προκειμένου να συνεχίσουμε, όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι, για να κάνουμε την Ελλάδα μας ισχυρή και αυτοδύναμη!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ