ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

Τα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στο νομό Λάρισας έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΚΕ (μ-λ). Οι υποψήφιοι είναι:

Νίκος Ζυγογιώργος :Γεννήθηκε στο Φλάμπουρο Ελασσόνας. Απόφοιτος της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηρακλείου, ζει και δουλεύει ως γεωπόνος στην Αθήνα. Συμμετείχε στο σπουδαστικό κίνημα και υπήρξε μέλος του ΔΣ του συλλόγου σπουδαστών της σχολής του και εκπρόσωπος στην ΕΣΕΕ ως μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Σπουδαστών.

Έχει μόνιμη και συνεχή παρουσία στις τοπικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές ήταν επικεφαλής του συνδυασμού Δρόμοι Αντίστασης στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Κανάκης Μιχαήλ: Φοιτητής. Γεννήθηκε στις 6/8/1990 και μεγάλωσε στη Λάρισα. Πέρασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών Ιωαννίνων και εντάχθηκε στις Αγωνιστικές Κινήσεις. Πρωτοστάτησε στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο πλαίσιο, και ήταν μέλος του Δ.Σ του Φ.Σ Οικονομικού. Σήμερα ζει στη Λάρισα και παρεμβαίνει μέσα από την κομματική οργάνωση της Λάρισας αλλά και τη Λαϊκή Αντίσταση στη Λάρισα.

Κοκκινόπουλος Αθανάσιος: Πολιτικός Μηχανικός. Γεννήθηκε στο Στετίνο της Πολωνίας στις 14/6/1966. Γιος πολιτικού πρόσφυγα, γύρισε στην Ελλάδα το 1977 και από τότε ζει και εργάζεται στη Λάρισα. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Ξάνθης όπου και εντάχθηκε στις γραμμές των Αγωνιστικών Κινήσεων. Σήμερα παρεμβαίνει μέσα από την κομματική οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) της Λάρισας αλλά και τη Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ .

Μαντά Στυλιανή: Γεννημένη το 1991 στη Λάρισα, σπούδασε νηπιαγωγός στη Θεσσαλονίκη, όπου και ήρθε σε επαφή με το φοιτητικό κίνημα. Συμμετείχε στον αγώνα ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου και διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του συλλόγου της.

Στη συνέχεια εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και ως μέλος του ΚΚΕ (μ-λ) συμμετείχε ενεργά στους λαϊκούς αγώνες της περιοχής.

Σήμερα ζει και εργάζεται στο Μόναχο της Γερμανίας, απ’ όπου και προσπαθεί να συμβάλλει στην υπόθεση του κινήματος.

Αγγελική Χατζή: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984. Απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ” Σύγχρονο Θεατρο- Βασίλης Διαμαντόπουλος”. Ως φοιτήτρια δραστηριοποιήθηκε στις Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορους χώρους (ως ηθοποιός, μουσειοπαιδαγωγός, θεατροπαιδαγωγός). Δραστηριοποιείται σταθερά στις γραμμές της Ταξικής Πορείας στα σωματεία των χώρων που εργάζεται (ΣΕΗ, Σωματείο Επισιτισμου, ΟΤΑ). Συμμετέχει ενεργά στους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες που ξεσπούν, στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στις βάσεις στην περιοχή, στις διεργασίες του εργατικού κινήματος.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές για να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει πια χώρος για νέες αυταπάτες, ούτε για εύκολες λύσεις. Υπάρχει μόνο η άμεση ανάγκη να συγκροτηθούν και να αναπτυχθούν αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια, τη φασιστικοποίηση, τη συντριβή των λαϊκών κατακτήσεων.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές γνωρίζοντας ότι δε φέρνουν καμία αλλαγή. Ότι χαμένη δεν είναι η ψήφος που δε θα πάει σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάθε ψήφος που θα πάει στα κόμματα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Ότι αν οι δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά παρουσιάζουν την εκλογική τους ενίσχυση ως τη μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, τότε συμβάλλουν στην αποπολιτικοποίηση του λαού και σπέρνουν τις δικές τους αυταπάτες.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές για να διεκδικήσει την πολιτική στήριξη του λαού και της νεολαίας στη δράση και τις απόψεις του. Για τονίσει ότι οι μάζες δεν έχουν να περιμένουν τίποτε άλλο από τους κάθε φορά επίδοξους σωτήρες τους, παρά ακόμα πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους. Ότι θα πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, χωρίς να αναζητούν αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν. Ότι η ανάπτυξη των αντιστάσεων και των αγώνων τους και η συγκρότηση του κινήματός τους δε θα κριθεί στις κάλπες, αλλά στις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες που θα δίνουν.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές για να δώσει την πολιτική μάχη πρώτα ενάντια στο σύστημα και μετά ενάντια στον παλιό και νέο ρεφορμισμό. Διεκδικεί την ψήφο του λαού όχι για να αναλάβει να δράσει για λογαριασμό του, αλλά για να παλέψει μαζί του από καλύτερες θέσεις από την επόμενη μέρα των εκλογών, τότε που θα πάψουν τα χαμόγελα κι οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι δυνάμεις του συστήματος θα δείξουν ξανά το πραγματικό τους πρόσωπο.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές για να φωνάξει σε όλους τους τόνους ότι η προοπτική των μαζών είναι ο επαναστατικός δρόμος για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό, με την εργατική τάξη, το λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Ότι οι αγώνες, οι πολιτικές επιλογές, οι συμμαχίες και οι απόψεις τους αυτήν την προοπτική και μόνο πρέπει να υπηρετούν.

Το ΚΚΕ(μ-λ) βρίσκεται σταθερά ενάντια και έξω από τις επιδιώξεις του συστήματος, το οποίο με διάφορους τρόπους επιχειρεί να ενσωματώσει, κι έτσι να αφοπλίσει, κάθε φωνή που του αντιστέκεται. Υποστηρίζει σταθερά την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία του από το σύστημα και το αστικό κράτος και αρνείται την κρατική χρηματοδότηση. Αντιπαλεύει τον ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο που προσπαθεί να επιβάλλει το κράτος, με πρόσχημα τη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων, την ίδια στιγμή που τα αστικά κόμματα ξοδεύουν ανεμπόδιστα εκατομμύρια…

Το ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις. Με μοναδικό οικονομικό πόρο τις ενισχύσεις από το υστέρημα των μελών και των φίλων του. Με κύριο μέσο προπαγάνδισης των απόψεών του την αφίσα, τη προκήρυξη, την εφημερίδα, την παρουσία στο διαδίκτυο. Και συμπληρωματικά τον ελάχιστο χρόνο που θα του παραχωρηθεί στα ΜΜΕ, σε αυτό το …αποκορύφωμα της αστικής δημοκρατίας που λέγεται εκλογές και που δεν έχει βήμα παρά μόνο για τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που ζητούν από το λαό να διαλέξει τον επόμενο δυνάστη του.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της ώστε η φωνή του να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους, σε πόλεις, γειτονιές και χωριά. Για να συζητήσουν με τον κόσμο, να ακούσουν τις αγωνίες του, τις συμφωνίες και τις διαφωνίες του και να του εξηγήσουν τις θέσεις της οργάνωσης.

Πάνω απ’ όλα, το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Ιούλη με στόχο να βαθύνει τις σχέσεις του με το λαό, τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Έτσι ώστε να τους καλέσει όχι μόνο να το στηρίζουν εκλογικά, αλλά, κύρια, να είναι μαζί του την 8η Ιούλη για να παλέψουν από κοινού ενάντια στη νέα επίθεση που θα έρθει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ