ΑΘΗΝΑ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ: ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟΙ!

Με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, η υποψήφια βουλευτής Λάρισας της ΝΔ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείου για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ο «απόλυτος» στόχος της μαθητικής ζωής ολοκληρώνεται, ανοίγοντας πια τον δρόμο για ένα ολοκαίνουριο στάδιο στη νεανική ζωή τους, με νέους στόχους και προκλήσεις. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα,  στα 31 μου χρόνια μπορώ πια να πω στους τελειόφοιτους μαθητές μας, ότι οι πανελλήνιες – όπως και όλα σχεδόν στη ζωή- δεν είναι παρά ένας «κώδικας», ένα «κλειδί» που ανοίγει μία «πόρτα». Κι αν αυτή η «πόρτα» δεν άνοιξε, ας αναζητήσει ο καθένας εκείνο τον άλλο δρόμο που θα οδηγήσει στην προσωπική “Ιθάκη”. Οι ορίζοντες θα είναι πάντα ανοιχτοί για να τους κατακτήσουμε!

Άλλωστε, καμία αφετηρία δεν προδικάζει ούτε την πορεία ούτε τον τερματισμό. Εύστοχα το αποτυπώνει η Ντόνα Ταρτ στην «Καρδερίνα» της:

«Μήπως μερικές φορές ο λάθος τρόπος είναι ο σωστός τρόπος;

Μήπως, μπορείς να πάρεις το λάθος μονοπάτι

Και παρ’ όλα αυτά να καταλήξεις εκεί που θα ήθελες να βγεις;

Ή, με άλλα λόγια, μήπως κάποιες φορές τα έκανες όλα λάθος

Και στο τέλος σου βγαίνουν όλα σωστά;»

Σε κάθε περίπτωση, σας θέλουμε όλους στην Ελλάδα μας. Ας είστε η γενιά που δεν θα φύγει στο εξωτερικό, αλλά θα μείνει στον τόπο μας. Εμείς οφείλουμε να διασφαλίσουμε τις συνθήκες γι’ αυτό. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση προς εσάς.

Καλό καλοκαίρι!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ