ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και τη διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας της ΚΝΕ, με τα στελέχη της

Έλλη Κοντογιάννη, Δημοσθένη Τακούδη και Αλέξανδρο Κιτσιούλη, την Αγγέλα Τσιάτσιου, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ Πέτρο Κρίκη να στηλιτεύουν την πολιτική που εφαρμόζεται σημειώνοντας πως πρόκειται για πολιτική «που θέλει το μυαλό μας θολωμένο και το κεφάλι μας σκυφτό μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που συναντάμε στην προσπάθεια μας να μορφωθούμε, να σπουδάσουμε και να εργαστούμε μπορεί και πρέπει να ανατραπεί».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τονίστηκαν μεταξύ άλλων τα εξής: “Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και παλεύει αταλάντευτα για κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά. Είναι το μόνο κόμμα που θέλει την νεολαία με καθαρή συνείδηση, να μπορεί να παλέψει για όσα τις αξίζουν, να διεκδικεί τα δικαιώματά της. Είναι το μόνο κόμμα που τεκμηριωμένα εναντιώνεται στην πολιτική της «νομιμοποίησης» των ναρκωτικών που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρίσκει υποστηρικτές όλα τα υπόλοιπα κόμματα”.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Τα στελέχη της ΚΝΕ υπογράμμισαν πως «επιδιώκεται η στάση των κομμάτων απέναντι και στο ζήτημα των ναρκωτικών να αποτελέσει κριτήριο για την ψήφο, ειδικότερα τις νεολαίας, καθώς όλα τα αστικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κλπ μαζί με την ναζιστική –εγκληματική ΧΑ αντιμετωπίζουν τα ναρκωτικά σαν ένα «φυσικό φαινόμενο» και τους χρήστες σαν άρρωστους, ενώ από κοινού και πιστοί στις κατευθύνσεις της ΕΕ, ψήφισαν στη Βουλή:

Να ιδρυθούν χώροι “υγιούς” χρήσης ναρκωτικών, για να μη χαλάνε οι εξαρτημένοι τη μόστρα των πόλεων. Μάλιστα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συναγωνίζονται μεταξύ τους στον κανιβαλισμό, με τη ΝΔ να προτείνει το ίδιο το κράτος να χορηγεί την ηρωίνη μέσα στους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης!

Να παραδοθούν δομές πρόληψης και απεξάρτησης σε ΜΚΟ και ιδιώτες που θα θησαυρίζουν πατώντας στον πόνο και τις ανάγκες εκατοντάδων οικογενειών.

Να υπολειτουργούν τα θεραπευτικά προγράμματα με εργαζόμενους ανακυκλώσιμους, για όσο χρόνο ισχύει η χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ, υπονομεύοντας στην πράξη τη διαδικασία της απεξάρτησης».

«Καλούμε όλους τους νέους να γυρίσουν την πλάτη στις σκοταδιστικές αντιλήψεις που θέλουν να βαφτίσουν «πρόοδο» και «ελευθερία» την σκλαβιά της εξάρτησης, «θεραπεία» και «φαρμακευτική λύση» την μαστούρα. Τα ναρκωτικά όπως και να τα βαφτίσουν παραμένουν ναρκωτικά που στοχεύουν στο μυαλό, αλλοιώνουν την συνείδηση, προκαλούν εξάρτηση.

Θέλουμε να αναδείξουμε ότι τα ναρκωτικά, σαν κοινωνικό φαινόμενο είναι αποτέλεσμα του εκμεταλλευτικού συστήματος και των αδιεξόδων που αυτό γεννά. Εδώ είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες, για παράδειγμα το γεγονός ότι το 56,4 % των χρηστών είναι άνεργοι, το 47,4% δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», υπογράμμισαν οι ομιλητές.

Στο πλαίσιο των δράσεων οι Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ διοργανώνουν τουρνουά μπάσκετ 3X3 την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΚΛ επιδιώκοντας το κάλεσμα να φτάσει πλατιά στους νέους της πόλης για να το στηρίξουν με την συμμετοχή τους.

«Να έρθουν και να ανταλλάξουμε τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας για όσα μας απασχολούν, να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, καθώς σε μια κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας η χρήση ναρκωτικών γίνεται περιττή», κατέληξαν οι ομιλητές.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ