ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Επίσκεψη-αστραπή στη Λάρισα πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξέφρασε την αισιοδοξία του για ανατροπή του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών και είσοδο του κόμματός του στη Βουλή,

εκτιμώντας παράλληλα πως «υπάρχει δυναμική υπέρ Μητσοτάκη, χωρίς να τίθεται θέμα αυτοδυναμίας του».

«Οι προσπάθειες συσπείρωσής μας, μα και οι συνεργασίες με κόμματα όπως το Άρμα Πολιτών, το Κίνημα των Πρασίνων, το κόμμα των ΑμεΑ κλπ. θεωρώ πως θα αντιστρέψουν το κλίμα υπέρ μας, την ώρα που υπάρχει μεν μια δυναμική υπέρ Μητσοτάκη, ωστόσο δεν τίθεται θέμα αυτοδυναμίας του», σημείωσε ο κ. Λεβέντης, που δεν δίστασε την πρόβλεψη πως η ΝΔ θα λάβει ποσοστό της τάξης του 34% «που θα την οδηγήσει σε συμφωνία με τη Φ. Γεννηματά».

«Η αλαζονεία της ΝΔ φοβίζει το λαό», πρόσθεσε, ενώ χαρακτηρίζοντας ως «αρχιτέκτονα» μιας συμφωνίας κάτω από το τραπέζι μεταξύ ΝΔ-ΚΙΝΑΛ τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων περιέγραψε μια εικονική αποπομπή του από το ΚΙΝΑΛ.

Απαντώντας σε ερώτηση του paidis.com σχετικά με τα μηνύματα που λαμβάνει στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα ο Β. Λεβέντης ανέφερε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν πείθουν το λαό, ενώ «το αφήγημα Μητσοτάκη θυμίζει το “λεφτά υπάρχουν” του Γ. Παπανδρέου».

«Ο λαός βρίσκεται μπροστά σε δύο ψεύτες, γι’ αυτό και τον καλούμε για ψήφο στην Ένωση Κεντρώων και είσοδό της στη Βουλή προκειμένου να ασκείται ουσιαστικός κοινοβουλευτικός έλεγχος από ένα κόμμα που δεν θα το βουλώνει στο πλαίσιο μιας συνεργασίας, ούτε θα λειτουργεί ως… συμπλήρωμα διατροφής!», κατέληξε ο Β. Λεβέντης, ο οποίος στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με υποψήφιους της Ένωσης Κεντρώων, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μια βόλτα στους κεντρικούς πεζόδρομους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ