ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΥΡΣΑ ΣΤΑ 400 ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο στάδιο Αλκαζάρ οι αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών, με τους λάτρεις του στίβου να απολαμβάνουν μια σπουδαία κούρσα στα 400 μέτρα με εμπόδια γυναικών, με την Ολυμπία Καραγιάννη (ΜΕΑΣ Τρίτων) να επικρατεί στο νήμα της Άννας Κλιάφα

εξασφαλίζοντας το μετάλλιο αλλά και την πρόκρισή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Η αθλήτρια του Κώστα Χήτα έκανε μια εξαιρετικά ρυθμική κούρσα με σωστό καταμερισμό δυνάμεων και τερμάτισε πάνω στο νήμα μαζί με την Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς), που μέχρι και 50 μέτρα πριν το φινάλε είχε ξεκάθαρο προβάδισμα. Οι αθλήτριες τερμάτισαν σχεδόν μαζί με το χρονόμετρο να αναγράφει 58.80, όσο και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέβλε, ενώ ύστερα από ολιγόλεπτη αναμονή ανακοινώθηκε πως νικήτρια της κούρσας ήταν η Καραγιάννη με 58.78 και η Κιάφα δεύτερη με 58.81.

Η Καραγιάννη θα επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18 στο Κάλι το 2015, βελτίωσε δε το ρεκόρ της, το οποίο ήταν 59.89 από τα φετινά Παπαφλέσσεια και η Κιάφα το 59.30, της περσινής σεζόν. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Δήμητρα Γναφακη (ΑΟ Κύδων), με 60.86, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ.

Εξάλλου ο Δημήτρης Λεβαντίνος (ΓΣ Ηλιούπολης) έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα χαμηλά εμπόδια, ωστόσο δεν μπόρεσε να την συνδυάσει με επίδοση που θα του έδινε την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο νεαρός τερμάτισε σε 51.70 και βρέθηκε για μία ακόμη φορά φέτος κοντά στο όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το οποίο είναι 51.40. Στη δεύτερη θέση στο αγώνισμα βρέθηκε ο Άρης Δρίτσας (ΟΣΦΠ) με 53.28 και στην τρίτη ο Αποστόλης Γρηγορίου (Πήγασος Λάρισας) με 53.97.

ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΜΑΤΑ

Η Σπ. Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) όπως και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 έτσι και σε αυτό των Νέων Γυναικών στη Λάρισα, κατάφερε να κάνει το νταμπλ και να επιβεβαιώσει την υπεροχή της στα οριζόντια άλματα.

Η νεαρή αθλήτρια με άλμα στα 6,46 μ. (0,9) στο έκτο της άλμα κατάφερε να “κλέψει” τη νίκη από την Ελένη Κουτσαλιάρη και παράλληλα να ξεπεράσει το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 6,23 μ. και της χάρισε πέρυσι το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Η Καρύδη που είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 6,31 μ., 6,26 μ., 6,21 μ. και 6,10 μ., όλα με κανονικές συνθήκες στρέφει πλέον την προσοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπόρος εκεί όπου θα αγωνιστεί μόνο στο τριπλούν με στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η αθλήτρια έχει επιλέξει από καιρό σε συνεννόηση με τον προπονητή της, Παύλο Σκορδίλη και την ομοσπονδία να αγωνιστεί μόνο στο τριπλούν προκειμένου να διεκδικήσει τη διάκριση. Το 6,46 μ. είναι η τρίτη επίδοση στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ20, ενώ θυμίζουμε πως η Ελληνίδα έχει την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη στο τριπλούν.

Κοντά στο ατομικό της ρεκόρ βρέθηκε και η Ελένη Κουτσαλιάρη (ΓΕ Γρεβενών) που ήταν δεύτερη με 6,32 μ. (1,4), ενώ είχε δύο άλματα στα 6,18 μ. και ένα στα 6,21 μέτρα. Η Κουτσαλιάρη θα αγωνιστεί τον επόμενο μήνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Πολύ καλό αγώνα έκανε η Ιωάννα Ιωάννου (ΓΕ Νάουσας), που πέτυχε 6,24 μ. (1,2) βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. Ο αγώνας στο μήκος ήταν πολύ καλός, αφού πέντε πρώτες αθλήτριες ολοκλήρωσαν με άλμα πάνω από τα 6,00 μέτρα.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΙ Ο Θ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Άλλο ένα όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 έπιασε αθλητής του άλματος σε μήκος, καθώς ο Θανάσης Παπαδόπουλος πέτυχε 7,74 μ (0,6) στη δεύτερη προσπάθεια του και έπιασε το όριο για την κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας του.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ ΑΝΔΡΩΝ

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) στην τρίτη μόλις κούρσα της καριέρας του στα 200 μ. επικράτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 με 21.53, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και παράλληλα δείχνει πως μπορεί στο μέλλον να πετύχει καλούς χρόνους στην απόσταση. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε επίσης με ατομικό ρεκόρ ο Γιάννης Κόκκινος (ΟΦΗ) με 21.63, που επικράτησε στα χιλιοστά του Γιάννη Αρβανίτη (ΑΓΣΙ), που πέτυχε επίσης 21.63.

Στις γυναίκες η Ολυμπία Μπέκου Φέρρες (ΑΣ Βεργίνας) κατάφερε να κάνει το νταμπλ και μετά τα 100 μ. επικράτησε και στα 200 μ. με 24.31 επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Τον εαυτό της ξεπέρασε και η Πολυνίκη Μαντά (ΑΕ Ολυμπίας) με 24.78, ενώ τρίτη ήταν η νικήτρια των 400 μ. Μαρίτα Αργυρού (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 24.89. Στον βατήρα για τα 200 μ. δεν έκατσε τελικά η Άρτεμις Αναστασίου, που είχε μια ενόχληση στο πόδι.

Η κορασίδα Έλλη – Ευτυχία Δεληγιάννη (ΣΑΚΑ) με ένα δυνατό φίνις στα τελευταία μέτρα πήρε τη νίκη στα 800 μ. με 2.13.05 και ακολούθησαν οι Κυνατίδου (ΓΣ Γλυφάδας) και Κουτλή (ΓΣ Ηλιούπολης) με 2.13.59 και 2.13.75 αντίστοιχα.

Στους Άνδρες ο Θάνος Καλάκος (ΓΣ Γλυφάδας) έκανε αυτό που αναμενόταν και με 1.51.83 έκανε το νταμπλ, αφού χθες ήταν νικητής αι στα 1.500 μέτρα. Με δύο μετάλλια θα αναχωρήσει από τη Λάρισα και ο Χαρίδημος Ξενιδάκης (Σητειακός ΑΟ) που μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μ., ήταν δεύτερος στα 800 μ. με 1.52.43, ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Παπούλης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 1.53.26.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ