Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Τις 7 προτάσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. παρουσίασε ο υποψήφιος βουλευτής

Περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας κάνει τις τελευταίες ημέρες ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Μπαργιώτας. Αφού πρώτα πέρασε από την πόλη, στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μικρό Ελευθεροχώρι, τον Άζωρο, τα Γιαννωτά, την Τσαπουρνιά, τη Μηλέα, το Σαραντάπορο, το Δρυμό και τον Ευαγγελισμό.

Η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα θερμή, αφού όχι μόνο κατάγεται από την περιοχή, αλλά στάθηκε δίπλα τους όποτε χρειάστηκε στα χρόνια που είναι βουλευτής.

Βασικά θέματα συζήτησης –πέρα από τις εκλογές και τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής- ήταν η ερήμωση των χωριών, η ανάγκη παροχής κινήτρων στους αγρότες/κτηνοτρόφους,  η μειωμένη παραγωγή τη φετινή περίοδο, η ανάγκη έμπρακτης στήριξης των οικογενειών. Σε συζήτηση ο βουλευτής, που ήταν και μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, ανέφερε «Το δημογραφικό είναι βόμβα στα θεμέλια της χώρας. Δεν είναι μόνο η μείωση του αριθμού των γεννήσεων, αλλά και η φυγή νέων ανθρώπων –κυρίως- στο εξωτερικό λόγω ανεργίας.

Η αύξηση των γεννήσεων προϋποθέτει ολοκληρωμένη παρέμβαση με ορίζοντα εικοσαετίας. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας που να επιτρέπει στα νέα ζευγάρια και τις νέες γυναίκες να αποκτήσουν παιδιά. Διαχρονικά όλες οι μεγάλες πρωτοβουλίες, από την κατοχύρωση της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων της εργαζόμενης μητέρας έως την ανάπτυξη ολοκληρωμένων δομών για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, αποτέλεσαν πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Και πρόσφατα το Κίνημα Αλλαγής πρωτοστάτησε.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε τη σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής στη Βουλή και καταθέσαμε δέσμη προτάσεων. Αναφέρω επτά βασικά μέτρα 1) «Κοινωνική Επιταγή» για κάθε παιδί σε προσχολική ηλικία, η οποία εγγυάται ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, 2) Στεγαστική Συνδρομή για κάθε οικογένεια για διάστημα δύο ετών από την απόκτηση νέου παιδιού μέσω μείωσης του φόρου εισοδήματος ή ειδικού επιδόματος ενοικίου ή απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, ανάλογα αν η οικογένεια μένει ή όχι σε δικό της σπίτι, 3) Οι τρίτεκνοι αποκτούν όλα τα δικαιώματα των Πολύτεκνων, 4) Τα 382 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα 59 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία, διασφαλίζονται πλήρως εντασσόμενα στις Κοινωφελείς υπηρεσίες των Δήμων και στις κοινωνικές υπηρεσίες τους, με το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό τους, 5) Τα οικογενειακά επιδόματα καταβάλλονται με τον όρο της φοίτησης των παιδιών στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση, 6) Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Οικογενειών σε κάθε Δήμο της χώρας. Τα Κέντρα λειτουργούν συμπληρωματικά με τις κοινωνικές Υπηρεσίες των αντίστοιχων ΟΤΑ και παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης σε οικογένειες με προβλήματα. Τα κέντρα χρηματοδοτούνται από Εθνικούς και Κοινοτικούς Πόρους, 7) Σύσταση Ειδικής Γραμματείας Δημογραφικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών, που θα εξειδικεύσει/εφαρμόσει πολιτικές και θα συντονίσει τις συναρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ