Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΜΙΛΗΣΕ…

Συγκέντρωση που θύμισε αλλοτινές εποχές του ΠΑΣΟΚ, τότε που υπήρχε πραγματική ανάπτυξη, πραγματοποίησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Μπαργιώτας, στην Ελασσόνα, τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του «συντοπίτη βουλευτή μας»,

όπως έλεγαν οι περισσότεροι. Στην ομιλία του ο κος Μπαργιώτας αναφέρθηκε στην πολιτική συγκυρία, τους λόγους για τους οποίους το ΚΙΝΑΛ αποτελεί επιλογή χρήσιμη και επιβεβλημένη για τον τόπο και εστίασε κυρίως στις λύσεις που προτείνει για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της περιοχής. Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της ομιλίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΟΜΙΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

«Ξεκινώ τις μεγάλες συγκεντρώσεις από εδώ, από τον τόπο μου, την Ελασσόνα. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Πριν από τέσσερις μήνες ακριβώς, την 1η Φεβρουαρίου, όταν οι εκλογές δεν υπήρχαν στο πλάνο ούτε ως υποψία, έκανα συγκέντρωση και πάλι εδώ.

Είμαι διαρκώς εδώ. Δεν είμαι από τους πολιτικούς που εμφανίζονται στα χωριά της περιφέρειάς τους μόνο προεκλογικά. Για αυτό, άλλωστε, έχουμε χτίσει σχέση εμπιστοσύνης. Ξέρω τα προβλήματα, μαζί προσπαθήσαμε σε πολλά να δώσουμε λύσεις στα 4,5 χρόνια που είμαι στη Βουλή».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

«Οι αγρότες/κτηνοτρόφοι είναι αγανακτισμένοι. Πώς να μην είναι; Η κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς φορολόγησε τα αγροτικά εισοδήματα ως επιχειρηματικά, αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές στο υπερτριπλάσιο του ΟΓΑ και τις συνέδεσε με το φορολογητέο εισόδημα, αύξησε την τιμή του αγροτικού ρεύματος και του ΕΦΚ για το πετρέλαιο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την τεράστια ζημιά που έγινε με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί; Ή το αλαλούμ με τους αμβυκούχους. «Έπαιξε» με την ΚΑΠ παρά τις μεγαλοστομίες για δήθεν εμπροσθοβαρή αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κτηνοτροφία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με την τιμή του γάλακτος και του κρέατος να κατρακυλά και τις ελληνοποιήσεις να αυξάνονται διαρκώς, αφού οι έλεγχοι στην αγορά είναι ανύπαρκτοι. Στην απόλυτη απουσία αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής απαντά με συγκεκριμένες προτάσεις.  Με παρεμβάσεις στον τομέα της φορολογίας, με στήριξη της κτηνοτροφίας μέσω εντατικοποίησης των ελέγχων,  πιστοποιήσεων, μικρών τυροκομείων με παραδοσιακούς τρόπους τυροκόμησης κλπ. Με Κίνητρα σε αγρότες οργανωμένους σε Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμούς».

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Έχω μιλήσει για τη δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής μέσω της δημιουργίας θεματικού πάρκου παγκόσμιας εμβέλειας στον Όλυμπο. Η ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού (ορειβασία, ποδηλασία κλπ) και η δημιουργία «Πάρκου των 12 Θεών», για παράδειγμα, θα είχε πολλαπλασιαστικό όφελος για την ευρύτερη περιοχή (προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας, αύξηση των τουριστικών ροών κλπ). Επίσης, ένα από τα πρώτα θέματα που ανέδειξα στη Βουλή ήταν η ανάγκη σύνδεσης της ΠΑΘΕ με τη Θεσσαλία. Προτεραιότητα είναι η παράκαμψη της Ελασσόνας, που έχει αργήσει υπερβολικά, και η ολοκλήρωση του δρόμου Ελασσόνα-Καλλιθέα, για να παρακαμφθούν οι περίφημες πλακόπετρες.Σημαντικότατο, επίσης, έργο είναι η ολοκλήρωση του φράγματος Αγιονερίου (η κατασκευή σταμάτησε το 2006 εν μέσω δικαστικής διαμάχης και προβλημάτων στην χρηματοδότηση) που θα μπορούσε να βοηθήσει στην άρδευση 25.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Ελασσόνας, εναλλακτικά δε στην ύδρευση της Λάρισας, η οποία αυτή τη στιγμή καλύπτει τις ανάγκες της σε νερό από γεωτρήσεις».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε. Το «παραμύθι» της δήθεν Αριστεράς δεν είχε πρίγκιπα είχε δράκο. Αυτοί που μιλούσαν για προδότες και γερμανοτσολιάδες αποδείχτηκαν οι καλύτεροι μαθητές της τρόικας. Αυτοί που έστηναν κρεμάλες, μετέφεραν στο υπερταμείοτα πάντα. Μέχρι και το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας επιχείρησαν, αλλά προλάβαμε αυτό το έγκλημα. Αυτοί που έταζαν τον ουρανό με τα άστρα με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έφεραν το τρίτο «αχρείαστο» Μνημόνιο. Αυτοί με το ηθικό πλεονέκτημα, διορίζουν καθημερινά από το παράθυρο «γιους και θυγατέρες». Αυτοί που μιλούσαν για το νέο, αποδείχτηκαν πιο παλιό και από το παλιό. Ήρθαν για να φέρουν την «ελπίδα» και δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Η αδιέξοδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το γαλάζιο κύμα της ΝΔ. Εμφανίζεται ως «Μεσσίας» η ΝΔ που έχει εσωτερικά προβλήματα και δεν έχει κάνει την αυτοκριτική της. Ούτε λέξη για τα ελλείμματα και τον εκτροχιασμό της οικονομίας την περίοδο Καραμανλή 2004-2009.Θα αναλάβει τις ευθύνες της; Ή θα συνεχίσει να κάνει ότι δεν ακούει όσα είπε ο κύριος Γιούνκερ για τις ευθύνες της περιόδου αυτής; Και τώρα προεκλογικά ακούμε «θολές» προγραμματικές θέσεις. Θεωρεί η ΝΔ ότι αρκεί να ελαφρύνεις τους φόρους για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό. Αυτό άλλωστε έκανε και το 2004-09 με καταστροφικές συνέπειες. Μόνο που αυτή είναι βέβαιη συνταγή αποτυχίας. Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, οι θέσεις εργασίας δεν έρχονται μαγικά χτυπώντας ένα ραβδί».

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ;        

 «Για τέσσερις λόγους: Γιατί είναι ο μόνος αυθεντικός εκφραστής της κεντροαριστεράς σήμερα. Ποια κεντροαριστερά εκφράζει ο κ. Τσίπρας; Είναι το κόμμα που στεγάζει τους μισούς «ανέστιους» ΑΝ.ΕΛ. Το κόμμα που στηρίζεται στην καραμανλική συνιστώσα. Το κόμμα που έχει στελέχη της λαϊκής δεξιάς ακόμα στα ψηφοδέλτιά του. Στην πρόσφατη ομιλία του κ. Τσίπρα στο Θησείο είδαμε από τον κ. Κουίκ μέχρι την κ. Παπακώστα ενώ πρόσφατη είναι η εκλογή της κ. Κουντουρά στην ευρωβουλή με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.  Γιατί το Κίνημα Αλλαγής πλήρωσε τα λάθη του, έκανε την αυτοκριτική του και αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Σκεφτείτε το τοπίο στο χώρο της κεντροαριστεράς πριν δύο χρόνια. Σχεδόν όλοι προεξοφλούσαν τον αφανισμό του. Θνησιγενές εγχείρημα το ανέβαζαν, καταδικασμένο πείραμα το κατέβαζαν. Σήμερα, στη θέση του κατακερματισμού υπάρχει σήμερα ένα ενιαίο κόμμα και στη θέση της απογοήτευσης ελπίδα. Από τις πρόσφατες εκλογές βγήκαμε ενισχυμένοι. Μέσα σε συνθήκες ακραίας πόλωσης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αναδειχθήκαμε τρίτο κόμμα. Έχουμε την πολιτική πρόταση, τα στελέχη και τις ρίζες στην κοινωνία. Γιατί είναι αντίβαρο στον λαϊκισμό-τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξέλεγκτη Δεξιά. Χρειάζεται μια καθαρή και ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές, που θα αποτρέπει την κυριαρχία της Δεξιάς και παράλληλα θα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο και καθοριστικά το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι το κόμμα που έκανε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα και έχει σχέδιο ολοκληρωμένο (Το Σχέδιο Ελλάδα) για την έξοδο από την κρίση. Είναι το κόμμα που δημιούργησε το ΕΣΥ και όλες τις μεγάλες υποδομές της χώρας».

ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα. Θα διαφυλάξουμε το συμφέρον της χώρας! Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο και όχι να είμαστε συμπλήρωμα. Άποψή μου είναι ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με απλή αναλογική. Ο λόγος για τον οποίον καταψηφίσαμε την απλή αναλογική όταν την έφερε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή ήταν ότι βλέπαμε ότι πηγαίναμε σε ακυβερνησία. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έφερε την απλή αναλογική λέγοντας ταυτόχρονα σε όλους τους τόνους: «εγώ δεν συνεργάζομαι με κανέναν». Από την άλλη μεριά βλέπουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει πραγματικά ωμά αυτή την ώρα, τον ελληνικό λαό λέγοντας: «αυτοδυναμία ή χάος, αν δεν έχω λέει αυτοδυναμία θα ξαναπάω σε εκλογές με απλή αναλογική τον Αύγουστο». Εμείς θα ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση στις πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τις προγραμματικές μας θέσεις. Στα εθνικά θέματα, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνταγματική αναθεώρηση, στην επαναδιαπραγμάτευση των αρνητικών όψεων της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους εταίρους, θα συμβάλλουμε ουσιαστικά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ