ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΟΚΚΑ

Ανακοίνωση της της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του κόμματος

Η είδηση του θανάτου του συντρόφου Βαγγέλη Μόκκα που έφυγε την Κυριακή 30/6/2019 από τη ζωή, σκόρπισε βαθιά θλίψη στους συντρόφους, φίλους και συγγενείς.

Ο σ. Βαγγέλης γεννήθηκε στον Βυθό Κοζάνης το 1934. Προερχόταν από πολυμελή οικογένεια. Το 1949, μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ, πέρασε στις σοσιαλιστικές χώρες κι εγκαταστάθηκε στην Ρουμανία. Τελείωσε το σχολείο και σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου και εργάσθηκε ως οικονομολόγος σε διάφορες επιχειρήσεις.

Το 1962 παντρεύτηκε την Μερόπη και απόκτησαν δύο κόρες, τη Δήμητρα και την Πηνελόπη. Το 1963 έγινε μέλος του ΚΚΕ και ανέπτυξε δράση από τις οργανώσεις του ΚΚΕ στη Ρουμανία. Το 1977 επαναπατρίστηκε οικογενειακώς και εγκαταστάθηκαν στη Λάρισα. Αμέσως συνδέθηκε με την Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ. Αξιοποιήθηκε στην καθοδηγητική δουλειά και διατέλεσε Γραμματέας Κομματικών Οργανώσεων Βάσης, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Συνοικιών Λάρισας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Ελέγχου της Ν.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων. Από όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε σ΄ αυτόν τον τίμιο αγώνα ανταποκρίθηκε με επιτυχία. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος και όλους όσους τον εμπιστεύτηκαν και δεν εξαγόρασε την εμπιστοσύνη τους. Δεν έπαψε ποτέ να θεωρεί τον εαυτό σου απλό στρατιώτη του Κόμματος και του κινήματος.

Η Επιτροπή Θεσσαλίας του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στα παιδιά σου Δήμητρα και Πηνελόπη και στα εγγόνια του. Καλό σου ταξίδι σύντροφε Βαγγέλη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.”

Η κηδεία του που θα είναι πολιτική και θα γίνει την Τρίτη 2 Ιούλη, στις 7 μμ, στο Νέο Νεκροταφείο Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ