ΈΝΑ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ…

Ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με το ΜΕΡΑ 25 Γιάννης Χλόπτσιος δίνει το στίγμα της απόφασής του να κατέλθει στην εκλογική μάχη στο πλευρό του Γιάνη Βαρουφάκη

Με έναν πρωτότυπο τρόπο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος με το ΜΕΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη ο Ιωάννης Χλόπτιος που είναι στο ψηφοδέλτιο του κινήματος στο νομό:

“Πριν λίγο καιρό διάβασα ένα ποίημα του αγαπημένου μου Σωτήρη Παστάκα:

“Τέσσερις είναι οι εποχές του χρόνου.

Μια εποχή για την επανάσταση.

Μια εποχή που θρηνεί την επανάσταση.

Μια εποχή που νοσταλγεί την επανάσταση.

Μια εποχή που προετοιμάζει την επανάσταση:

η δικιά μας.” (*)

Πολλές σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μου μα το συναίσθημά μου ένα: ΘΥΜΟΣ

Θυμός για όλα αυτά που αφήσαμε και αφήνουμε να συμβαίνουν…

Θυμός για τους νέους μου εγκαταλείπουν τη χώρα μας, χωρίς να έχουν επιλογή…

Θυμός για την Χρεοδουλοπαροικία που μας κατάντησαν…

Θυμός για την υπακοή-υποταγή χωρίς όρους, στη τρόικα και τους ολιγάρχες…

Θυμός για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή του πλανήτη μας…

Θυμός για την πολιτική του καναπέ…

Θυμός, Θυμός, Θυμός…

Και έτσι αποφάσισα να σηκωθώ από τον καναπέ, να αλλάξω “εποχή” και να συμπορευτώ με το ΜέΡΑ25 γιατί μόνο τo ΜέΡΑ25 έχει πρόγραμμα, ρεαλιστικό, “ανυπάκουο” και άμεσα εφαρμόσιμο και πάνω απ’ όλα μοντέρνο και προσαρμοσμένο στο σήμερα”.

(*) Το ποίημα είναι από τη συλλογή του Σωτήρη Παστάκα “Χαμένο Κορμί”, εκδ. Μελάνι 2010

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Γιάννης Χλόπτσιος μας συντήνεται:

“Γεννήθηκα στη Κοιλάδα Λαρίσης το 1968.

Το 1991 αποφοίτησα από το Χημικό Ιωαννίνων, από το 1992 μέχρι το 1994 υπηρέτησα σαν Δόκιμος Αξιωματικός στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Το 1995 άρχισα να εργάζομαι στη Σχολή Δημόσιας Υγείας σαν Χημικός και στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ΕΠΙΚ (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεργασίας Ιατρικής και Κοινωνίας) υπό την καθοδήγηση της κ. Αντωνίας Τριχοπούλου και του Ακαδημαϊκού Δημήτρη Τριχόπουλου.

Το 1997 συνέχισα να εργάζομαι στο ίδιο πρόγραμμα αλλά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πάντα υπό την καθοδήγηση των παραπάνω καθηγητών.

Το 2007 αποφοίτησα από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών  (MSc) του Τμήματος Πληροφορικής του ΕΚΠΑ με τίτλο «Σύγχρονα Συστήματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών».

Το 2008 Παντρεύτηκα τη δικηγόρο Παναγιώτα Τσιανογιάννη και επαναπατρίστηκα στην αγαπημένη μου Λάρισα.

Από τον Οκτώβριο του 2008  και μέχρι σήμερα εργάζομαι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και προσφέρω της υπηρεσίες μου στη Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και στο Τμήμα Ιατρικής.

Στα φοιτητικά μου χρόνια ανακάλυψα την αγάπη μου το ραδιόφωνο και τη μουσική και παράλληλα με τις σπουδές μου, εργάστηκα σαν ραδιοφωνικός παραγωγός, ηχολήπτης και υπεύθυνος προγράμματος ραδιοφωνικών σταθμών στα Ιωάννινα αλλά και στη πόλη μας στη διάρκεια  της στρατιωτικής μου θητείας.

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι σαν ερασιτέχνης ηθοποιός με το θέατρο, στην Ερασιτεχνική  Θεατρική Σκηνή «Ανδρέας Τσατσαρής»”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ