ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΚΑΤΣΑΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ…

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό η κεντρική συγκέντρωση της υποψήφιας βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ.

Σε μια μεγαλειώδη  και εντυπωσιακή συγκέντρωση, με τον κόσμο να κατακλύζει όλη την οδό Βενιζέλου και τα συνθήματα των νέων να κυριαρχούν στον αέρα, πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της στη Λάρισα η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ Ευαγγελία Λιακούλη, στο χώρο του αρχαίου θεάτρου,

μια επιλογή της με έντονο συμβολισμό «το αντάμωμα όλων των γενιών, στον ομφαλό της πόλης» , όπως χαρακτηριστικά η ίδια ανέφερε

Με διάφορες εκπλήξεις η συγκέντρωση, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, με τα συνθήματα να κυριαρχούν κατά τη διάρκειά της και τον κόσμο να χειροκροτεί με ενθουσιασμό σε πολλά σημεία, διακόπτοντας την ομιλήτρια και δημιουργώντας ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, με βίντεο για την πορεία της υποψήφιας βουλευτή και το έργο της στην αυτοδιοίκηση και στον ΟΚΑΝΑ, τα νεαρά παιδιά με τα μπλουζάκια και σύνθημα «Ηταν πάντα εδώ» να την περιστοιχίζουν, ενώ την παράσταση έκλεψε η παρουσία του εκπροσώπου των Παλαιστινίων της Ελλάδας και υποψήφιου ευρωβουλευτή κ Γιουσάφ Χρούμπ, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης ανέβηκε στην εξέδρα και χάρισε στην υποψήφια βουλευτή την χαρακτηριστική μαντήλα- σύμβολο του Παλαιστινιακού αγώνα, ξεσηκώνοντας τον κόσμο και καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν δύο νεαρά παιδιά, ο Βασίλης Γρίβας και η Κατερίνα Μπικιώτη, ενώ κυριάρχησε η παρουσία των νέων που συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διάρκειά της.

Την ομιλήτρια  προλόγισε ο 17χρονος βουλευτής της Βουλής των εφήβων Αντώνης Στρατόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε

« Ονομάζομαι  Αντώνης Στρατόπουλος,  είμαι 17 χρονών και κατάγομαι από το Μακρυχώρι. Είχα την μεγάλη τιμή, μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες να επιλεγώ να εκπροσωπήσω τον τόπο μας στη Βουλή των Εφήβων. Το θέμα στο οποίο δουλέψαμε, αφορούσε στη διαφορετικότητα στα  σχολεία . Εμείς οι  «έφηβοι βουλευτές» αναλύσαμε  το γεγονός ότι πολύ συχνά η διαφορετικότητα είναι μια φορτισμένη αρνητικά έννοια.

Τονίσαμε  πως άτομα ή ομάδες με κάποιο σωματικό γνώρισμα θεωρούνται εκ προοιμίου πως υστερούν και αμφισβητήσαμε τις τρέχουσες προκαταλήψεις και τα διαδεδομένα στερεότυπα που αφορούν την εξωτερική εμφάνιση. Μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες συμπεράναμε πως όλοι είμαστε στην ουσία παίκτες στο παιχνίδι του στίγματος, δηλαδή έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις όπου νιώσαμε ότι διαφέρουμε και αποκλειστήκαμε».

Καταλήξαμε  ότι «ένα δημοκρατικά οργανωμένο σχολείο οφείλει όχι μόνο να κάνει χώρο στη διαφορά, αλλά και να μεριμνά για την ισότιμη ένταξή της με όρους αναγνώρισης και σεβασμού». Επίσης, Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πάρα πολλά πράγματα, να συζητήσουμε πολύ μεταξύ μας και –πολλές φορές με δηκτικό ή και καυστικό λόγο, να σχολιάσουμε τα κακώς κείμενα των πολιτικών, που μάλλον δεν τηρούσαν το επίπεδο πολιτισμού που τηρούσαμε εμείς στις συζητήσεις μας! Το σημαντικότερο όμως ήταν να προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε τις θέσεις τους και τις αποφάσεις τους.

Ολοι συμφωνήσαμε ότι είναι πολύ σημαντικό να μας ακούνε οι μεγαλύτεροι, να προσπαθήσουν να δουν τον κόσμο μέσα και από τα δικά μας μάτια, να διαμορφώνουν τις απόψεις τους λαμβάνοντας υπόψιν τους και τις επόμενες γενιές και σε κάθε περίπτωση, να μας αντιμετωπίζουν ως σκεπτόμενους ανθρώπους που διεκδικούμε το μέλλον μας.

Είμαι σήμερα εδώ για να μοιραστώ αυτή την εμπειρία μαζί σας, αλλά και γιατί η κ. Λιακούλη, σήμερα κάλεσε όλες τις γενιές. Είναι εδώ οι συμμαθητές μου, οι νέοι, οι μεσήλικες, οι γονείς και οι παππούδες μας . Είναι εδώ ΟΛΟΙ . Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το καταφέρει μόνο αυτή. Είμαι σήμερα εδώ , γιατί παρακολουθώ τον αγώνα της για τον τόπο μας και για τους νέους ανθρώπους. Παρακολούθησα την μεγάλη προσπάθειά της ως Προέδρου – εθελοντικά και άμισθα, να στήσει από το μηδέν τη δομή του Εργαστηρίου Ζωής του ΟΚΑΝΑ και να τη φθάσει στη μεγάλη διάκριση του Βραβείου Πρόληψης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τίμησε την πόλη, τίμησε τη χώρα και την Ευρώπη. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Σκέφτηκε και εμάς. Τα παιδιά, τους έφηβους , τους νέους και ενήλικες της περιφέρειας και έτσι τώρα ιδρύει τη δομή του Εργαστηρίου Ζωής σε κάθε Δήμο και σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του νομού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλους τους φορείς.

Το όραμά της ένωσε, ο λόγος της ήταν πάντα υπερβατικός και ο τόπος μας με τους ανθρώπους του, είχε για αυτή , πάντα προτεραιότητα. Παρακολουθεί τους νέους παντού. Παρακολουθεί τις εκδηλώσεις τους, παρακολουθεί τους διαγωνισμούς, τα καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και τη Βουλή των Εφήβων και μάλιστα ενημερώνεται για τα θέματα και τα πρακτικά της. Ετσι ανακάλυψε κι εμένα. Αυτό με εντυπωσίασε. Περισσότερο όμως με εντυπωσίασε ότι όταν γράφει, είτε τα κείμενά της, είτε τα μηνύματά της, είτε τις πρόχειρες σημειώσεις , τη λέξη Άνθρωπος, την γράφει πάντα με κεφαλαίο «Α». Είναι ώρα να πάει εκεί που πραγματικά είναι η θέση της. Στη Βουλή των μεγάλων. Στη Βουλή των Ελλήνων.»

Στη συνέχεια και μετά από ένα ολιγόλεπτο βίντεο με την πορεία της υποψήφιας και τη δράση της, στο βήμα ανέβηκε η κ Λιακούλη, η οποία μεταξύ άλλων  έκανε ιστορική αναφορά στην πορεία της παράταξής της και στην μεγάλη προσφορά στον τόπο, τονίζοντας ότι «Είναι η παράταξη που σήκωσε το ιστορικό βάρος διάσωσης της χώρας, κράτησε στα χέρια της τη χειροβομβίδα χωρίς περόνη,  την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόταν τις συνθήκες για μικροκομματικά της οφέλη και η ΝΔ αλλοίωνε τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα. Το ΠΑΣΟΚ λοιδορήθηκε, σπιλώθηκε, λεηλατήθηκε και αδικήθηκε όσο καμιά άλλη παράταξη. Το δικαίωσε ο κ Γιούνκερ!  Η σκοπιμότητα είναι πλέον εμφανής.

Ηταν η μεγάλη δεξαμενή από την οποία μπορούσαν να αντλήσουν ψηφοφόρους, απλούς Ανθρώπους που αναζητούσαν την ελπίδα, αλλά και τυχοδιώκτες που αναζητούσαν το βόλεμά τους. Μιλούσαν για ηθική και μας κουνούσαν το δάχτυλο, όσοι σήμερα βρίσκονται σε πρωτοφανή ηθική κατάπτωση…»

Επεσήμανε επίσης τα γεγονότα που οδήγησαν σε συγκεκριμένες επιλογές, άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όσο και στην παράταξη της ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο Σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ του Κινήματος Αλλαγής καθώς και στην προσωπική της πορεία, αναλύοντας το σχέδιό της για το νομό, αλλά και τις απόψεις της για την ηθική στην πολιτική, τονίζοντας χαρακτηριστικά «ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ, ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ. Δεν προδώσαμε ποτέ τις ιδέες μας και τις αρχές μας.

Μείναμε στο χώρο μας, ως άοκνοι σκαπανείς, δουλεύοντας για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να εμπλουτίσουμε τις ιδέες μας, να ξαναβρούμε τη σωστή ρότα, για να προσφέρουμε στον τόπο μας και στους Ανθρώπους, όλα όσα οφείλει πάντοτε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Δεν γίναμε ποτέ πολιτικοί αρουραίοι, ούτε πολιτικοί γυρολόγοι, δεν πήραμε τα σπλάχνα μας να τα πάμε αλλού, δεν βρήκαμε πιο μοντέρνους χώρους για να εκφραστούμε, ούτε παρακαλέσαμε να μας βολέψουν σαν υποψήφιους σε άλλα κόμματα και επιστρέψαμε μόνο όταν τα σχέδια μας απέτυχαν. Μείναμε κάτω από την μπάρα , ακόμα κι όταν τα κόκαλά μας έτριζαν γιατί το βάρος ήταν δυσανάλογο με το κορμί μας .Μείναμε γιατί εμείς στην πολιτική δεν βολεύουμε τα προσωπικά μας σχέδια, αλλά στεγάζουμε τα συλλογικά μας όνειρα»

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, Φαρσάλων Αρης Καραχάλιος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βαγγέλης Νοτόπουλος, Μάκης Ιακωβάκης, Ρίζος Κομήτσας, Πέτρος Τσακνάκης, Κώστας Καραμπάτσας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης και Γιώργος Ζούτσος, οι επικεφαλείς παρατάξεων κ.κ. Παναγιώτης Γούλας (Πρωτοβουλία Αξιών) και Νίκος Γαμβρούλας (Ορμή Ανανέωσης), ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, καθώς και πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης .

Ολη η ομιλία της υποψήφιας βουλευτή του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, για τη μεγάλη τιμή που μου επιφυλάξατε και είστε εδώ για να εκδηλώσετε την αγάπη σας και τη στήριξή σας  στο πρόσωπό μου.

Στον ομφαλό της πόλης μας, στο χώρο του αρχαίου θεάτρου, επέλεξα σήμερα να συναντηθούν όλες οι γενιές.

Απέναντι νιώθω το βλέμμα του Ιπποκράτη, δίπλα τον αργυροδίνη Πηνειό με τη ζωογόνο ορμή του και μπροστά μου τον αγαπημένο τόπο μου, τη Λάρισα, τη γη μου.

Ηθελα σήμερα να βλέπουμε μαζί τις ιερές πέτρες, να μοιραστούμε την εμπειρία, να μας συνεπαίρνει η εικόνα και να ανακαλείται στις μνήμες μας η ιστορία

Είναι εδώ σήμερα η ιστορία μας, τα περήφανα γηρατειά μας, οι στυλοβάτες της πατριωτικής δημοκρατικής ψυχής μας,  που αγωνίστηκαν χωρίς ιδιοτέλεια για την ελευθερία

Είναι η γενιά του 114 , η γενιά των αγώνων, της αντίστασης, του αδούλωτου πνεύματος

Είναι εδώ η γενιά μου, η μεταβατική της μεταπολίτευσης γενιά, που μεγάλωσε μέσα σε αμφισβητήσεις, σε αναζητήσεις, σε νέα δεδομένα για τη χώρα, έζησε ανατροπές και πολιτικούς αιφνιδιασμούς

Είναι εδώ και τα νιάτα μας, τα παιδιά μας, το μέλλον της χώρας-  η ίδια η ζωή στην πιο όμορφη μορφή της

Είστε όλοι εσείς, οι πρωταγωνιστές μιας μεγάλης εικόνας, ενός δυνατού μηνύματος δημοκρατίας, νέας πνοής της μεγάλης δημοκρατική παράταξης

Η μεγάλη εικόνα που δείχνει σήμερα ότι οι προοδευτικοί Άνθρωποι του τόπου μας, είναι παρόντες και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ερχονται ξανά με ελπίδα για τη ζωή, με αισιοδοξία για το μέλλον, με δύναμη να παλέψουμε για το σήμερα και το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας

Δεν φοβόμαστε , δεν σκιαζόμαστε, δεν μεμψιμοιρούμε

Όταν το σκοτάδι βαθαίνει, εμείς ανάβουμε κερί, εμείς δίνουμε το φώς

Σήμερα η συγκλονιστική παρουσία σας εδώ, είναι η μεγάλη απάντηση σε όλους όσοι πιστεύουν ότι η πολιτική είναι ένα προσωπικό βόλεμα, ένα επάγγελμα, ότι δεν αφορά στους πολλούς, ότι επιλέγεται από μηχανισμούς και από λίγους

Σήμερα από τη Λάρισα στέλνουμε σε όλο το νομό, από την Ακρη της Ελασσόνας μέχρι την Ανατολή της Αγιάς και από την Αιγάνη μέχρι τη Σκοπιά Φαρσάλων μήνυμα αισιοδοξίας, αναδημιουργίας και ζωογόνου μεταρρυθμιστικής αλλαγής

Φίλες και Φίλοι,

Κατάγομαι από τη γη του Μαρίνου Αντύπα, από το Δήμο Κιλελέρ

Αυτό με ακολουθεί πάντα

Εζησα από κοντά,  το μόχθο και την αγωνία των ανθρώπων της γης, που ανακάτεψαν τον ιδρώτα με το χώμα . Εζησα την αγωνία των επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων

Ξέρω τους  Ανθρώπους μας και τη ζωή τους .

Κουβαλάω τα βιώματα, τις εμπειρίες και το γνήσιο συναίσθημα .

Αυτόφωτη  και αυτοδημιούργητη – δεν έχω σχέση με μεγάλα τζάκια,   ούτε  κουβαλάω «βαρύ» όνομα .

Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, που αναζητώ απεγνωσμένα μια πολιτική θέση, για να συνεχίσω την καριέρα μου και να εξασφαλίσω τα «προς το ζην»

Γι’ αυτό νιώθω  ελεύθερη, ασυμβίβαστη και όχι δέσμια  αυτών που επιτάσσουν τα συμφέρονται ή  η πολιτική μου αναφορά

Γνωριζόμαστε πια καλά μεταξύ μας .

Οικοδομήσαμε εδώ και χρόνια μια σχέση εμπιστοσύνης , εκτίμησης και σεβασμού

Είστε εσείς αυτοί που με ενθαρρύνατε και με στηρίξατε στους αγώνες της αυτοδιοίκησης, που δώσαμε μαζί,  στην πρώτη γραμμή

Ζούμε στον ίδιο τόπο, βλέπουμε τα ίδια πράγματα.

ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΟΛΛΑ

ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ, ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ.

Δεν προδώσαμε ποτέ τις ιδέες μας και τις αρχές μας.

Μείναμε στο χώρο μας, ως άοκνοι σκαπανείς, δουλεύοντας για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να εμπλουτίσουμε τις ιδέες μας, να ξαναβρούμε τη σωστή ρότα, για να προσφέρουμε στον τόπο μας και στους Ανθρώπους, όλα όσα οφείλει πάντοτε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη

Δεν γίναμε ποτέ πολιτικοί αρουραίοι, ούτε πολιτικοί γυρολόγοι, δεν πήραμε τα σπλάχνα μας να τα πάμε αλλού, δεν βρήκαμε πιο μοντέρνους χώρους για να εκφραστούμε, ούτε παρακαλέσαμε να μας βολέψουν σαν υποψήφιους σε άλλα κόμματα και επιστρέψαμε μόνο όταν τα σχέδια μας απέτυχαν

Μείναμε κάτω από την μπάρα , ακόμα κι όταν τα κόκαλά μας έτριζαν γιατί το βάρος ήταν δυσανάλογο με το κορμί μας

Μείναμε γιατί εμείς στην πολιτική δεν βολεύουμε τα προσωπικά μας σχέδια, αλλά στεγάζουμε τα συλλογικά μας όνειρα

Φίλες και Φίλοι,

Ο κόσμος αλλάζει, πολλές φορές τρομακτικά .

Νιώθουμε ότι βρίσκεται σε  τρελό πλού , χωρίς να ξέρει πού ακριβώς πάει και σε ποιο προορισμό στοχεύει  να φθάσει.

Στη χώρα μας , μία αβέβαιη και απειλητική καθημερινότητα επικράτησε για τους πολίτες της Ελλάδας μετά την υπογραφή των μνημονίων, ως αποτέλεσμα της ακραίας λιτότητας που επιβλήθηκε.

Η ύφεση, ή ανεργία, οι μειώσεις και οι περικοπές των μισθών, η αυξανόμενη φορολογία και η συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας, η διόγκωση της φτώχειας, επιδείνωσαν τις συνθήκες διαβίωσης, ενέτειναν τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, αύξησαν τα ποσοστά των αυτοκτονιών και της θνησιμότητας. Παράλληλα, άρχισαν να κερδίζουν έδαφος εντεινόμενες πολιτικές και πρακτικές καταστολής, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κοινωνικά αδύναμων ομάδων, ο ρατσισμός, η βία και ο φασισμός, δημιουργώντας κλίμα φόβου και ανασφάλειας, ενώ φανεροί ήταν οι μηχανισμοί χειραγώγησης της κοινωνίας και διαδικασιών κοινωνικού αποκλεισμού, όπως η κατασκευή ενόχων, οι παρεμβάσεις  στη δικαιοσύνη και ο ευτελισμός του κοινοβουλίου

Νιώθουμε στο πετσί μας την τεράστια αξιακή κρίση της κοινωνίας μας,   που αρχίζει να προσαρμόζεται απελπιστικά και να βλέπει ότι είναι όλα φυσιολογικά, υποκύπτοντας στο φαινόμενο του πολιτικού μιθριδατισμού- σιγά-σιγά το δηλητήριο, μέχρι να το συνηθίσουμε όλοι

Τα τελευταία χρόνια , ζήσαμε πολλά

Στην κεντρική πολιτική σκηνή, θριάβευσε ο πολιτικός αμοραλισμός και ο πρωτοφανής τυχοδιωκτισμός

Τι να πρωτοθυμηθούμε από την «πρώτη φορά αριστερά»;

Να θυμηθούμε:

από τους αγανακτισμένους που κατασκήνωναν στο σύνταγμα και έκαιγαν το ομοίωμα της κ Μέρκελ , δεν πλήρωναν τα διόδια και έκαναν «ντου» στις εκδηλώσεις των «αστικών κομμάτων», μέχρι το πολιτικό μόρφωμα της συγκυβέρνησης με τους ακραίους ΑΝΕΛ;

Το δημοψήφισμα που μετατράπηκε σε μια νύχτα από «όχι» σε ένα μεγάλο «ναι»;

Την ελπίδα που θα ερχόταν και το ξεμπέρδεμα με το παλιό, μέχρι την πασαρέλα όλων των διατελεσάντων των αστικών κομμάτων που είναι πλέον οι στενοί συνεργάτες του απερχόμενου πρωθυπουργού;

την κατάργηση του μνημονίου, με ένα νόμο και ένα άρθρο, και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μέχρι το παράλληλο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου του 2015;

την μείωση των κατώτατων συντάξεων και την  κατάργηση του ΕΚΑΣ, μέχρι τις ανασφάλιστες, μερικής και εκ περιτροπής, θέσεις εργασίας των 360 ευρώ.

την υπερφορολόγηση, ιδίως της μεσαίας τάξης, από την αύξηση όλων των άμεσων φόρων και τη μείωση του αφορολόγητου, μέχρι, τη φοροεπιδρομή στους έμμεσους φόρους, από τα καύσιμα μέχρι τον καφέ.

την ανασφάλεια και βία στην καθημερινότητα των πολιτών, από τις γειτονιές μέχρι τα πανεπιστήμια.

τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, μέχρι το σκάνδαλο της εξαγοράς επιχείρησης στα Σκόπια από τη Δ.Ε.Η. και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι τη ΔΕΠΑ.

Τις κραυγαλέες παρεμβάσεις στο χώρο της δικαιοσύνης και τα εξπρές νομοθετήματα,  που αρνήθηκε χθες ο ΠτΔ να υπογράψει;

Να θυμηθούμε τους χειρισμούς στα εθνικά μας θέματα , στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών – πόση ευτέλεια επιφυλάχθηκε στο θεσμικό κοινοβουλευτικό σύστημα, πόσες συναλλαγές και υπουργοποιήσεις έγιναν για την περιβόητη ψήφο εμπιστοσύνης ;

Να θυμηθούμε την ώρα που το ΒΒC έκανε λόγο για «μακεδονική μειονότητα» , ο πρωθυπουργός της χώρας διέδιδε την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για το νόμπελ ειρήνης ;

Να θυμηθούμε τις τουρκικές παραβιάσεις, την ασφυκτική κατάσταση στο Αιγαίο για την  ΑΟΖ, την πλήρη υποταγή μας στη Γερμανία και σε ό,τι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις ;

Κανένα κύρος στο εξωτερικό – του «κλώτσου και του μπάτσου», με την διπλωματία μας να είναι παροπλισμένη και τη χώρα σε θολούρα

Οσο κι αν προσπαθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός να μιμηθεί τον φυσικό  μας ηγέτη , δεν τα καταφέρνει- μόνο  ο Ανδρέας Παπανδρέου τόλμησε να ορθώσει ανάστημα,  τόσο,  μέχρι να πει το ιστορικό «Βυθίστε το Χώρα»

Στην οικονομία η φοροεπέλαση σε όλα τα επίπεδα

Τα νοικοκυριά μαστίζονται από την ανεργία

Ο νόμος Κατρούγκαλου οδήγησε σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες

Οι νέοι μας φεύγουν στα ξένα

Τα ΜΜΕ υφίστανται αφάνταστες πιέσεις και χειραγώγηση

Το κράτος λειτουργεί με τη λογική των τιμαρίων και αποτελεί τον προνομιακό στίβο της κομματικής εξέλιξης

Δυστυχώς σε θεσμικό επίπεδο μόνο μια λέξη ταιριάζει : εκτροπή

Ευτελισμός του Κοινοβουλίου, της πολιτικής και των πολιτικών

Η «πρώτη φορά αριστερά» πότισε τη γλάστρα της Χρυσής Αυγής και όλων των φασιστικών μορφωμάτων που ξεπηδούν

Από την άλλη πλευρά η γνωστή ΝΔ, η παλιά γνώριμη δεξιά παράταξη,  που δεν έμαθε τίποτε από το παρελθόν. Αλαζονεία και κυριαρχία, είναι τα συμπτώματα που εμφανίζει, μόλις είδε να ξανάρχεται. Ο αρχηγός της,  πριν ακόμη αναλάβει, μίλησε για επταήμερη εργασία, για φορολογικές πολιτικές κλιμακούμενες, για τραπεζικές ροές ελεγχόμενες και ποτέ μα ποτέ δεν αναφέρθηκε επί της ουσίας στους μικρούς και στους μεσαίους, δηλαδή στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Δείχνουν να επελαύνουν, να σαρώνουν,  να έρχονται με ορμή, υπηρετώντας όμως τους δικούς τους κύκλους συμφερόντων και αδιαφορώντας για τους όρους καθημερινότητας της μικρής και μεσαίας τάξης του ιστορικού κέντρου.

Αυτή είναι η συντηρητική παράταξη, αυτή ήταν πάντα.

Από την μια η νεοδεξιά του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη η δεξιά της ΝΔ: τα έχουν συμφωνήσει τα πράγματα . Και οι δύο θέλουν να υπάρχει το αντίπαλο δέος, διότι σκεφτείτε «τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους», όπως ο τόσο επίκαιρος Καβάφης περιγράφει. Ετσι λοιπόν,  ότι και να ψηφίσεις από τα δύο , είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ …Κώστας Καραμανλής τελικά εκλέγεται!

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που εκπροσωπεί τον γνήσιο προοδευτικό κόσμο της χώρας.

Εκδημοκράτισε τον τόπο, αφουγκράστηκε τις ανάγκες των μικρών και των αδύνατων και τόλμησε αλλαγές, που οι άλλες παρατάξεις αφόριζαν, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όλες τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση.

Είναι η παράταξη που σήκωσε το ιστορικό βάρος διάσωσης της χώρας, κράτησε στα χέρια της τη χειροβομβίδα χωρίς περόνη,  την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόταν τις συνθήκες για μικροκομματικά της οφέλη και η ΝΔ αλλοίωνε τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα.

Το ΠΑΣΟΚ λοιδωρήθηκε, σπιλώθηκε, λεηλατήθηκε και αδικήθηκε όσο καμιά άλλη παράταξη. Το δικαίωσε ο κ Γιούνκερ ! Η σκοπιμότητα είναι πλέον εμφανής. Ηταν η μεγάλη δεξαμενή από την οποία μπορούσαν να αντλήσουν ψηφοφόρους, απλούς Ανθρώπους που αναζητούσαν την ελπίδα, αλλά και τυχοδιώκτες που αναζητούσαν το βόλεμά τους. Μιλούσαν για ηθική και μας κουνούσαν το δάχτυλο, όσοι σήμερα βρίσκονται σε πρωτοφανή ηθική κατάπτωση.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι το ισχυρό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και  τον ανεύθυνο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος άλλος αλήθεια, μπορεί να εγγυηθεί στην ελληνική κοινωνία  μια υπεύθυνη αντιπολίτευση που θα προασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας μας και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, που δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία σοβαρών κινδύνων και αποσταθεροποιητικών φαινομένων , από την αλαζονεία ή την ανευθυνότητα των κομμάτων του δικομματισμού; Με μια αχαλίνωτη Δεξιά που θα σαρώσει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες.  Μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό ΚΙΝΑΛ και η κάθε ψήφος σ’αυτό, είναι ψήφος που εκφράζει την προσωπική πολιτική και κοινωνική ευθύνη μας, απέναντι στη χώρα .

Σήμερα το ΚΙΝΑΛ έχει το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ» που προτάσσει την  εθνική συμφιλίωση, γιατί εμείς –πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και στους Ανθρώπους μας

Οι βασικοί πυλώνες της πολιτικής μα αφορούν:

Ισχυρή οικονομία με δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΈΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΦΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΕ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ 200 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΣΕ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΣΕ

ΑΝΕΡΓΟΙ: ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ /ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ – ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 500 Ευρω

ΑΡΣΗ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΕΣ: ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ- ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΣΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ

ΜΜΕ : ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ -ΘΕΣΠΙΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ -ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ- ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

ΕΓΓΥΗΜΈΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΩΝ /ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Φίλες και Φίλοι,

Εχω πει πολλές φορές ότι  η  αυτοδιοίκηση ήταν για μένα έρωτας και συνάμα ένα μεγάλο σχολείο. Εμαθα να συνεργάζομαι, να συνυπάρχω με πολλούς, να συνθέτω απόψεις, να διαχωρίζω τις κεντρικές πολιτικές και να προκρίνω το τοπικό συμφέρον, να ακούω και να μαθαίνω. Τώρα, έχοντας γνωρίσει κάθε γωνιά του νομού μας και κάθε πρόβλημα που υπάρχει, νιώθω έτοιμη αυτή την μεγάλη εμπειρία και γνώση, να την μετατρέψω σε εργαλείο δημιουργίας για τον τόπο μας και τους Ανθρώπους μας.

25 χρόνια τώρα στην αυτοδιοίκηση, σε κάθε γωνιά του νομού, πολλοί Άνθρωποι συνδεθήκαμε, μέσα από τους κοινούς αγώνες για προκοπή. Δώσαμε μαζί τις μεγάλες μάχες για να σταματήσει η καύση του πετ-κοκ, να καθαρίσουν τα ποτάμια μας από τα απόβλητα, να επαναλειτουργήσει το Εργοστάσιο Ζάχαρης, να προστατευθεί το περιβάλλον, η δημόσια υγεία, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, να γίνει ο νομός μας, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή διοικητική ενότητα.

Τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα, που υπηρετώ την άμισθη θέση της Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, με σκληρή δουλειά, επιμονή και αγάπη για τον τόπο, καταφέραμε ένα προσωπικό μου όραμα, να γίνει  συλλογικό στοίχημα. Δημιουργήσαμε το «Εργαστήρι Ζωής», ένα καμάρι για το νομό μας, τη χώρα και την Ευρώπη. Ενώσαμε το νομό μας – ενώσαμε τους φορείς μας – ενώσαμε τη δύναμή μας κι ανεβήκαμε στο ψηλότερο βάθρο, πήραμε το ΒΡΑΒΕΙΟ Πρόληψης 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σηκώσαμε στην Ευρώπη την ελληνική σημαία και αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε πολλά. Ήταν κορυφαία στιγμή, γιατί το πολιτικό μου σχέδιο, της συνέργειας για μια εκ του μηδενός δημιουργία, πέτυχε !

 

Εγώ ήμουν πάντα εδώ, υπηρετώντας τη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη της κεντροαριστεράς,  επικριτική και δριμεία όπου ένιωθα ότι έπρεπε και επιδοκιμάζοντας κάθε θετική πρωτοβουλία, από όποιον κι αν προερχόταν. Πολλοί δεν αγάπησαν αληθινά την παράταξή μας, ακόμη κι αν αυτοί τιμήθηκαν με θέσεις και αξιώματα. Κάποιοι στα δύσκολα, αποφάσισαν να γκρεμίσουν το ίδιο το σπίτι τους. Άλλοι έφυγαν προσπαθώντας να μας διαιρέσουν κι όταν δεν τα κατάφεραν επέστρεψαν, άλλοι βρήκαν στέγη σε πιο μοντέρνους χώρους κι όταν αυτοί κατέρρεαν επέστρεψαν κι άλλοι επιχείρησαν να γίνουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος κι όταν απέτυχαν επέστρεψαν. Εκαναν λάθος και πλήγωσαν βαθιά την παράταξη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προειδοποιήσει με την ιστορική του φράση ότι η παράταξή μας «δεν τεμαχίζεται, δεν μοιράζεται και δεν κληρονομείται». Οσοι αυτό το επιχείρησαν, φανερά απέτυχαν. Η ιστορία τα καταγράφει αυτά, όπως ακριβώς και η συλλογική μνήμη.

Όμως εμείς έχουμε για όλους μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά. Τους καλωσορίζουμε όλους πίσω. Εδώ είναι το σπίτι τους, εδώ είναι η θέση τους.

Κι εκπληρώνουμε αυτό το χρέος, ως οικοδεσπότες, γιατί είμαστε όλοι ίσοι, αλλά όχι ίδιοι .

Σήμερα , ζητώ την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του νομού μας, προσφέροντας σ’ αυτούς τον εαυτό μου, ελεύθερο, ασυμβίβαστο  και με μοναδικό στόχο να είμαι χρήσιμη για τον τόπο και να υπηρετήσω τους πολίτες με εντιμότητα και προσωπική αφοσίωση, εξακολουθώντας να ζω στη Λάρισα.

Βουλευτής για μένα σημαίνει «νοιάζομαι». Σημαίνει ανθρωπιά και φροντίδα, βίωμα και συναίσθημα, βαθύ αίσθημα ευθύνης και συλλογική αναφορά. Να ζω μόνιμα στον τόπο που με εξέλεξε. Να αναφέρομαι ιστορικά, συνειδητά και με αφοσίωση στην παράταξη που με τίμησε, χωρίς να κοιτάζω το προσωπικό μου βόλεμα. Βουλευτής είναι τίτλος τιμής, δηλαδή τεράστια  ευθύνη, γι’αυτούς που έτσι την αντιλαμβάνονται

 

Είμαι μια από σας.

Σας φθάνω εύκολα , σας αγγίζω εύκολα, το ίδιο κι εσείς.

Οι πόρτες μου είναι ανοιχτές και το πρόβλημα του καθένα είναι και δικό μου πρόβλημα, χρόνια τώρα

Αυτό θα συνεχίσω να είμαι..

Χαίρομαι όταν συστήνομαι Ευαγγελία και με φωνάζετε  Λίτσα

Είμαι η κόρη του Φάνη του αγωνιστή με τον πολύγραφο στον αχυρώνα, του αγρότη, του κολίγου από τον Πλατύκαμπο

Αγαπώ τα λιβάδια μας, τα χωράφια μας, τις θάλασσες και τα βουνά μας. Είναι ένα κομμάτι μου. Οι ίδιοι οι Άνθρωποι, είναι οι δικοί μου Άνθρωποι- είστε οι δικοί μου Ανθρωποι . Δεν μπορώ χωρίς εσάς . Νοιάζομαι . Εχω σχέδιο για το νομό μας , με προτεραιότητα την δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου φορέων που θα παράγει πολιτικές και θα διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στα πράγματα καθώς και την οργάνωση Αγροτικού Επιμελητηρίου, που θα γίνει το επίκεντρο των πολιτικών ευκαιριών ανάπτυξης του αγροτικού τομέα και αιχμή δόρατος για την αγροτική πολιτική της νότιας Ευρώπης

Επέλεξα συνειδητά να ζήσω ΜΕ  εσάς – Τώρα, είμαι έτοιμη να ζήσω ΓΙΑ  εσάς .

Το Κίνημά μας, οι ιδέες μας , η ψυχή μας είναι ο ουρανός  των παιδιών μας και των εγγονιών μας

Είναι το χρέος στην πατρίδα και στους Ανθρώπους μας

Οι ιδέες μας, η δημοκρατία μας, η λαϊκή κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία ούτε χαρίζονται , ούτε δανείζονται , ούτε μοιράζονται

Χαράχθηκαν βαθιά στην καρδιά και δίνουν τη δύναμη για τους νέους αγώνες μας

Εχουμε χρέος να βρούμε ξανά τον ήχο του αρχέγονου τυμπάνου  μας, του απλού , του λιτού , του απέριττου

Να βρούμε την ειρήνη μεταξύ μας, να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια σε καλύτερες μέρες και τους Ανθρώπους μας να ζουν με αξιοπρέπεια σε έναν περήφανο τόπο

Έχουμε χρέος να κοιτάξουμε και πάλι ψηλά

Να εμπνευστούμε από τα οράματα  του ιδρυτή μας του Ανδρέα Παπανδρέου , της Μελίνας μας , του Γιώργου Γεννηματά

Να βρούμε το νήμα από την αρχή

Να συναντήσουμε το φώς του ήλιου και να τον ξαναφέρουμε στις ζωές μας, να τον μεθύσουμε με την έμπνευσή μας , με τη συλλογική δουλειά μας και την πίστη μας στη δύναμη του τόπου μας και των Ανθρώπων μας

Μαζί και πάλι, πρώτοι στους αγώνες

Περήφανοι, αγέρωχοι , με συνειδητή επιλογή την ιστορική κοινωνική προσωπική ευθύνη μας

Είναι η μοίρα μας , είναι ο σκοπός μας

Μαζί , για τον Άνθρωπο και τον τόπο μας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ