ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Σε Χάλκη, Νίκαια, Ζάππειο, Σοφό, Μύρα και Καλό Νερό ο Χρήστος Κέλλας

«Σε λίγες μέρες, ο ελληνικός λαός θα γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα θα γυρίσει σελίδα, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα, που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα βάλουν τη χώρα σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, προβλέποντας ειδικά

υποστηρικτικά μέτρα για τον πρωτογενή τομέα, όπως τη δραστική μείωση της φορολογίας, τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ και την αντιμετώπιση των παράνομων “ελληνοποιήσεων” εισαγόμενων προϊόντων. Συγχρόνως, θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του κράτους και θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια της οικονομίας.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την περιοδεία του σε Χάλκη, Νίκαια, Ζάππειο, Σοφό, Μύρα και Καλό Νερό ενημερώνοντας τους κατοίκους για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, προσθέτοντας:

«Θέλουμε η Δημόσια Διοίκηση να βρεθεί εγγύτερα στον πολίτη και να αναβαθμίσουμε τις λειτουργίες της, προκειμένου να υποστηρίξει το αναπτυξιακό μας σχέδιο. Οι μεταρρυθμίσεις, που θα πραγματοποιήσουμε, αφορούν στην ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, στόχος μας είναι οι πολίτες να μπορούν να πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών τους με το κράτους ηλεκτρονικά, 24 ώρες το 24ωρο. Προς τον σκοπό αυτό, θα ανασχεδιάσουμε τις διοικητικές διαδικασίες και θα δημιουργήσουμε έναν κεντρικό κόμβο, όπου θα είναι συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία, που πρέπει να γνωρίζουν οι συναλλασσόμενοι, καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία. Παράλληλα, θα μεταφέρουμε περισσότερες αρμοδιότητες στους ΟΤΑ, ενισχύοντας την αυτοτέλειά τους.

Περαιτέρω, θα δημιουργήσουμε δύο νέους φορείς, οι οποίοι θα στηρίξουν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο. Ο πρώτος είναι το Εθνικό Αγροτικό Επιμελητήριο, που θα αναλάβει την υποστήριξή τους καθ’ όλη την επαγγελματική τους πορεία, συμβάλλοντας στην κατάρτισή τους, την εισροή καινοτόμων μεθόδων στην παραγωγή και την απορρόφηση περισσότερων ευρωπαϊκών πόρων.

Ο δεύτερος είναι ένας ενιαίος φορέας άσκησης οικονομικής και εμπορικής διπλωματίας, που θα προκύψει από την ενοποίηση των επιμέρους δημοσίων δομών και θα συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση της εξωστρέφειας. Ο συγκεκριμένος φορέας, σε συνδυασμό με την τακτική επικοινωνία της Κυβέρνησης με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις παραγωγών ανά προϊόν και τη διαβούλευση με μεταποιητές και εμπόρους, θα συμβάλλει καταλυτικά στην αύξηση των εξαγωγών μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ