ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΣΣΑ ΜΙΧΑΕΛΑ ΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΝΙΣ

Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας στα κορίτσια 14 κατέλαβε την 1η θέση στο προκριματικό τουρνουά του European Summer Cups και το τελευταίο τριήμερο της εβδομάδας θα διεκδικήσει το ευρωπαϊκό κύπελλο στην τελική φάση!

Η ομάδα, αποτελούμενη από τις Μιχαέλα Λάκη, Αθηνά Πήττα, Νικολέτα Παρετζόγλου και με αρχηγό αποστολής τον Φοίβο Μιχαλόπουλο, ήταν αήττητη αυτό το τριήμερο στο Rivne της Ουκρανίας, όπου έγιναν οι αγώνες για τη Ζώνη Δ’ των προκριματικών του European Summer Cups.

Οι δυο μεγάλες πρωταγωνίστριες του τουρνουά ήταν η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη και η Αθηνά Πήττα, που παρέμειναν αήττητες σε όλους τους αγώνες που έδωσαν στα μονά, με αποτέλεσμα και τα τρια παιχνίδια των διπλών να έχουν τυπικό χαρακτήρα.

Την Κυριακή η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε της Λευκορωσίας με 2-1, τη Δευτέρα απέκλεισε τη δυνατή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας επίσης με 2-1 και σήμερα τα κορίτσια μας κέρδισαν και την Ουκρανία, διοργανώτρια χώρα και Νο. 1 στο ταμπλό, με 2-1.

Πολύ σπουδαίες ήταν και οι δυο σημερινές νίκες της ομάδας μας, καθώς η Αθηνά επιβλήθηκε της Daria Yesypchuk, Νο. 11 στα 14άρια στην Ευρώπη, με 6-4, 6-2, ενώ η Μιχαέλα κέρδισε ένα σπουδαίο ματς με την Alisa Baranovska, No. 1 σε όλη την Ευρώπη στην κατηγορία των 14 ετών και Νο. 47 στη συνολική κατάταξη της Tennis Europe, με 6-7 (6), 7-5, 6-4.

greeece vs belarus esc

Τα αποτελέσματα της Ελλάδας στο τουρνουά:

ΕΛΛΑΔΑ – ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 2-1
Αθηνά Πήττα – Maryia Zinouka 6-2, 6-3
Μιχαέλα Λάκη – Hanna Tsitavets 6-2, 6-2
Λάκη/Πήττα – Bylina/Tsitavets 3-6, 1-6

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ 2-1
Αθηνά Πήττα – Eva Shaw 3-6, 6-4, 6-0
Μιχαέλα Λάκη – Ranah Akua Stoiber 6-3, 7-5
Παρετζόγλου/Πήττα – Read/Stoiber 5-7, 6-4, 3-10

ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ 2-1
Αθηνά Πήττα – Daria Yesypchuk 6-4, 6-2
Μιχαέλα Λάκη – Alisa Baranovska 6-7 (6), 7-5, 6-4
Παρετζόγλου/Πήττα – Vashchenko/Yesypchuk 6-4, 2-6, 8-10

Από αύριο η ελληνική αποστολή θα βρίσκεται στο San Remo της Ιταλίας, όπου θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου η τελική φάση του European Summer Cups, με τις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην κατηγορία των κοριτσιών U14.

Στην τελική φάση θα συμμετέχουν οι δυο ομάδες που έφτασαν στους τελικούς των τεσσάρων ζωνών της προκριματικής φάσης, που θα είναι οι εξής: Ελλάδα, Τσεχία, Ιταλία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Ελβετία, Ουκρανία.

tennisnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ