ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΗ

Όχι στα εκβιαστικά διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ – Ενάντια στον ευρωμνημονιακό μονόδρομο και τον ιμπεριαλισμό Μπορούμε να τους σταματήσουμε:

Με νικηφόρο εργατικό λαϊκό κίνημα, ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά

Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιούλη, ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε την «αριστερή του ταυτότητα», ενώ ο Μητσοτάκης και όλα τα μνημονιακά ζόμπι της ΝΔ προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΝΔ είναι ήδη κυβέρνηση σε αναμονή.

Κρύβουν και οι δύο ότι συμφωνούν στην πολιτική που θα ασκηθεί γιατί έχουν συμφωνήσει στα βασικά της σημεία με τα αφεντικά της ΕΕ, τους δανειστές, το μεγάλο κεφάλαιο.

 • Τα επόμενα 4 χρόνια η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 44 δισ. ευρώ για το άδικο, ληστρικό χρέος, που συνεχίζει να αυξάνεται φτάνοντας στα 355,3 δις ευρώ.
 • Στο «Πρόγραμμα Σταθερότητας» προβλέπονται «πλεονάσματα» 4,2-4,7%!!, μείωση κατά 10% για τις δαπάνες σε παιδεία, υγεία, κοινωνική προστασία και 20% στις δαπάνες για συντάξεις. Καταιγίδα ιδιωτικοποιήσεων.
 • Η συμμαχία θανάτου με ΗΠΑ και Ισραήλ, τη δικτατορία της Αιγύπτου που σφάζει τους εξεγερμένους στο Σουδάν, οδηγεί στην όξυνση του ανταγωνισμού με την Τουρκία, στην αναβάθμιση της αμερικάνικης στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα μας σε μια περίοδο που τα τύμπανα του πολέμου με το Ιράν προκαλούν ανατριχίλα, με αντάλλαγμα το «νέο Ελντοράντο» των ενεργειακών πηγών της Α. Μεσογείου για τους Λάτσηδες, τους Μυτιληναίους και τους εφοπλιστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταματήσει την άνοδο της Δεξιάς γιατί:

 • δεν κατήργησε αλλά πρόσθεσε μνημόνια, ενισχύοντας τη λογική του «μονόδρομου»
 • περιφρόνησε τον λαό και τσαλαπάτησε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015!
 • με τη Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε τον δρόμο για την επέκταση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα δυτικά Βαλκάνια, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, και περηφανεύεται ότι «τους αλλάξαμε το όνομα» υιοθετώντας τη γλώσσα του εθνικισμού.
 • Ενώ μίλαγε για «δικαιώματα», εφάρμοσε τις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ φτιάχνοντας νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως το αίσχος στη Μόρια.
 • παρά το ότι φωνάζει για δημοκρατία έβαλε εμπόδια ακόμα και στην ολοκλήρωση της δίκης – καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
 • Άνοιξε διάπλατα την πόρτα στη ΝΔ να ταυτίζει την Αριστερά με την άθλια αστική μνημονιακή πολιτική που εφάρμοσε.

Μαύρο στον Μητσοτάκη και την ΝΔ

 • Ξέρουμε τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Πρόκειται για ένα άγριο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο. Πίσω από τα χαμόγελα και τις υποσχέσεις ότι είναι «λαϊκό κόμμα» δεν μπορεί να κρύψει το πρόγραμμά της:
 • Εφαρμογή εργασιακού μεσαίωνα χωρίς όρια, για να «έρθουν επενδύσεις».
 • Ατέλειωτες φοροαπαλλαγές για τα αρπακτικά της αγοράς, φοροεπιδρομή στον λαό.
 • Ιδιωτικοποίηση της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της εκπαίδευσης.
 • Βία ενάντια στους αγώνες, «πράσινο φως» στους δολοφόνους της Ζάκι να επιβάλλουν τον «νόμο και την τάξη»

Κόκκινη κάρτα στην ακροδεξιά και τους φασίστες

Κόκκινη κάρτα στους φασίστες της Χρυσής Αυγής και την ακροδεξιά, στα μαντρόσκυλα του συστήματος, που φιλοδοξούν να παίξουν τον ρόλο της εφεδρείας στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής! Κανένας φασίστας στη βουλή. Η θέση των ναζί της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή.

Τίποτα δεν τελείωσε, μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους!

Είναι ψέμα ότι είμαστε ανίσχυροι απέναντι στο «δεξιό κύμα που σαρώνει». Παντού οι εργαζόμενοι και η νεολαία δίνουν μάχες απέναντί του. Από τις απεργίες στην Αμερική του Τραμπ, και τα κίτρινα γιλέκα, έως τη Βραζιλία και το Σουδάν οι λαοί αντιστέκονται. Απεργίες στις τράπεζες, στην ιδιωτική υγεία, στα δημόσια νοσοκομεία, στις συγκοινωνίες, στον επισιτισμό, δείχνουν ότι νέο κύμα αγώνων ωριμάζει στην ελληνική κοινωνία.

Μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική τους! Ο δρόμος της διαχείρισης αυτού του συστήματος είναι κλειστός όπως έδειξε η κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ.

 • Για να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, πρέπει να συγκρουστούμε με τον ευρωμνημονιακό μονόδρομο. Να παλέψουμε για την διαγραφή του χρέους, για ρήξη αποδέσμευση από την ΕΕ! Τίποτα καλό δεν θα γίνει μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο.
 • Δουλειές δεν φέρνουν οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, αλλά οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων συνταξιοδότησης. Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους!
 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κάτω τα χέρια από τα ταμεία μας. Αύξηση των φόρων για το κεφάλαιο με μείωση των φόρων για τους εργάτες και τους φτωχούς.
 • Υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών. Εθνικοποιήσεις των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων, των ιδιωτικών κλινικών με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Για να σωθεί η λαϊκή κατοικία, για να μην έχουν το δικαίωμα οι κλινικάρχες να εκβιάζουν με τις πλάτες του κάθε Πατούλη.
 • Πάλη ενάντια στον ρατσισμό και την «Ευρώπη Φρούριο»- σύνορα ανοιχτά για πρόσφυγες νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
 • Την ειρήνη δεν την εξασφαλίζει η σύμπλευση με τον Τράμπ, τον ΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό και την ΕΕ, αλλά η αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, η κοινή πάλη των λαών ενάντια στους αστικούς ανταγωνισμούς και τον ιμπεριαλισμό.

Ø  Ενισχύουμε την αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής

Ø  Για μαχητική ενωτική εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση

Για απεργίες που θα κόψουν με το μαχαίρι την όρεξη των καπιταλιστών για κλιμάκωση των αντεργατικών επιθέσεων. Για αγώνες οργανωμένους από τους ίδιους τους εργαζόμενους, «εκτός των ορίων» και του ελέγχου της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Για να βάλουμε «μπροστά» τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.

Ø  Ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά

Ø  Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σημαίνει ενίσχυση της Αριστεράς που μπαίνει μπροστά στους αγώνες. Της Αριστεράς της σύγκρουσης με το σύστημα της εκμετάλλευσης, της κρίσης, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού.

Υπερασπίζουμε την αριστερά ενάντια στον εξευτελισμό της που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Μακριά από τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος και τη μπόχα της διαπλοκής. Για μια Αριστερά που δεν θα μείνει «στη μέση του δρόμου», αλλά δίνει τις ταξικές απαντήσεις που χρειάζονται οι αγώνες μας για να νικήσουν. Την Αριστεράς της επανάστασης…

Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε τους αγώνες μας!

Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com