ΡΟΥΛΑ ΣΟΥΡΛΑΤΖΗ – ΖΑΧΑΡΑΚΗ: ΜΙΑ ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σημαντική η συνεισφορά της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε σημαντικά έργα και δράσεις στην περιοχή

Είναι πράγματι από τις λίγες φορές που ένα πολιτικό πρόσωπο καταφέρνει με επίμονες προσπάθειες και υποστήριξη να πετύχει σε σύντομο διάστημα πολλά σημαντικά για τον τοπο που κλήθηκε να υπηρετήσει και για τους κατοίκους του.

Ο λόγος για την κ. Ρούλα Σουρλατζή – Ζαχαράκη η οποία στην σχεδόν 5ετή θητεία της στο δήμο πέραν του έργου που προσέφερε ως πρόεδρος του δ.σ. και ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και της επιτροπής παιδείας του δήμου καταγράφει στο ενεργητικό της και τα παρακάτω:

έφτασε για χρηματοδότηση το έργο που αφορά τον περιμετρικό δακτύλιο του Αμπελώνα το ανατολικό κομμάτι του  κατόπιν ενεργειών της. ΄Ένα έργο αφημένο στην τύχη του από το 2009 κατάφερε να κάνει την επανεκκίνηση , να έρθουν τα σχέδια στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου και να περάσει από περιβαλλοντικούς όρους  στο Δασαρχείο της Λάρισας και να είναι έτοιμο για χρηματοδότηση.

Το έργο αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Ροδιάς -Σκαμνιάς που ήταν προϋπολογισμού 740.000 ευρώ επέμενε με επισκέψεις στην τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας αλλά και με παρεμβάσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, που ήταν πρόεδρος, να ετοιμαστούν όλα όσα χρειάζονταν για να προχωρήσει το έργο για χρηματοδότηση. Το έργο δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 1.460,000 ευρώ. Η εργολαβία αφορά εργασίες αποκατάστασης βραχοπτώσεων και γενικότερα στήριξης κατολισθήσεων της οδού, καθώς και παρεμβάσεις για αποκατάσταση ασφαλτικών στρώσεων κατά μήκος της οδού που ενώνει τη Ροδιά με την Σκαμνιά.

Η κ. Σουρλατζή δημιούργησε το νέο θεσμό στο δήμο Τυρνάβου τη γιορτή ανθοκομία κάθε Άνοιξη στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου στον Αμπελώνα. Ήταν μια δική της ιδέα που με την υποστήριξη του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση κατάφερε να την κάνει το πολιτιστικό γεγονός της Άνοιξης. Έναν θεσμό που αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε απ΄όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ο Δήμος Τυρνάβου έχει στην ιστορία του δυο ποδηλατικούς γύρους.’ Εναν  στον Αμπελώνα και έναν στο Τύρναβο. Καλά καταλάβετε πίσω από αυτά τα γεγονότα κρύβεται το πρόσωπο της κ. Σουρλαντζή. Στον Αμπελώνα στο Πρώτο Δημοτικό είς ανάμνηση του πρώτου γύρου υπάρχει και ένα ποδήλατο κατασκευασμένο από ζάντες αυτοκινήτων σχέδιο που έφερε από σχολείο της  Αυστρίας με σκοπό να το δημιουργήσει και στην Πόλη της. Όπως υποστηρίζει η ίδια σ΄έναν επίπεδο  χώρο όπως είναι ο Δήμος Τυρνάβου το ποδήλατο σαν οικολογικό μέσο μεταφοράς έπρεπε να έχει την μεγαλύτερη δυνατή χρήση.

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε την μέρα χωρίς αυτοκίνητο . Με πρόταση της κ. Σουρλαντζή ο Δήμος Τυρνάβου με τη συνεργασία των σχολικών επιτροπών δηλώνει συμμετοχή  για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2017,και πραγματοποιείται ο Πρώτος ποδηλατικός Γύρος του Τυρνάβου με συμμετοχή όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στον Αμπελώνα θα μείνει το ανθρώπινο αποτύπωμα που έβαλε η κ. Σουρλαντζή. Με δική της πρόταση τα 4 μεγάλα πάρκα πήραν το όνομά τους : Το πάρκο Ενικής Αντίστασης, τα δίδυμα πάρκα μπροστά στο περιφερειακό ιατρείο ονομάστηκαν Ειρήνης και Φιλίας και το πάρκο προσκείμενο στην οδό Κρυστάλη ονομάστηκε Πάρκο Ελευθερίας.

Ακόμα μαθαίνουμε ότι μέσα  στη δομή για ΑΜΕΑ και χρόνιων  παθήσεων «Ο ΑΡΙΣΤΕΑΣ» στον Αμπελώνα φρόντισε για την αγιογράφηση του ναού  και την καμπάνα βρίσκοντας χορηγία .

Το κυρίως όμως έργο της ήταν στα ζητήματα παιδείας στο Δήμο της  όπου η παρεμβάσεις της είναι καθοριστικές ώστε να χαραχτεί μια διαφορετική πορεία στη λειτουργία των σχολικών επιτροπών με διαφάνεια στα οικονομικά, ισονομία και ισοτιμία στην αντιμετώπιση των σχολικών μονάδων. Θα λέγαμε ότι αφήνει μια παρακαταθήκη αξιόλογη στον επόμενο διάδοχό της της νέας Δημοτικής Αρχής. Όπως ισχυρίζεται η ίδια θα κάνει κανονικά παράδοση και παραλαβή των σχολικών επιτροπών πράγμα που δεν είχε γίνει σ΄εκείνη το 2014. Ήταν ο πρώτος Δήμος που κατέθεσε με χάρτες τα όρια των σχολικών μονάδων στις δυο μεγάλες πόλεις Τύρναβο και Αμπελώνα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Λάρισας με προϊστάμενο τον κ. Βούλγαρη Σωτήρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ