ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΟΙ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΙΧ ΚΑΙ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, λόγω διεξαγωγής των εκλογών στις 7/7/2019, εξέδωσε εντολή για δωρεάν διελεύσεις Ι.Χ. και δικύκλων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους από το Σάββατο 6/7/2019 και ώρα 12:00 έως τη Δευτέρα 8/7/2019 και ώρα 08:00.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανακοινώνει ότι η διέλευση των οχημάτων των κατηγοριών 1 και 2 (δίκυκλα και ΙΧ) από τους σταθμούς διοδίων που διαχειρίζεται θα γίνεται χωρίς χρέωση, ενώ για τα οχήματα των υπόλοιπων κατηγοριών (3 και 4), τα οποία δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά – χειροκίνητα).

Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για την ασφαλή και ομαλή ροή της κυκλοφορίας τις συγκεκριμένες ημερομηνίες:

Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα θα γίνεται κατόπιν ανοίγματος της μπάρας διοδίων από το προσωπικό του εκάστοτε σταθμού. Για το λόγο αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να ανοίξει την μπάρα.

Οι κάτοχοι πομποδεκτών των οχημάτων όλων των κατηγοριών, θα πρέπει να διέρχονται από τις λωρίδες με εισπράκτορα καθώς οι ηλεκτρονικές λωρίδες θα παραμείνουν κλειστές τις παραπάνω ημέρες και ώρες. Η χρέωση μόνο για τους κατόχους πομποδέκτη κατηγορίας 3 & 4 θα πραγματοποιείται με σάρωση του πομποδέκτη από τον εισπράκτορα στις χειροκίνητες λωρίδες.

Οι οδηγοί θα ενημερώνονται επίσης μέσω των φωτεινών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS) ότι πρέπει να σταματούν στους σταθμούς διοδίων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ