ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟ ΚΙΝ.ΑΛ.

Σε μία εντυπωσιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο Κώστας Μπαργιώτας

Εντυπωσιακή συγκέντρωση σε όγκο και παλμό πραγματοποίησε στην Πλατεία Ταχυδρομείου ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής, κος Κώστας Μπαργιώτας. Πλήθος κόσμου, πολιτικά στελέχη και φίλοι έσπευσαν να ακούσουν το βουλευτή, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική συγκυρία, τους λόγους για τους οποίους

το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί επιλογή χρήσιμη και επιβεβλημένη για τον τόπο, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και ένα μικρό απολογισμό των 4,5 χρόνων που ήταν βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα υγείας του κόμματος. Στα κυριότερα σημεία της ομιλίας ανέφερε:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε από τον ελληνικό λαό.Ήρθαν για να φέρουν την «ελπίδα» και δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Αυτοί που μιλούσαν για προδότες και γερμανοτσολιάδες αποδείχτηκαν οι καλύτεροι μαθητές της τρόικας. Αυτοί που έστηναν κρεμάλες, μετέφεραν στο υπερταμείοτα πάντα. Μέχρι και το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας επιχείρησαν, αλλά προλάβαμε αυτό το έγκλημα.

Αυτοί που έταζαν τον ουρανό με τα άστρα με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έφεραν και εφάρμοσαν το τρίτο «αχρείαστο» Μνημόνιο. Αυτοί με το ηθικό πλεονέκτημα, διορίζουν καθημερινά από το παράθυρο «γιους και θυγατέρες». Αυτοί που μιλούσαν για ιδεολογία, κυβέρνησαν αγκαλιά με τους ΑΝ.ΕΛ. Εγκαθίδρυσαν παλαιοκομματικό καθεστώς ελέγχου της διοίκησης, πλήγωσαν τη δημοκρατία, εμβάθυναν την κρίση απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος. Οι νέοι ψήφισαν με 13% την Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές. ΑΡΚΕΤΑ! Η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα. Δεν αντέχει Βαρουφάκηδες, Καμμένους και Τασίες.

Καμία σχέση δεν έχει με τη σοσιαλδημοκρατία ο κ. Τσίπρας. Καυχιέται ότι μείωσε την ανεργία μοιράζοντας μία θέση εργασίας στα δύο με μισθούς των 300 ευρώ. Αφαιρεί από τους συνταξιούχους 3 δις ευρώ κάθε χρόνο και με το νόμο Κατρούγακλου μειώνει τις νέες συντάξεις ως και 40%. Στα δημόσια νοσοκομεία, από τα 700 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ και είναι στο «κόκκινο» σήμερα.Φορολόγησε τα αγροτικά εισοδήματα/άμεσες ενισχύσεις από 22 έως 45%, αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές στο υπερτριπλάσιο αυτής του ΟΓΑ και αύξησε την τιμή του αγροτικού ρεύματος.

Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική που ακολούθησε έφτιαξε τη νέα Δεξιά. Δεν πείθει πια κανέναν».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

«Η αδιέξοδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το γαλάζιο κύμα της ΝΔ. Μιας ΝΔ που έχει εσωτερικά προβλήματα και δεν έχει κάνει την αυτοκριτική της. Ούτε λέξη για τα ελλείμματα και τον εκτροχιασμό της οικονομίας την περίοδο Καραμανλή 2004-2009.Θα αναλάβει τις ευθύνες της; Ή θα συνεχίσει να κάνει ότι δεν ακούει όσα είπε ο κύριος Γιούνκερ για τις ευθύνες της περιόδου αυτής;

Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει σε ωμό εκβιασμό ένα θεμιτό του στόχο, αυτόν της αυτοδυναμίας. Στην πραγματικότητα μας λέει «Μητσοτάκης ή χάος». Η επιδίωξη της αυτοδυναμίας από την πλευρά της ΝΔ γίνεται συνώνυμη με νέες περιπέτειες. Δεν το κάνει πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία. Το έκανε και το 2012. Οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές για να πάρει άρον – άρον την εξουσία. Το ίδιο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Αποκαλύπτεται ότι η προτεραιότητα της ΝΔ δεν είναι η πολιτική σταθερότητα αλλά το πώς θα κατακτήσει ανεξέλεγκτη την εξουσία. Είναι ολοφάνερο ότι μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής αποτελεί εγγύηση για τη σταθερή πορεία που έχει ανάγκη ο τόπος. Θα αποτελέσει αντίβαρο τόσο στις συντηρητικές πολιτικές όσο και στον ανεύθυνο λαϊκισμό.

Όσο για το Πρόγραμμά της. Μνημείο γενικολογίας και ασάφειας. Θεωρεί η ΝΔ ότι αρκεί να ελαφρύνεις τους φόρους για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό. Αυτό άλλωστε έκανε και το 2004-09 με καταστροφικές συνέπειες. Μόνο που αυτή είναι βέβαιη συνταγή αποτυχίας. Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, οι θέσεις εργασίας δεν έρχονται μαγικά».

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ;           

  • Γιατί είναι ο μόνος αυθεντικός εκφραστής της κεντροαριστεράς σήμερα. Ποια κεντροαριστερά εκφράζει ο κ. Τσίπρας; Είναι το κόμμα που στεγάζει τους μισούς «ανέστιους» ΑΝ.ΕΛ. Το κόμμα που στηρίζεται στην καραμανλική συνιστώσα. Το κόμμα που έχει στελέχη της λαϊκής δεξιάς ακόμα στα ψηφοδέλτιά του.
  • Γιατί το Κίνημα Αλλαγής πλήρωσε τα λάθη του, έκανε την αυτοκριτική του και αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Σκεφτείτε το τοπίο στο χώρο της κεντροαριστεράς πριν δύο χρόνια. Σχεδόν όλοι προεξοφλούσαν τον αφανισμό του. Θνησιγενές εγχείρημα το ανέβαζαν, καταδικασμένο πείραμα το κατέβαζαν. Σήμερα, στη θέση του κατακερματισμού υπάρχει σήμερα ένα ενιαίο κόμμα και στη θέση της απογοήτευσης ελπίδα. Από τις πρόσφατες εκλογές βγήκαμε ενισχυμένοι. Μέσα σε συνθήκες ακραίας πόλωσης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αναδειχθήκαμε τρίτο κόμμα. Έχουμε την πολιτική πρόταση, τα στελέχη και τις ρίζες στην κοινωνία.
  • Γιατί είναι αντίβαρο στον λαϊκισμό-τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την ανεξέλεγκτη Δεξιά. Χρειάζεται μια καθαρή και ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές, που θα αποτρέπει την κυριαρχία της Δεξιάς και παράλληλα θα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο και καθοριστικά το ΣΥΡΙΖΑ. Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται την παρουσία ενός στιβαρού, κεντροαριστερού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Με το Κίνημα Αλλαγής ισχυρό στην επομένη Βουλή η χώρα θα μπει σε μια νέα φάση. Θέλουμε να ανατρέψουμε τη λογική της σύγκρουσης. Θέλουμε μετριοπάθεια και συζήτηση. Αυτή είναι η ουσιαστική ανανέωση που χρειάζεται το πολιτικό σκηνικό, η αλλαγή της πολιτικής κουλτούρας με μία νέα.
  • Γιατί είναι το κόμμα που έκανε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα και έχει σχέδιο ολοκληρωμένο (Το Σχέδιο Ελλάδα) για την έξοδο από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε πάντα το κόμμα της μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού. Το κόμμα που πήρε την Ελλάδα φτωχή και την παρέδωσε το 2004 στην 28 θέση στον κόσμο, στον πυρήνα της Ευρώπης και στο ευρώ. Όσο και εάν προσπαθούν να απαξιώσουν την πρόσφορα του ΠΑΣΟΚ, όσα λάθη και εάν έγιναν, είμαστε το κόμμα που μεταμόρφωσε τη χώρα. 

ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Μας ρωτά η ΝΔ που, μετά τα Ζάππεια, στην πιο κρίσιμη φάση της κρίσης έριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου και προκάλεσε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, για να πάρει την εξουσία. Μας ρωτά και ο ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκε δύο φορές, αν και αξιωματική αντιπολίτευση, οποιαδήποτε συνεννόηση και συναίνεση στο όνομα της δήθεν αντιμνημονιακήςκαι ιδεολογικής καθαρότητας για να συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά και να εφαρμόσει το 3ο σκληρότερο και κυρίως αχρείαστο μνημόνιο.

Εμείς θα κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα. Θα διαφυλάξουμε το συμφέρον της χώρας! Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο και όχι να είμαστε συμπλήρωμα. Η χώρα δεν πρέπει να μπει σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με απλή αναλογική. Ο λόγος για τον οποίον καταψηφίσαμε την απλή αναλογική, όταν την έφερε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, ήταν ότι βλέπαμε ότι πηγαίναμε σε ακυβερνησία. Σήμερα ο κ. Τσίπρας λέει «εγώ δεν συνεργάζομαι με κανέναν». Από την άλλη μεριά ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει ωμά τον ελληνικό λαό λέγοντας: «αυτοδυναμία ή χάος».

Ποια πολιτική σταθερότητα μπορούν να εγγυηθούν έτσι; Η δική μας θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν θα συμμετάσχουμε σε καμιά κυβέρνηση με τους διαφαινόμενους  πολιτικούς συσχετισμούς. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της ΝΔ, για να εφαρμόσει την πολιτική με την οποία κάθετα διαφωνούμε. Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα εγγυηθούμε την αναγκαία  πολιτική σταθερότητα και θα αποτρέψουμε  το ενδεχόμενο αλλεπάλληλων εκλογών με απλή αναλογική, οι οποίες δεν οδηγούν τελικά σε καμιά περίπτωση και με κανένα σενάριο σε κυβερνητική λύση. Όλα αυτά, αφού πρώτα μιλήσει ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου».  

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΑΡΙΣΑ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

«Η προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της υγείας, πέρα από την προφανή ωφέλεια σε προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας, μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος αναπτυξιακός πόλος. Η παράμετρος αυτή ελάχιστα συζητάται στην Ελλάδα, θύμα ενός ιδιότυπου πουριτανισμού που πηγάζει από ιδεολογικές προκαταλήψεις. Στη Λάρισα, η ίδρυση και λειτουργία της Ιατρικής Σχόλης και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου έχουν ισχυρό οικονομικό αντίκτυπο για την πόλη. Το  ΠΓΝΛ δημιούργησε  -άμεσα και έμμεσα- χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η λειτουργία του δημιούργησε σταθερή ροή ασθενών προς την πόλη ευνοώντας έμμεσα και τον ιδιωτικό τομέα που  εκτοξεύτηκε.

Σήμερα, η Λάρισα αποτελεί το τρίτο, σημαντικότερο κέντρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών στη χώρα μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώνει δημόσιες και ιδιωτικές δομές σε όλες τις βαθμίδες και προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Η μετατροπή της πόλης σε υπερτοπικόπάροχο υπηρεσιών υγείας έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία, αφού ενισχύει τις τοπικές επιχειρήσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Μετά τον αγροτικό τομέα και τη μεταποίηση, οι υπηρεσίες υγείας αποτελούν μάλλον ήδη τη σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα της πόλης. Παρόλο που η αναπτυξιακή πλευρά της υγείας αποτελεί διαχρονικά ταμπού, οφείλουμε να τη δούμε με ρεαλισμό ξεπερνώντας προκαταλήψεις και συντεχνιακούς ανταγωνισμούς. Χωρίς σχεδιασμό η πόλη ευτύχησε να έχει σήμερα σημαντικότατες επενδύσεις, ακόμα και πανελλήνια πρωτοκαθεδρία, σε τομείς όπως η αποκατάσταση και η ψυχική υγεία. Είναι καιρός να το αντιληφθούμε και να το ενισχύσουμε».

ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΑΠΟΧΗ…

«Για πρώτη φορά πραγματοποιούνται εθνικές εκλογές στην Ελλάδα εν μέσω θέρους έπειτα από μία σχεδόν εκατονταετία. Το θετικό είναι ότι –από ό, τι φαίνεται-  θα απαλλαγεί η χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μεταπολιτευτικά. Το αρνητικό είναι ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να είναι πρωταγωνιστής των εκλογών η αποχή. Στις πρόσφατες  ευρωεκλογές άγγιξε το 41,31%. Καλώ, λοιπόν, όλους τους πολίτες να ψηφίσουν. Να συνδιαμορφώσουν, δηλαδή, το μέλλον τους».

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ Η  «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ» 

Προσπάθησα –χωρίς εύκολο- να ασκήσω την «πολιτική αλλιώς».

  • Να μην εμπλακώ σε πολιτικές αντιπαραθέσεις
  • Να σέβομαι τους πολιτικούς μου αντιπάλους
  • Να μιλώ με αποτελέσματα και όχι ανέξοδα λόγια
  • Να κάνω προτάσεις και όχι στείρα αντιπολίτευση
  • Να είμαι χρήσιμος σε όλους εσάς που με εμπιστεύεστε

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ