ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΞΥΜΩΡΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων μιλά στην Ειρήνη Παπουτσή

Νέος, ενθουσιώδης, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών και παρά τα μόλις 32 του χρόνια με… ένσημα 10 ετών ως εργαζόμενος στην εκπαίδευση, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος διεκδικεί την ψήφο των Λαρισαίων «κατεβαίνοντας» στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων και το Βασίλη Λεβέντη.

«Κουράστηκα να παραμένω αδρανής, είναι μεγάλη η όρεξή μου να εκπροσωπήσω τη νέα γενιά και να της παραδώσω κάτι καλύτερο από αυτό που συνάντησα», αναφέρει στο paidis.com, αναλύοντας τα πως και τα γιατί της υποψηφιότητάς του.

Γιατί ζητάτε την ψήφο του ελληνικού λαού και κατά πόσο μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα υπέρ της Ένωσης Κεντρώων;

Ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού διότι πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό, την αλήθεια και την τιμιότητα. Έχουμε πραγματικές προτάσεις για όλους τους τομείς που είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν τη χώρα να ανακάμψει αμέσως. Δυστυχώς κανένα άλλο κόμμα δεν τολμάει να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο προς όφελος της χώρας. Προτιμούν όλοι τη θρέψη των κομματικών στρατών και τα ωραία λόγια. Το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί αν οι ψηφοφόροι δεν παρασυρθούν από το προεκλογικό τάξιμο, αν ψηφίσουν όχι με βάση ποιον θεωρούν τον λιγότερο ανίκανο, αλλά εκείνον που τους μιλάει ειλικρινά με απτές προτάσεις και όχι με αοριστίες. Η στάση της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή πρέπει να αξιολογηθεί από τους ψηφοφόρους, όπως και αυτή των αντίστοιχων κομμάτων. Εγώ ζητώ από τους Λαρισαίους να σκεφτούν τι έταξαν τα δύο μεγάλα κόμματα και τι έπραξαν κατά τα χρόνια που κυβερνούσαν. Το ίδιο να πράξουν για το ΚΙΝΑΛ και τους αρχηγούς των κομμάτων που εμφανίζονται να μπαίνουν στη Βουλή. Αναφέρομαι στον κ. Βαρουφάκη που κατέστρεψε τη χώρα χρεώνοντάς της 100 δις και φέρνοντας τα capital controls, αλλά και τον κ. Βελόπουλο ο οποίος ήταν στο ΛΑΟΣ, μεταπήδησε στη Ν.Δ., ψήφισε το μνημόνιο, και έχει περάσει πλέον στο ανώτατο σημείο της κοροϊδίας, να αρνείται στο ένα κανάλι αυτά που ανέφερε στο προηγούμενο.

Σας φοβίζει ο διπολισμός και η πιθανότητα αποχής που φημολογείται και ποιο το μήνυμα στους νέους κυρίως ψηφοφόρους;

Σίγουρα ο διπολισμός και η αποχή δεν λειτουργούν υπέρ της Ένωσης Κεντρώων. Τα δύο μεγάλα κόμματα στήνουν έτσι το παιχνίδι στα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις ώστε να εξαφανίσουν τα μικρότερα. Άλλωστε το λένε ευθαρσώς πλέον χαρακτηρίζοντας την ψήφο στα μικρά κόμματα “χαμένη ψήφο”. Αυτή είναι η πολυφωνία και η δημοκρατία που επιθυμούν. Όμως, αν και κάποια από αυτά διαλύθηκαν εμείς αντιστεκόμαστε ακόμα. Από την άλλη, η αποχή δεν μας βοηθάει διότι συνήθως εκείνοι που επιλέγουν να απέχουν είναι αυτοί που είναι πλήρως απογοητευμένοι από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και θα ψήφιζαν κάποιο μικρότερο κόμμα. Το μήνυμά μου στους νέους ψηφοφόρους είναι να σκεφτούν τη γραφειοκρατία, τα ρουσφέτια, τις μίζες, τους κομματικούς διορισμούς, την ανεργία, τη φορολογία, τη χρεοκοπία, τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό… Όλα τα παραπάνω τα δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και τα συντήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους λέω ότι είναι οξύμωρο να περιμένουν διαφορετικό αποτέλεσμα όταν επιλέγουν τα ίδια κόμματα. Να στραφούν σε μικρότερα κόμματα, όχι όμως μόνο ως αντίδραση. Η Ένωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα που τάσσεται υπέρ των αδυνάτων, της μεσαίας παραγωγικής τάξης και είναι ταυτόχρονα πατριωτικό, έχοντας ολοκληρωμένες προτάσεις για όλα τα θλιβερά που ανέφερα παραπάνω. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση λοιπόν για κάποιον νέο που επιθυμεί να έχει ένα βελτιωμένο μέλλον στην πράξη και δεν αρκείται στα λόγια.

Γιατί ζητάς την ψήφο των Λαρισαίων και που θα εστιάσει ο Γ. Αναγνωστόπουλος σε περίπτωση εκλογής;

Ζητώ την ψήφο των κατοίκων όλου του νομού Λάρισας γιατί κουράστηκα να βιώνω όλα τα παραπάνω και να μένω αδρανής. Τα χρόνια περνάνε και η κατάσταση στη χώρα μας χειροτερεύει. Δουλεύεις περισσότερο για να κερδίσεις λιγότερα, οι γεννήσεις είναι πολύ λιγότερες από τους θανάτους και στα εθνικά μας θέματα υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να είναι κάποιος 50 χρονών για να γίνει βουλευτής. Είμαι 32 ετών με 10 χρόνια εργασίας στον τομέα μου και δύο μεταπτυχιακά και θεωρώ ότι βρίσκομαι στην πιο παραγωγική ηλικία για να βοηθήσω το νομό Λάρισας και τη χώρα μου. Αυτό στο οποίο θα εστιάσω σε περίπτωση εκλογής είναι η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες. Ακούγονται πολύ γενικά, αλλά δεν μπορεί να διανοηθεί ακόμη ο πολίτης πως μπορεί να αλλάξει μορφή ο αγροτικός τομέας, η παιδεία, η υγεία, ο τουρισμός, η λειτουργία του δημοσίου κλπ. με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και με τη δημιουργία καινοτομιών. Επίσης, είμαστε ευρωπαϊκή χώρα και δεν μπορούμε να ασκούμε πολιτική επιδομάτων και να τάζουμε προεκλογικά. Ο άνεργος θέλει εργασία για να ζήσει, όχι επίδομα. Ο ελεύθερος επαγγελματίας θέλει να μην πληρώνει το 80% των εσόδων του σε φόρους για να κάνει παιδί, όχι επίδομα γέννας. Ο εκπαιδευτικός και ο γιατρός χρειάζονται ασφαλείς συνθήκες και σταθερές σχέσεις εργασίας για να αποδώσουν τα μέγιστα. Είναι πολλά τα παραδείγματα για να τα αναφέρω όλα. Είναι όμως ακόμα περισσότερη η όρεξη μου να εκπροσωπήσω τη νέα γενιά και να της παραδώσω κάτι καλύτερο από αυτό που συνάντησα!

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος το γένος Καραγιάννη είναι 32 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας κι έπειτα μετακόμισε στη συνοικία της Νεάπολης. Κατάγεται από την Αιγάνη από την πλευρά του πατέρα του και από τα Δελέρια από της μητέρας του. Αποφοίτησε με άριστα από το 6ο Λύκειο Λάρισας επιλέγοντας να σπουδάσει παιδαγωγικά. Ύστερα από 4 χρόνια αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ και υπηρέτησε τη θητεία του σε Ροδόπολη, Φέρρες και Φλώρινα. Ξεκίνησε να   εργάζεται ως δάσκαλος γενικής παιδείας το 2010, ενώ το 2013 απέκτησε τον 1ο μεταπτυχιακό του τίτλο στην Ειδική αγωγή. Το2016 απέκτησε τον 2ο μεταπτυχιακό του τίτλο με θέμα Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση στην Εκπαίδευση, επίσης με άριστα. Το   2016 εκλέχτηκε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμβάλλοντας τα  μέγιστα στη διεκδίκηση  των δικαιωμάτων   των συναδέλφων του. Παραιτήθηκε πριν από 2 μήνες, λόγω της απόφασής του να   κατέλθει στις επερχόμενες  εκλογές, αφού δεν   θεωρούσε σωστό να είναι ταυτόχρονα   πρόεδρος πανελλήνιου φορέα και υποψήφιος βουλευτής. Με τα κοινά ασχολήθηκε για   πρώτη φορά το 2014 θέτοντας υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος με τη “Νέα Δύναμη για το Δήμο Τεμπών” του Γ. Μανώλη καταγράφοντας πολύ καλή παρουσία. Τέλος, το 2015 συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων του νομού Λάρισας στην 3η θέση της λίστας του κόμματος, κάνοντας μεγάλο αγώνα για να μπει η Ένωση Κεντρώων στη Βουλή και να εκλέξει βουλευτή από τη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ