«ΘΑ “ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ” ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ»

Στον Αμπελώνα και στη Φαλάνη μίλησε ο Χρήστος Κέλλας

«Το Υπ.ΑΑΤ φέρει την απόλυτη ευθύνη για το “μπάχαλο”, που έχει προκληθεί με τα Σχέδια Βελτίωσης (Μέτρα 4.1.1, 4.1.3). Ένα σπουδαίο επενδυτικό εργαλείο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας παραμένει εδώ και έξι μήνες σε στασιμότητα, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ στελεχών της ηγεσίας του Υπουργείου και τα τεράστια κενά

στις οδηγίες (ομάδες παραγωγών, net metering, κατάλογος ευλόγου κόστους στα τρακτέρ) έχουν “δέσει” τα χέρια των αξιολογητών, οι οποίοι αναμένουν “στο ακουστικό” για οδηγίες.

Αυτή η κατάσταση τελειώνει. Ξεμπλοκάρουμε τα Σχέδια Βελτίωσης, με σαφείς οδηγίες ώστε οι αξιολογήσεις να πραγματοποιηθούν τάχιστα και να “τρέξει” ένα σπουδαίο επενδυτικό εργαλείο, που θα δώσει πνοή στον πρωτογενή τομέα.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ενημερώνοντας τους κατοίκους του Αμπελώνα και της Φαλάνης για το πρόγραμμα της ΝΔ και, ειδικότερα για το σχέδιο ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, προσθέτοντας:

«Συνδυάζουμε δημοσιονομικά μέτρα με στοχευμένα μέσα στήριξης. Αφενός μεν, θα μειώσουμε δραστικά τη φορολογία φυσικών, νομικών προσώπων και συνεταιρισμών, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ και θα αυξήσουμε το αφορολόγητο ανά παιδί. Αφετέρου, θα εκσυγχρονίσουμε τον ΕΛΓΑ σε συνδυασμό με την υιοθέτηση αποτελεσματικών διοικητικών διαδικασιών, θα βάλουμε τέλος στο αίσχος με τα “βαφτίσια” γάλακτος και κρέατος και θα προχωρήσουμε στην ίδρυση του Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου, την τακτική διαβούλευση με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις παραγωγών αντιμετωπίζοντας δυσλειτουργίες της αγοράς και τη διασφάλιση σταθερών πόρων από τη νέα ΚΑΠ».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς για το πρόγραμμα της ΝΔ σε σχέση με τη δημόσια ασφάλεια, επεσήμανε:

«Το αίσθημα της ασφάλειας θα αποκατασταθεί σε όλη τη χώρα. Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, ενώ θα καταργήσουμε τον νόμο για το άσυλο στα πανεπιστήμια, ώστε να πάψουν να είναι άσυλα ανομίας και να ξαναγίνουν άσυλα διακίνησης ιδεών. Συγχρόνως, θα προσλάβουμε 1.500 νέους αστυνομικούς, θα επανασυστήσουμε την Ομάδα ΔΕΛΤΑ. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα και προϋπόθεση της ελευθερίας των πολιτών να νιώθουν ασφαλείς.

Επιπλέον, έχουμε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα φυλάξουμε και θα υπερασπιστούμε τα σύνορα της χώρας, ενώ θα προχωρήσουμε στο διαχωρισμό του μεταναστευτικού από το προσφυγικό με βάση τη διεθνή νομοθεσία, επιστρέφοντας στην Τουρκία και τις πατρίδες τους όσους δεν εμπίπτουν στο καθεστώς χορήγησης ασύλου.

Συν τοις άλλοις, θα ιδρύσουμε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που θα ενισχύσει την εθνική και δημόσια ασφάλεια, εναρμονίζοντας το έργο των αρμόδιων υπουργείων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ