ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ (μ-λ) ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λίγες μέρες μένουν πριν τις εκλογές της 7ης Ιούλη και συνεχίζονται καθημερινά οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ(μ-λ) στα χωριά και στη πόλη της Λάρισας, με ομιλίες και μοίρασμα προεκλογικού υλικού για να φτάσει η πρότασή του σε όσο περισσότερο κόσμο.

Μ’ αυτές τις παρεμβάσεις του το ΚΚΕ(μ-λ) επιδιώκει όχι μόνο να κάνει γνωστές τις θέσεις του στους εργαζόμενους, άνεργους, αγρότες και νεολαίους της Λάρισας, αλλά και να ενισχύσει την ελπίδα και την αγωνιστική αισιοδοξία μέσα στο λαό, κόντρα σ’ ένα προεκλογικό κλίμα όπου κυριαρχεί η απογοήτευση, η έλλειψη ελπίδας, η κατάρρευση των αυταπατών, το αίσθημα ανημπόριας και οι μειωμένες προσδοκίες.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ(μ-λ) υποστηρίζουν στις ομιλίες τους ότι δεν υπάρχει πια χώρος για νέες αυταπάτες, ούτε για εύκολες λύσεις. Υπάρχει μόνο η άμεση ανάγκη να συγκροτηθούν και να αναπτυχθούν αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια, τη φασιστικοποίηση, τη συντριβή των λαϊκών κατακτήσεων. Ότι χαμένη δεν είναι η ψήφος που δε θα πάει σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάθε ψήφος που θα πάει στα κόμματα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Ότι αν οι δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά παρουσιάζουν την εκλογική τους ενίσχυση ως τη μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, τότε συμβάλλουν στην αποπολιτικοποίηση του λαού και σπέρνουν τις δικές τους αυταπάτες.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ(μ-λ) τονίζουν ότι διεκδικούν τη ψήφο του λαού όχι για να αναλάβουν να δράσουν για λογαριασμό του, αλλά για να παλέψουν μαζί του από καλύτερες θέσεις από την επόμενη μέρα των εκλογών, τότε που θα πάψουν τα χαμόγελα κι οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι δυνάμεις του συστήματος θα δείξουν ξανά το πραγματικό τους πρόσωπο.

Το ΚΚΕ(μ-λ) σταθερά διακηρύσσει: Δεν διαλέγουμε τους δήμιους μας! Απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλήμματα των επίδοξων κυβερνητών και των συμπληρωμάτων τους. Έχουμε απόλυτη άρνηση και αντίθεση απέναντι στα φασιστικά και φασίζοντα δημιουργήματα του συστήματος που επιστρατεύονται ως εφεδρείες της αντιδραστικής πολιτικής του. Ξεπερνάμε τα ξεφτισμένα σχέδια της Αριστεράς των συμβιβασμών και των κάλπικων νικών που είναι συνυπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση.

Το δίκιο και τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας κρίνονται στην ταξική πάλη! Στο δρόμο, στον αγώνα, στη διαδήλωση, στην απεργία. Εκεί απαιτείται να συγκροτηθούν οι δυνάμεις του λαού και της νεολαίας. Χωρίς αυταπάτες για τον αντίπαλο, την πολιτική του, τα όργανά του και τους θεσμούς του. Εκεί χρειάζεται να συγκροτηθεί η λαϊκή αντίσταση και πάλη που δεν θα αναζητά κυβερνητικές «λύσεις», που δεν θα στέλνει τα σωματεία να βρουν το δίκιο τους στη Βουλή. Αλλά θα συγκροτείται στην προοπτική της αναμέτρησης με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, στην προοπτική της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού.

Γι αυτό η ψήφος στο ΚΚΕ(μ-λ) είναι μια πολύ χρήσιμη και αναγκαία ψήφος για την υπόθεση του κινήματος, για την υπόθεση της πάλης της εργατικής τάξης και του λαού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ