ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις το βράδυ της Πέμπτης στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, όπου και πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση του υποψήφιου βουλευτή Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Φίλιππου Σαχινίδη με θέμα «Η Ελλάδα την επόμενη ημέρα».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι: Φ. Σαχινίδης (Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λάρισας Κίνημα Αλλαγής, πρώην Υπουργός Οικονομικών, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ), Γ. Καββαθάς (πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ), Γ. Κουτρουμάνης (πρώην Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, ασφαλιστικός σύμβουλος), Κ. Μπατζελή (πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά») και Γ. Πούπκος (Αντιπρόεδρος ΣΥΕΤΕ, πρώην Αντιπρόεδρος της νεολαίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων) έκαναν εκτενή αναφορά σε σειρά θεμάτων (ασφαλιστικό, οικονομία, εργασιακά, ανάπτυξη Περιφερειών κλπ.), ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.

«Καλούμαστε να δούμε το τοπίο που διαμορφώνεται την επόμενη μέρα των εκλογών αλλά και ποιες προτεραιότητες θα προταχθούν, καθώς θεωρούνται απαραίτητες οι διαρθρωτικές αλλαγές για την ανάκαμψη της χώρας», σημείωσε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του ο Φ. Σαχινίδης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «αν δεν διαπραγματευτούμε με τους Ευρωπαίους η χώρα θα μείνει στάσιμη».

«Η επόμενη κυβέρνηση καλείται να ενισχύσει την ανταποδοτικότητα και την αναλογικότητα των εισφορών, αφού σε ένα κοινωνικό κράτος δεν αρκούν τα επιδόματα αλλά χρειάζεται ένα πλέγμα υπηρεσιών και υποδομών προκειμένου ο πολίτης να ζήσει σε κλίμα ασφάλειας», ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης, ενώ παίρνοντας το λόγο η κ. Μπατζελή στάθηκε ιδιαίτερα σε ζητήματα και προβληματισμούς που αφορούν στην ανάπτυξη της περιφέρειας και την παραγωγικότητα, περιγράφοντας ένα πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατανεμημένο περιφερειακά.

«Στόχος θα πρέπει να είναι η αυτοδυναμία των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων», τόνισε η τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Πούπκος περιέγραψε μια ανάπτυξη «βασισμένη στην καινοτομία, την εξειδίκευση και τους υψηλούς μισθούς».

«Το μοντέλο λιτότητας και ελαστικών σχέσεων εργασίας δεν πάει πουθενά τη χώρα, ενώ παράλληλα κρίνονται απαραίτητες οι κλαδικές συμβάσεις» υπογράμμισε ο κ. Πούκπος, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσαν αυτοδιοικητικοί, στελέχη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ κλπ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ