ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΕΝΤΙΝ ΤΑΡΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ Ο ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ ΑΝΤΑΜΩΣΑΝ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!

Αλήθεια τι μπορεί να συνδέει τον σπουδαίο δημιουργό Κ. Ταραντίνο και τον εξαιρετικό ηθοποιό και σκηνοθέτη Κ. Ίστγουντ με τη Λάρισα; Φαινομενικά τίποτα, μα έλα που ήρθε ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone και ο… ανήσυχος πρόεδρός του Κ. Παπακώστας για να μας διαψεύσουν παταγωδώς;

Πάρτε μια γεύση λοιπόν για το πώς μια μικρή ιστορία καταλήγει σε μεγάλη προβολή της Λάρισας και του έργου των παιδιών και θα καταλάβετε!

Αρχές Απριλίου είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτούν στη Λάρισα οι κινηματογραφιστές της Ακαδημίας «Juseppe Tornatore», Gianni Russo και Georgio Frecashi, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του σκηνοθέτη Juseppe Tornatore και του κινηματογραφιστή Giovanni Morricone, προκειμένου για να αντλήσουν κινηματογραφικό υλικό από τη σχεδιαστική του Maestro στην οδό Μανωλάκη καθώς και του Muriel Secco and Vanzetti στη Σκυλοσόφου, αλλά και από την έκθεση Ennio Formes που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα με τη συμμετοχή 16 εικαστικών.

Μέχρι εδώ γνωστά, μα πάρτε μια γεύση από το… ντόμινο που ακολούθησε:

Οι δράσεις κινητοποίησαν τα αντανακλαστικά του Tornatore, ο οποίος όπως μαθαίνουμε όχι μόνο εξέφρασε την επιθυμία να συναντήσει ο Σύλλογος τον Ennio Morricone στην οικία του στη Ρώμη, αλλά αυτή η συνάντηση μαζί με τις παραπάνω εκδηλώσεις να ενσωματωθούν στο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο Tornatore από το 2016 αφιερωμένο στο Maestro, το οποίο θα προβληθεί το Μάιο του 2020 στο διεθνές φεστιβάλ των Καννών!!

Πρόκειται για ένα πολυδάπανο ντοκιμαντέρ, με εξίσου δαπανηρά πνευματικά  δικαιώματα, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και 16 συνεντεύξεις, ενώ δύο εξ αυτών αφορούν στον πρόεδρο του Συλλόγου Κ. Παπακώστα και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Αστ. Λάσκαρη, με 14 δύσκολες ερωτήσεις που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Tornatore.

Στο υλικό περιλαμβάνονται 50 ώρες συνέντευξη του ίδιου του Maestro στην οικία του από τον Tornatore, ενώ οι ίδιοι οι κινηματογραφιστές ταξίδεψαν το περασμένο φθινόπωρο στο Λος Άντζελες και πήραν συνέντευξη από Tarantino, Clint Eastwood, John Williams καθώς και στην Ιαπωνία, όπου και μίλησαν με τον πολυτάλαντο Ιάπωνα R. Sacamoto.

Εντυπωσιασμένος λοιπόν ο Tornatore από τη μοναδικότητα που κινηματογράφησαν οι 2 παραγωγοί του στη Λάρισα- πρωτοφανές κατά τα λεγόμενά του, μία ολόκληρη πόλη να τιμά τον Ennio Morricone- επέλεξε να τιμήσει το Σύλλογο με ένα δίλεπτο βίντεο αφιερωμένο στο σύλλογο το οποίο μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ReITg2!

Όταν το μεράκι και ο πολιτισμός πηγαίνουν χέρι-χέρι αφήνοντας το αποτύπωμά τους αλλά και προβάλλοντας τη Λάρισα τα σχόλια περιττεύουν…

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ