ΕΞΩΘΗΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, έπειτα από σχετικό αίτημα του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η εξέλιξη αυτή, λίγες ώρες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. ανοίγει τον δρόμο για έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία της αστυνομίας.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης ο νέος υπουργός συγκάλεσε σύσκεψη στην Κατεχάκη με υπηρεσιακούς παράγοντες του αρχηγείου, κατά την οποία δεν παρέστησαν όλοι οι αντιστράτηγοι του σώματος με ηχηρές απουσίες αυτές του αρχηγού και του υπαρχηγού.

Άμεση ήταν η αντίδραση της τέως υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, η οποία ανέφερε πως ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και προανήγγειλε ρεβανσιστικές επιθέσεις.

Σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει: «Σε λίγες ώρες μετά από «αντικειμενική» αξιολόγηση(!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της Ελληνική Αστυνομίας».

Η τέως υπουργός σημειώνει, επίσης, δηκτικά τα εξής: «Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς.

Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός έχει επίσης ζητήσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα και μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του πρώην Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε πραγματοποιήσει άλλη σύσκεψη σχετικά με τον αντιπυρικό σχεδιασμό.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ