ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ «ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ», ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ… ΤΡΙΤΗ

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Δ. Κράνη σε θέση υφυπουργού από τον Κ. Μητσοτάκη

Εντυπωσιάζουν τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά με τα οποία τόσο τα ΜΜΕ της χώρας, όσο και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αντιμετωπίζουν ανάλογες περιπτώσεις που διαφοροποιούνται μόνο ως προς το ποια κυβέρνηση τις υλοποιεί!

Όταν η Βασιλική Θάνου, μετά την συνταξιοδότηση της από το δικαστικό Σώμα, αναλάμβανε, χωρίς να αμειφθεί έστω και με ένα ευρώ, προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Αλέξη Τσίπρα, για τη Νέα Δημοκρατία που βρισκόταν τότε στην αντιπολίτευση, ήταν «μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία, θεσμική εκτροπή, σκοτεινό σχέδιο».

Απόψεις τις οποίες ενστερνιζόταν και η πλειοψηφία των ΜΜΕ που πέρναγε… γενεές δεκατέσσερις και την ε. τ. πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου και τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που «δεν σεβόταν τη διάκριση των εξουσιών».

Δύο ακριβώς χρόνια αργότερα, με την χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, μάθαμε ότι υφυπουργός Δικαιοσύνης τοποθετείται ο κ. Δημήτρης Κράνης, ο οποίος είναι πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και συνταξιοδοτήθηκε από το δικαστικό σώμα … μόλις πριν από λίγες μέρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εγκαλούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για θεσμική εκτροπή, όρισε σήμερα έναν πρόσφατα συνταξιοδοτημένο δικαστικό, υφυπουργό της κυβέρνησής του, προφανέστατα με το ανάλογο οικονομικό κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο!

Παράλληλα, τα ΜΜΕ που για δύο συναπτά έτη δεν άφησαν σε χλωρό κλαρί την κα Θάνου, δεν βρήκαν τίποτα να προσάψουν στην κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και το νέο υφυπουργό Δικαιοσύνης, παρά εντυπωσιάστηκαν από το πλούσιο βιογραφικό και τις περγαμηνές του κ. Κράνη στον δικαστικό κλάδο.

Όταν το κάνει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «καταπατάται η έννοια της διάκρισης των εξουσιών», «πλήττεται το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης»,  «γράφεται μια μαύρη σελίδα για τη Δικαιοσύνη», όταν κάνει ακριβώς το ίδιο μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι απλά μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα…

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Τίποτα όμως από τα έργα και τις ημέρες της νέας κυβέρνησης δεν θα μένει κρυφό, σε πείσμα των ΜΜΕ που παθαίνουν επιλεκτική αμνησία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ