«ΣΤΑΧΤΗ» ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΚΛΗΘΡΟ ΑΓΙΑΣ

Φωτιά κατέκαψε εκτάσεις στα Βασιλικά Φαρσάλων

Στο πόδι σηκώθηκε το πρωί της Τετάρτης ένα ολόκληρο χωριό εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο σπίτι συχωριανού τους, ενώ παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών το διώροφο οίκημα καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 7 το πρωί και κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες σε διώροφο κατοικημένο σπίτι στο Σκλήθρο Αγιάς, ενώ επιτόπου έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με επτά πυροσβέστες που προχώρησαν σε κατάσβεση.

Παρά την πολύωρη προσπάθεια το οίκημα καταστράφηκε ολοκληρωτικά, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει ο ένοικός του, ενώ επιτόπου παραμένει όχημα της Πυροσβεστικής για φύλαξη και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης.

Φωτιά κατέκαψε εκτάσεις στα Βασιλικά Φαρσάλων

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα Άνω Βασιλικά Φαρσάλων κατακαίγοντας εκτάσεις με σιτοκαλαμιές και πουρνάρια.

Επιτόπου επιχείρησαν 5 οχήματα με 15 πυροσβέστες που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά δύο ώρες αργότερα, ενώ για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς στο νομό Λάρισας προειδοποιεί και για σήμερα Τετάρτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  για την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για το νομό Λάρισας, ενώ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών».

Ε.Π.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ