Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΈΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Ανακοίνωση Αγροτικών Συλλόγων Τύρναβου, Αργυροπουλιου-Λυγαριάς

Χωρίς προηγούμενο για την ευρύτερη περιοχή του Δημου Τύρναβου είναι η σημερινή καταστροφή.Η χαλαζόπτωση μαζί με την απερίγραπτη σε ένταση ανεμοθύελλα διέλυσε κ γκρέμισε τα πάντα στις αγροτικές μας παραγωγες ξερίζωσε πολυετής καλλιέργειες(δένδρα,αμπέλια) αλλά και σταβλικες εγκαταστάσεις.

Η καταστροφή για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας είναι πρωτοφανής και ολοκληρωτική φέρνοντας μας σε απόγνωση τίθεται σήμερα κιόλας ζήτημα επιβίωσής τίθεται σήμερα κιόλας ζήτημα αποζημίωσης αλλά και αποκατάστασης των καταστροφών.

Εχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τον τοπικό προϊστάμενο του ΕΛΓΑ ό οποίος μας διαβεβαιωσε ότι θα επισκεφθεί με κλιμάκιο αύριο της πληγείσες περιοχές.Από την νέα κυβέρνηση δεν θέλουμε συμπαράσταση και δάκρυα όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις θέλουμε αμεσα πράξεις.

Άμεσα να υπάρξει πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών, των δόσεων των δανείων και κάθε μορφής χαρατσιών για τους πληγέντες συναδέλφους μας, γιατί θα έχουν καλλιεργητικά έξοδα χωρίς έσοδα εξαιτίας της ανυπολόγιστης καταστροφής.Απαιτούμε άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, να γίνει κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες της καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις. Μια ακόμη καταστροφή δείχνει το πόσο επίκαιρο και αναγκαίο είναι το πάγιο αίτημά μας. Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΈΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ