ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΜΕΪ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Η Νέα Δημοκρατία ενημέρωσε χθες τους δημοσιογράφους για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Επισήμαναν πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν για διάφορα θέματα, παραθέτοντας τα. Η ελληνική πλευρά όμως… ξέχασε να αναφέρει ένα κομμάτι της συζήτησης, αυτό που αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με την Ελληνική πλευρά αφού η Τερέζα Μέι συνεχάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του, στη συνέχεια «Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Στη διάρκεια του σύντομου τηλεφωνήματος συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Νοτιανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή». Κάπου εκεί τελειώνει η ενημέρωση από την ελληνική πλευρά.

Από την Βρετανική πλευρά όμως υπήρξε περαιτέρω ενημέρωση.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς έγινε κουβέντα και για την Συμφωνία των Πρεσπών: «Σχετικά με ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα, η πρωθυπουργός είπε ότι πίστευε πως η Συμφωνία των Πρεσπών με τη Βόρεια Μακεδονία ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και χαιρέτισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη να τηρήσει την εφαρμογή της».

Δείτε τί αναφέρει η επίσημη σελίδα της Βρετανίδας πρωθυπουργού:

Το ξέχασαν ή το απέκρυψαν;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ