ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ 100% ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ

Ανακοίνωση της Κ.Ο.Β. Τυρνάβου του ΚΚΕ με αφορμή τις καταστροφές από την κακοκαιρία της Τετάρτης

Για μια ακόμα φορά οι αγροκτηνοτρόφοι της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου και ιδιαίτερα η περιοχή του Αργυροπουλίου, των Δελερίων και του Αμπελώνα βρέθηκαν στο έλεος της μανίας της φύσης, αλλά και των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων.

Τεράστιες καταστροφές στην παραγωγή και στις εγκαταστάσεις, αμπέλια, δένδρα, ποιμνιοστάσια κατεστραμμένα.

Οι αγροκτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση, τίθεται πλέον όχι απλά θέμα επιβίωσης για τη χρονιά που διανύουμε, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, μιας και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά να μπορέσουν να στήσουν από την αρχή τις εγκαταστάσεις τους, να φυτέψουν αμπέλια και δένδρα, να καλιεργήσουν.

Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς, (Υ.Α.Α.Τ.- ΕΛΓΑ) να μεριμνήσουν για την άμεση καταγραφή και την αποζημίωσή τους στο 100% της ζημιάς. Την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται όχι μόνο η παραγωγή αλλά και το πάγιο κεφάλαιο και οι εγκαταστάσεις. Ο ΕΛΓΑ να γίνει κρατικός φορέας.

Απαιτούμε να υπάρξει πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών, της εφορίας, των δόσεων των δανείων και κάθε μορφής χαρατσιών στους πληγέντες.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους να μην αρκεστούν στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα και αγωνιστικά μέσα από τους συλλόγους τους, να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Το ΚΚΕ θα σταθεί δίπλα τους με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει μέσα και έξω από τη βουλή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ