ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΓΑΤΟ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΥΤΟ

Το ζώο μεταφέρθηκε στη Λάρισα για αποκατάσταση ενώ ο δράστης καταδικάστηκε

Ό,τι δεν μπορεί να περιγράψει η δημοσιογραφική πένα περιγράφεται από τις ακτινογραφίες που βρίσκονται από χθες στα χέρια κτηνιάτρου της Λάρισας, ο οποίος καλείται να αποφανθεί για την τύχη ενός αδέσποτου γάτου που πριν λίγα 24ωρα έπεσε θύμα απαράδεκτου, που είναι εκπαιδευτικός,

στη Λαμία, ο οποίος τον πυροβόλησε με αεροβόλο καθιστώντας τον παράλυτο!

Σε επικοινωνία της σελίδας με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Ε. Γρίβα μας έγινε γνωστό πως το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όταν αυτόπτης μάρτυρας εντόπισε άνδρα να πυροβολεί από τη βεράντα του σπιτιού του το γάτο την ώρα του ζευγαρώματος!

Το άτυχο ζώο δέχτηκε τη σφαίρα στη σπονδυλική στήλη, ενώ η υπόθεση πήρε άμεσα το δρόμο της δικαιοσύνης, με το δράστη να μην καταφέρνει να πείσει το δικαστήριο, που του επέβαλλε 16 μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή ύψους 3.600 ευρώ.

«Είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνουμε καταδίκη, αφού ο Σύλλογος παρέστη ως Πολιτική Αγωγή, ενώ δυστυχώς ο καταδικασθείς είναι εκπαιδευτικός-λυκειάρχης σε σχολείο της Λαμίας», ανέφερε η κ. Γρίβα, σημειώνοντας πως η απόφαση του δικαστηρίου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, η οποία με την σειρά της θα τη διαβιβάσει για λήψη πειθαρχικών κυρώσεων και στην υπηρεσία του.

Το παράλυτο πλέον γατάκι φιλοξενείται από φιλόζωο μέχρι η κτηνίατρος της Λάρισας να αποφανθεί για το χειρουργείο που πρέπει να ακολουθηθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως επί της καταδικαστικής απόφασης ασκήθηκε έφεση, νωρίτερα δε ο φερόμενος ως δράστης μήνυσε τον αυτόπτη μάρτυρα για συκοφαντική δυσφήμιση, με την μήνυση να καταπέφτει καθώς ο ίδιος κρίθηκε ένοχος για την πράξη που κατηγορούνταν.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Σε σχετική ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας αναφέρονται τα εξής:

“Σε 16 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε σήμερα 12 Ιουλίου 2019 εκπαιδευτικός, διευθυντής σε Λύκειο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος εν ψυχρώ πυροβόλησε και άφησε παράλυτο από την μέση και κάτω έναν αδέσποτο γάτο.

Το άτυχο ζώο πυροβολήθηκε από τον δράστη με αεροβόλο όπλο την ώρα που ζευγάρωνε.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας παρέστη ως Πολιτική Αγωγή ενώ συγκινητική ήταν η δραματική κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα που εξιστόρησε με λεπτομέρειες όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της 10ης Ιουλίου.

Θεωρούμε πως το δικαστήριο έκρινε δίκαια καθώς τέτοια περιστατικά προσβάλουν τον πολιτισμό και την περιοχή μας, πολύ περισσότερο όταν προέρχονται από έναν εκπαιδευτικό-δάσκαλο των παιδιών μας.

Πιστεύουμε πως τέτοιες τιμωρίες λειτουργούν παραδειγματικά και αποτρεπτικά σε όσους καταφέρονται αναίτια σε βάρος ανυπεράσπιστων πλασμάτων.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την απόφαση, στην ποινή φυλάκισης προστίθεται και χρηματικό πρόστιμο (σύμφωνα με τον νέο Κώδικα) 360 μονάδες x 10 ευρώ ημερησίως (3.600 ευρώ που διπλασιάζονται).

Σε περίπτωση μη καταβολής, ο εκπαιδευτικός θα εκτίσει ποινή φυλάκισης αντιστοίχων 360 ημερών.

Επιπρόσθετα η απόφαση του δικαστηρίου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η οποία με την σειρά της θα τη διαβιβάσει για λήψη πειθαρχικών κυρώσεων στην υπηρεσία του”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ