ΨΗΛΑ ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

Σε εκδήλωση των Σαρακατσαναίων των Φαρσάλων μίλησε ο Μ. Χαρακόπουλος

«Οι Σαρακατσαναίοι κρατούν πάντα ψηλά το φλάμπουρο του ελληνισμού και τα λάβαρα της ορθοδοξίας. Είναι ένα από τα διαχρονικά και πιο ζωντανά τμήματα του ελληνισμού με ανεκτίμητη προσφορά στους αγώνες του έθνους». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,

κληθείς από τον πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φαρσάλων κ. Γιώργο Μπέη να χαιρετήσει την εορταστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια δράσης του συλλόγου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ακόμη ότι «είναι ζήτημα καίριας σημασίας η δημιουργική διατήρηση της εθνικής αλλά και της τοπικής ταυτότητας, σε μια εποχή ισοπέδωσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των λαών, αλλά και αποκοπής από τις ρίζες και τις παραδόσεις τους.

Ο ελληνισμός οφείλει για να προβάλει ακμαίος και αναγεννημένος στον νέο παγκοσμιοποιημένο κόσμο να αξιοποιήσει όλα τα συστατικά του μέρη, τις παραδόσεις και την ιστορία του. Υπ’ αυτό το πρίσμα, η φροντίδα των Σαρακατσαναίων να κρατήσουν ζωντανές τις δικές τους ιδιαίτερες παραδόσεις, συνεισφέρει προς αυτήν την κατεύθυνση. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις δράσεις που αναπτύσσετε, και βεβαίως τα επόμενα 50 χρόνια να είναι ακόμη πιο δημιουργικά».