ΑΓΩΝΙΑ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Συνεχίζεται ακόμη και λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η αβεβαιότητα για το ποια έδρα θα επιλέξει τελικά ο Αλέξης Τσίπρας με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η αγωνία σε Λάρισα και Αχαΐα, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφιος και σύμφωνα με το νόμο μπορεί να επιλέξει μία

από τις 2 έδρες, εκτός και αν τελικά επιλέξει την έδρα στην Ανατολική Αττική όπου επίσης ήταν υποψήφιος αν και κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο.

Σήμερα η έγκυρη ιστοσελίδα της Αχαΐας patrastimes.gr επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του paidis.com, μιλούσε για την εκκρεμότητα γύρω από την έδρα του πρώην πρωθυπουργού αναφέροντας τα εξής:

“Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σήριαλ σχετικά με το ποια έδρα θα επιλέξει να κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας και αν αυτή είναι της Αχαϊας.

Η απόφαση θα ληφθεί σε σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και τις πρώτες ημέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ως πιο πιθανό σενάριο φάνταζε αυτό που ήθελε τον Αλ. Τσίπρα να κρατάει την έδρα της Αχαϊας, με αποτέλεσμα να μην εκλέγεται ο τρίτος σε σταυρούς στο νομό Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, αυτό φαίνεται να έχει αντιστραφεί.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου στη Βουλή, ενόψει και του μεγάλου ανοίγματος που κάνει το κόμμα προς την κεντροαριστερά, είναι σωστότερη.

Αν, τελικά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει να μην κρατήσει την έδρα της Αχαϊας, σημαίνει ότι θα έχουμε ανατροπή σε αυτό που στην αρχή φαινόταν, δηλαδή να μείνει εκτός Βουλής η Αννα Βαγενά, αν επιλέξει την έδρα στη Λάρισα, ή ο Πάνος Σκουρολιάκος, αν κρατήσει την έδρα της Αν. Αττικής”.

Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Εν τω μεταξύ η 2η σε σταυρούς υποψήφια στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας Αννα Βαγενά σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση για επικοινωνία της με την υπουργό Πολιτισμού την οποία υπογράφει ως βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία αναφέρει:

“Τηλεφωνική επικοινωνία της βουλευτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας Άννας Βαγενά με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

Μετά τη συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας Άννα Βαγενά στην Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, η υπουργός τηλεφώνησε στην Άννα Βαγενά για να την ευχαριστήσει.

Τη διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι αποτελεί και δική της προτεραιότητα η αποπεράτωση και λειτουργία του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας.

Η Άννα Βαγενά εξέφρασε και πάλι την ελπίδα της ότι το έργο θα προχωρήσει σύντομα και είπε στην υπουργό ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει στην κοινή αυτή προσπάθεια.

Οι δύο γυναίκες συμφώνησαν ότι ο πολιτισμός είναι ένας τεράστιος μοχλός ανάπτυξης”.

Ξέρει κάτι η κ. Βαγενά ή τρέχει να προλάβει καταστάσεις;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ