ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΑΥΛΑΚΙ «ΥΠΟΠΤΟ» ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ (ΦΩΤΟ)

Αποτρόπαιες εικόνες έρχονται από αγροτική περιοχή λίγα μόλις μέτρα από τη Φαλάνη Λάρισας, όπου βρήκαν φριχτό θάνατο τρία τουλάχιστον σκυλιά που επέλεξαν να δροσιστούν σε αυλάκια ποτίσματος τα οποία φέρονται ως ύποπτα μόλυνσης.

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που έφτασε στο σύλλογο «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» το περιστατικό καταγράφηκε πριν λίγα 24ωρα μόλις 500 μέτρα από την κατοικημένη περιοχή, όταν ιδιοκτήτης ζώου έβγαλε βόλτα το σκύλο του ακολουθούμενος από 6 αδέσποτα που ο ίδιος φροντίζει, ενώ όταν το άτυχο ζώο επέλεξε μια βουτιά σε αυλάκι ποτίσματος άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα, καταλήγοντας δυστυχώς κατά τη μεταφορά του σε κτηνιατρείο.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ζώου επιστρέφοντας στο ίδιο σημείο εντόπισε νεκρά άλλα δύο αδέσποτα σκυλιά, με το ένα να μην προλαβαίνει καν να βγει από το αυλάκι, η τοξικότητα των νερών του οποίου- σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα αλλά και το φωτογραφικό υλικό που συνέλεξε- ήταν τέτοια που το σώμα του δύσμοιρου ζώου ήταν γεμάτο πληγές-τρύπες.

Όπως επισημαίνεται στην καταγγελία γύρω από το αυλάκι υπήρχαν πεταμένες κενές συσκευασίες ιδιαίτερα τοξικών φυτοφαρμάκων, ενώ ο καταγγέλλων θεωρεί βέβαιο πως ευθύνονται για το θάνατο των ζώων.

Σε επικοινωνία του paidis.com με το σύλλογο μας έγινε γνωστό πως η σοβαρότατη καταγγελία θα εξετασθεί άμεσα από τα μέλη του, για να ακολουθήσει η επέμβαση των αρχών σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως απαράδεκτοι χρησιμοποιούν ανεύθυνα και χωρίς την απαραίτητη ενημέρωση τοξικά φυτοφάρμακα μολύνοντας τα αυλάκια και θέτοντας σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων και ζώων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ