ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στα χέρια των υπευθύνων της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται το έγγραφο με το αίτημα του δήμου Τυρνάβου για να χαρακτηριστεί ο δήμος περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν από χαλάζι, βροχή και ανεμοθύελλα την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Το αίτημα του δήμου συντάχτηκε τεκμηριωμένα από τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και κατατέθηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Θεσσαλίας με το υπ. αριθ.πρ.7681/12-7-2019 έγγραφο.

Το Σάββατο με έγγραφό του υπ. αρ.πρ. 526/13-7-2019 το τμήμα Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε το αίτημα στη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, από την οποία χθες ζητήθηκαν κάποιες διευκρινίσεις οι οποίες και δόθηκαν και το μόνο που μένει πλέον είναι η έγκριση αυτού του αιτήματος που αναμένεται να συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία της προηγούμενης Τετάρτης.

Η γενική κατεύθυνση για περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προβλέπει την εκπόνηση ειδικών σχεδίων αντιμετώπισης του προβλήματος, τη βοήθεια όλης της κρατικής μηχανής και τη διάθεση κονδυλίων, κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες, ενώ και για τους πολίτες προβλέπονται ελαφρύνσεις και ρυθμίσεις για υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ