ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ

Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (Σ.Δ.Ι.Π.Ε.) εξελέγη ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας μετά τις εκλογές του ιστορικού συνδέσμου. Ο Αντώνης Γκουντάρας συμμετείχε ενεργά στην διοίκηση του Σ.Δ.Ι.Π.Ε. και την προηγούμενη περίοδο ως αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας συστάθηκε το 1983, έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και σήμερα αριθμεί 60 δήμους – μέλη. Στόχος του είναι η ανάδειξη του ιαματικού τουρισμού και η αξιοποίηση των μεταλλικών πηγών σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Σαν ΝΠΔΔ συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές και ομάδες εργασίας του Υπ. Τουρισμού και του Υπ. Υγείας που αφορούν τους Ιαματικούς Φυσικούς Πόρους, ενώ παράλληλα εκπροσωπεί τους δήμους μέλη του απέναντι σε φορείς (ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, ΕΟΤ, ΕΟΠΥΥ) που έχουν άμεση σχέση με τις Ιαματικές πηγές. Α

κόμη προσφέρει τεχνογνωσία σε μελετητές, φοιτητές και στελέχη που ασχολούνται ερευνητικά με το ζήτημα μέσα από την τεράστια βιβλιοθήκη που διαθέτει (900 τίτλους)
Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Αγιάς συμμετέχει στο Σύνδεσμο με τις Ιαματικής Πηγές του Κόκκινου Νερού, τις οποίες αναβάθμισε πρόσφατα, μετατρέποντας την περιοχή σ’ ένα από τα κομβικά σημεία του Ιαματικού Τουρισμού της χώρας μας.

Το σχέδιο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο Κόκκινο Νερό, μετέτρεψε μια υποβαθμισμένη περιοχή σε κεντρικό πόλο ενδιαφέροντος των μεταλλικών πηγών στην Ελλάδα.
Πλέον με την ανάληψη της προεδρίας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος από τον Αντώνη Γκουντάρα, το Κόκκινο Νερό, αλλά και οι υπόλοιπες Ιαματικές Πηγές της Θεσσαλίας (Παραλιθαίων του Δήμου Τρικκαίων, Σουλαντά και Σμοκόβου του Δήμου Σοφάδων) αναμένεται να αναβαθμιστούν περαιτέρω, ενισχύοντας τα αποτελέσματα του ιαματικού τουρισμού σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τις Ιαματικές πηγές, ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκε τα προηγούμενα χρόνια κατά γενική ομολογία επιτυχημένα ο κ.Γκουντάρας, στόχος του θα είναι η αναβάθμιση των υποδομών στις Ιαματικές πηγές της χώρας και η αναδιάταξη του τουριστικού προϊόντος των προορισμών που διαθέτουν Ιαματικούς Φυσικούς Πόρους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com