ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ 60ΧΡΟΝΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΟΥ

Οδηγείται σήμερα στον ανακριτή

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 27χρονου ημεδαπού, o οποίος συνελήφθη για υπόθεση ανθρωποκτονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου.

Πρόκειται για τον:

ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ Ιωάννη του Αποστόλου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας είκοσι (20) ημερών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ιδίως την εξακρίβωση και άλλων παθουσών που έχουν τελεστεί σε βάρος τους αξιόποινες πράξεις από τον ανωτέρω.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, τηλεφωνικά στον αριθμό 28210-25802 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σήμερα απολογείται

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου από τις ΗΠΑ, Suzane Eaton από τον 27χρονο Ιωάννη Παρασκάκη ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα (19/07) στον ανακριτή.

Μετά λοιπόν από την δημοσιοποίηση των στοιχείων του καθ ομολογίαν δολοφόνου της Αμερικανίδας, η τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr αποκαλύπτει τις κινήσεις του δράστης μετά τη στυγερή δολοφονία, αλλά και το μοιραίο του λάθος που ουσιαστικά τον πρόδωσε στις Αρχές.

Τι έκανε ο 27χρονος μετά τη δολοφονία
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος λίγα λεπτά μετά την δολοφονία της άτυχης γυναίκας έφυγε από την σπηλιά που είχε πετάξει το άψυχο κορμί της και πήγε σ’ ένα κοντινό νεκροταφείο προκειμένου να σβήσει τα ενοχοποιητικά ίχνη από το αυτοκίνητό του. Ανοιξε το πορτμπαγκάζ του άσπρου ΙΧ που οδηγούσε και ξεκίνησε να το πλένει εξονυχιστικά από τα αίματα και από άλλα στοιχεία που θα φανέρωσαν πως μέσα σε αυτό στιγμές νωρίτερα βρισκόταν η Αμερικανίδα βιολόγος.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή η μανία που έδειξε ο 27χρονος να καθαρίσει το πορτμπαγκάζ ήταν κάτι που παραξένεψε τις Αρχές αργότερα, αφού οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ παρατήρησαν ότι ήταν το μοναδικό σημείο του αμαξιού που ήταν καθαρό.

Η συμπεριφορά του δολοφόνου μετά το έγκλημα

Συγγενής του δράστη φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές σχετικά με την συμπεριφορά του 27χρονου μετά τη δολοφονία, αναφέροντας ότι συμπεριφερόταν φυσιολογικά και τίποτα δεν πρόδιδε την πράξη του.

«Δεν είχα καταλάβει τίποτα, η συμπεριφορά του ήταν κανονική και δεν είχε αλλάξει καθόλου το τελευταίο διάστημα μετά τη δολοφονία. Δεν τον είχα ικανό να κάνει τέτοιο έγκλημα. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ούτε είχε δείξει σημάδια ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Εδειχνε να αγαπάει τη σύζυγο και τα παιδιά του. Δεν είδα ρούχα του με ίχνη αίματος», φέρεται να είπε.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ