ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Α.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Σακοράφας

Με το πέρασμα της μεγάλης κακοκαιρίας που άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές, πέρασαν και οι αρμόδιοι που αφήσαν υποσχέσεις.

Συνάδελφοι, αν δεν αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ριζικά να αποζημιώνει το 100% της ζημίας από όλες τις καταστροφές όλο το χρόνο στην παραγωγή ,στα δέντρα ,στις εγκαταστάσεις των θερμοκηπίων και στις εγκαταστάσεις των κτηνοτροφών. Μη περιμένετε να αποζημιωθείτε.

Θέλουν να αλλάξουν τον κανονισμό να μπουν και οι ιδιώτες (ασφαλιστικές εταιρίες, τράπεζες και ο ΕΛΓΑ μαζί) θα πληρώνουμε περισσότερα και θα αποζημιωνόμαστε λιγότερο από το κανονικό.

Πρέπει να βγει ο ΕΛΓΑ από τα Μνημόνια . Τον ΕΛΓΑ τον πληρώνουμε μόνο εμείς χωρίς το κράτος να συμβάλλει ούτε ένα ευρώ.

Συνεχίζονται οι χαμηλές τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα ή μένουν απούλητα. Το κόστος παραγωγής είναι πολύ μεγάλο και το εισόδημα από την πώληση των προϊόντων δεν το καλύπτει. Μπήκαμε στην συγκομιδή των βιομηχανικών ροδάκινων και οι βιομήχανοι δεν έχουν εξαγγείλει τις τιμές αυτών. Σε λίγο θα βγουν και τα σταφύλια και αν δεν γίνουν εξαγωγές θα μείνουν στα κούτσουρα ,αποτέλεσμα αυτών είναι η έλλειψη οργάνωσης των αγροτικών συλλόγων. Ο χειμώνας θα είναι πολύ βαρύς.

Η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το τσίπουρο αν εφαρμοστεί θα βάλει ταφόπλακα στην αμπελοκαλλιέργεια ,στο τσίπουρο και σε εμάς. Βάζουν το ευρωπαϊκό δικαστήριο οι βιομήχανοι και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν για να μας καταστρέψουν και να αποφύγουν τις ευθύνες.

Ανησυχία επικρατεί στους αγρότες του Αμπελώνα ,στο θέμα που αφορά στην δημιουργία υπόγειων δικτύων του ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ Τυρνάβου το οποίο πρέπει να επιλυθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ