ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ Η ΝΔ

Σχόλιο του Ν. Κοτζιά για την αλλαγή στάσης της ΝΔ

Κατηγορηματικά αντίθετη, όπως είναι γνωστό, ήταν με τη Συμφωνία των Πρεσπών η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγοντας την μετωπική σύγκρουση με τους υποστηρικτές της. Σήμερα, αν και κυβέρνηση μόλις ολίγων ημερών, διαγράφουν μονοκονδυλιά όσα έλεγαν προεκλογικά, αλλά και τις υποσχέσεις που έδιναν στον κόσμο για το θέμα αυτό, και εμφανίζονται πλέον υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πιο συγκεκριμένα:

Στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι, εκφράστηκε για πρώτη φορά η …αλλαγή στάσης της ΝΔ στο Μακεδονικό.

Ο αναπληρωτής, λοιπόν, υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας  στις 17/7 σε πάνελ του συνεδρίου με θέμα: «Τα Βαλκάνια μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε:

«Πιστεύουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνει χώρο μέσω της ευρωπαϊκής διαδικασίας ένταξης της γείτονος να βρούμε επωφελείς τρόπους συνεργασίας και για τις δύο πλευρές».

«Η Συμφωνία έλυσε τα πολιτικά ζητήματα και αφήνει χώρο για συνεργασία στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων και της οικονομίας» πρόσθεσε, σε αντιδιαστολή με την προ των εκλογών θέση της ΝΔ.

Ο δε υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που – για να μη ξεχνάμε- είχε πάρει μέρος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία, τόνισε:

«Εάν εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και από τις δύο πλευρές μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες».

Έτσι σχολίασε ο Ν. Κοτζιάς την αλλαγή στάσης της ΝΔ

«Χαίρομαι που άρχισε να αρέσει σε ΝΔ η συμφωνία Πρεσπών, επειδή όμως με είπαν προδότη, δέχτηκα 1100 επιστολές και εκατοντάδες απειλητικά τηλεφωνήματα, σφαίρες και κάθε είδους πυρομαχικά, μέχρι και αντιαεροπορικά, σακούλες γεμάτες αίματα, ρωτώ μήπως, λέω μήπως, περισσεύει καμία συγγνώμη;» σχολίασε σε ανάρτησή του  στο twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ