ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Στο πόδι κυριολεκτικά είναι οι αγρότες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας εξαιτίας των δηλώσεων του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη για το μέλλον του ΕΛΓΑ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει από τη μία αναθεώρηση του ασφάλιστρου, και από την άλλη ένταξη ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών

στην ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 σχετικά με τον τρόπο ασφάλισης των καλλιεργειών ο κ. Βορίδης είπε ότι “είναι σαφές ότι προκύπτουν δύο ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν: αφενός ποια είναι η έκταση των ζημιών που καλύπτει το ασφάλιστρο που καταβάλλουν οι παραγωγοί και αφετέρου επειδή έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται πιθανότατα και με την κλιματική αλλαγή, δημιουργούνται πρόσθετες ζημίες και πρέπει να δούμε τα κόστη που προκύπτουν και από αυτά. Πρέπει να δούμε αν είναι καλά λογαριασμένα αυτά και εδώ μπαίνει η συζήτηση για μια σχέση Δημοσίου εν προκειμένω του ΕΛΓΑ, και της ιδιωτικής ασφάλισης”.

Αυτές οι φράσεις του υπουργού αν τελικά μετουσιωθούν σε πράξεις τότε είναι βέβαιο ότι και αυξημένο ασφάλιστρο θα πληρώσουν οι αγρότες για να έχουν τις ίδιες με σήμερα καλύψεις, και θα αναζητήσουν επιπλέον κάλυψη από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες πληρώνοντας φυσικά υπέρογκα ποσά.

Δικαιολογημένη λοιπόν η ανησυχία των αγροτών αλλά και η αντίδραση γνωστού συνδικαλιστή ο οποίος τόνισε ότι “μάλλον έτσι βλέπει την αναθεώρηση του κανονιμσού του ΕΛΓΑ ο κ. Βορίδης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ