ΑΡΡΑΓΕΣ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ «ΑΤΤΙΛΑ 3»

Ο Μ. Χαρακόπουλος για την 45η μαύρη επέτειο εισβολής στην Κύπρο

«Στην ουσία βιώνουμε έναν Αττίλα 3, τον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε με ένα αρραγές μέτωπο αποφασιστικότητας σε Ελλάδα και Κύπρο, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μοχλό πίεσης τόσο στο πεδίο του διεθνούς δικαίου όσο και σ’ αυτό των κρίσιμων διεθνών συμμαχιών».

Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του στον Σύλλογο Κυπρίων Νομού Λάρισας με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 και τη συνεχιζόμενη έως σήμερα κατοχή στη μεγαλόνησο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, επισημαίνει στο μήνυμά του ότι «είμαστε υποχρεωμένοι ως ελληνισμός να ζούμε διαρκώς με την ιστορία μας, γιατί αυτή είναι και σήμερα παρούσα με ιδιαίτερα οδυνηρό τρόπο. Κι αυτό ισχύει πρωτίστως για την πολύπαθη μεγαλόνησο.

Τα δικά μας μοιραία σφάλματα άνοιξαν τις πύλες στον Αττίλα, εκδιώκοντας από τις προγονικές του εστίες εκατοντάδες χιλιάδες ελληνοκυπρίους. Και ως σήμερα, τα κατοχικά στρατεύματα ελέγχουν άνω του 37% του εδάφους της Κύπρου, ενώ η Άγκυρα αμφισβητεί κι αυτήν ακόμη την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αδιαφορώντας για το διεθνές δίκαιο, διενεργώντας παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ και των κυπριακών χωρικών υδάτων».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει με την ευχή «να δούμε σύντομα την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, την κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και την επανένωση της Κύπρου, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ